Swoją drogą, po cholerę komu trzy lodówki? Przerost formy nad treścią, ja używam po jednym lodowym i płonącym i wystarczy aż nadto
 Swoją drogą, po cholerę komu trzy lodówki? Przerost formy nad treścią, ja używam po jednym lodowym i płonącym i wystarczy aż nadto  Dwie lodówki i płonący to już HORROR
 Dwie lodówki i płonący to już HORROR 
Moderator: swieta_barbara
 Swoją drogą, po cholerę komu trzy lodówki? Przerost formy nad treścią, ja używam po jednym lodowym i płonącym i wystarczy aż nadto
 Swoją drogą, po cholerę komu trzy lodówki? Przerost formy nad treścią, ja używam po jednym lodowym i płonącym i wystarczy aż nadto  Dwie lodówki i płonący to już HORROR
 Dwie lodówki i płonący to już HORROR 
Nie ma co dopytywać, nie ma zapisu 3rd Frothearth Phoenix.Opos pisze:Nie ma co dopytywać, masz jak byk napisane: "2nd Frothearth Phoenix",

PiotrB pisze:Opos - z całym szacunkiem ale zajmij się swoimi sprawami - mam już dosyć troli na tym forum... Każdy rozsądny człowiek widzi że zapis jest nie jasny - jeśli ktoś może spytać - to bardzo o to proszę - odwdzięczę się kufelkiem na jakimś masterze.
arthain pisze:Only the 2nd Frostheart Phoenix counts for the pool.

Piotrze, z całym szacunkiem, zajmuję się swoimi sprawami, mieszczą się w nich również HE, jako armia, którą gram... Zapis jest bardzo jasny, i, o ile to faktycznie jest obowiązujący komp, nie ma tu słowa o trzecim feniksie, możliwe są tylko dwie lodówki, nie ważne, czy z Anointedem, czy bez.PiotrB pisze:Opos - z całym szacunkiem ale zajmij się swoimi sprawami - mam już dosyć troli na tym forum... Każdy rozsądny człowiek widzi że zapis jest nie jasny - jeśli ktoś może spytać - to bardzo o to proszę - odwdzięczę się kufelkiem na jakimś masterze.
Hmm, tak, panowie z AR mają dziwną manierę, która sprowadza się do tego: jeśli coś ma zapis first (1st - pierwszy), znaczy to, iż każdy kolejne "coś" w myśl kompa jest za free. Jeśli coś ma zapis second (2nd - drugi), bądź third (3rd - trzeci), bądź ileś tam, znaczy to, że za darmo są wcześniejsze "cosie", a ten wymieniony w kompie jest graniczny. I nic więcej.Kubi pisze:Only the 2nd Frostheart Phoenix counts for the pool.
Starałem się tylko możliwie prosto i bezkonfliktowo wyjaśnić zapis z kompa, który nie wymaga dla zbędnych pytań. Jeśli dla Ciebie to trolling, to cóż, przykro mi, że chiałem pomóc...PiotrB pisze:Opos - z całym szacunkiem ale zajmij się swoimi sprawami - mam już dosyć troli na tym forum...
Done.PiotrB pisze:Opos - z całym szacunkiem ale zajmij się swoimi sprawami - mam już dosyć troli na tym forum... Każdy rozsądny człowiek widzi że zapis jest nie jasny - jeśli ktoś może spytać - to bardzo o to proszę - odwdzięczę się kufelkiem na jakimś masterze.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

In HE army, the part regulating phoenixes "2nd frost phoenix" is strictly connected to rare choices or all phoenixes in army?Opos pisze: Starałem się tylko możliwie prosto i bezkonfliktowo wyjaśnić zapis z kompa, który nie wymaga dla zbędnych pytań. Jeśli dla Ciebie to trolling, to cóż, przykro mi, że chiałem pomóc...

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Szkoda tylko, że nie napisali tego w samym drafcie, nie byłoby problemu
 Szkoda tylko, że nie napisali tego w samym drafcie, nie byłoby problemu  Czyli jeśli nie wezmę ani szmatki, ani książki ani SD, to mogę ładować feniksów do woli... Co sprowadza się do tego, że na starcie mogę mieć AoA na Lodowym, Lodowego w rarach i jeszcze szmatkę/książkę, bo ten od lorda nie wlicza się w limit, dobrze rozumiem?
 Czyli jeśli nie wezmę ani szmatki, ani książki ani SD, to mogę ładować feniksów do woli... Co sprowadza się do tego, że na starcie mogę mieć AoA na Lodowym, Lodowego w rarach i jeszcze szmatkę/książkę, bo ten od lorda nie wlicza się w limit, dobrze rozumiem? 
Nie! Jak bierzesz drugiego Fenixa wykorzystujesz limit... bez względu na to czy ma jeźdźca czy nie - po tej wypowiedzi już kumam jak oni myślą.Opos pisze:. Co sprowadza się do tego, że na starcie mogę mieć AoA na Lodowym, Lodowego w rarach i jeszcze szmatkę/książkę, bo ten od lorda nie wlicza się w limit, dobrze rozumiem?