pochwalanie złodziejstwa to "pogląd"?panterq pisze:Skończcie temat, bo pomijając kwestie offtopu raczej nikt nikogo nie przekona do zmiany poglądów.
RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Kwestia rozróżnienia pomiędzy kradzieżą a kopiowaniem to kwestia poglądu. W każdym razie skończcie, nie ma sensu tego ciągnąć.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Sugerowana cena GW to 100zł więc tragedii nie maKordelas pisze:No i git potrzebuję go jako kolejnego Witch huntera ,o ile nie przywalą ceny z kosmosu.Smh pisze:nowy WhiteDwarf będzie możliwy do kupienia w sklepach Niestety FineCast
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Polskie prawo a PDFy aby zakonczyc temat (lub rozpoczac w nowym oknie):
Samo sciaganie PDFa nie jest przestepstwem poki nie czynimy autora krzywdy lub chcemy to wykorzystac komercyjnie. Udostepnianie, kopiowanie i rozpowszechnianie poza własnym użytkiem osobistym jest karalne.
Uwazam ze wszyscy na forum sie znamy wiec jak ktos wystawi PDFa, ktorego nabyl zgodnie z prawem i go nam udostepnii to jest to obecnie w swietle prawa legalne (choc czuje spore zmiany, pod ta ustawe nie wchodzi juz oprogramowanie).Zgodnie z ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z 1994 r. (Dz. U. 1994 r. Nr 24 poz. 83 z późn. zm.) a dokładnie art. 23 ust. 1 bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego (ust. 2).
Należy jednakże pamiętać, że dozwolony użytek nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy (art. 35).
Samo sciaganie PDFa nie jest przestepstwem poki nie czynimy autora krzywdy lub chcemy to wykorzystac komercyjnie. Udostepnianie, kopiowanie i rozpowszechnianie poza własnym użytkiem osobistym jest karalne.
Gdzieś kiedyś to widziałemGerd pisze:Polskie prawo a PDFy aby zakonczyc temat (lub rozpoczac w nowym oknie):
Uwazam ze wszyscy na forum sie znamy wiec jak ktos wystawi PDFa, ktorego nabyl zgodnie z prawem i go nam udostepnii to jest to obecnie w swietle prawa legalne (choc czuje spore zmiany, pod ta ustawe nie wchodzi juz oprogramowanie).Zgodnie z ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z 1994 r. (Dz. U. 1994 r. Nr 24 poz. 83 z późn. zm.) a dokładnie art. 23 ust. 1 bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego (ust. 2).
Należy jednakże pamiętać, że dozwolony użytek nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy (art. 35).
+1Morsereg pisze:ej stworzcie sobie nowy temat.
ps. gerd chyba nie masz racji
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Przeliczam jakość na cenę, 250 zł to kosztują najnowsze biblie do programowania które mają zyljard stron, płyty CD, wsparcie na portalach, darmowe programy itp bonusy.c4h10 pisze:Jezeli przeliczasz ilość papieru na cenę to kup sobie toaletowy z recyklinguPysiek pisze:temat rzeka, tak czy inaczej 250 zł za 100 stron to zdecydowanie za dużo. Dla mnie kradzieżą jest właśnie taka cena.
Tu masz 100 stron dodatku który standardowo nie będzie wspierany i zostanie zapomniany za pół roku. Jestem jak najbardziej za płaceniem za cudze dzieło ale w granicach rozsądku
Pozdrawiam
Skoro przeliczasz jakość na cenę to dlaczego wcześniej wyceniłeś książkę patrząc na ilość stron, a nie jej zawartości?Pysiek pisze:Przeliczam jakość na cenę, 250 zł to kosztują najnowsze biblie do programowania które mają zyljard stron, płyty CD, wsparcie na portalach, darmowe programy itp bonusy.c4h10 pisze:Jezeli przeliczasz ilość papieru na cenę to kup sobie toaletowy z recyklinguPysiek pisze:temat rzeka, tak czy inaczej 250 zł za 100 stron to zdecydowanie za dużo. Dla mnie kradzieżą jest właśnie taka cena.
Tu masz 100 stron dodatku który standardowo nie będzie wspierany i zostanie zapomniany za pół roku. Jestem jak najbardziej za płaceniem za cudze dzieło ale w granicach rozsądku
Pozdrawiam
Dziwny ten kontrprzykład, moża poczytaj w nim dział związany z logiką
\/\
A ja bym zwrócił uwagę na model z bannera informujący o zbliżających się świętach. 1 baner
http://www.games-workshop.com/gws/home.jsp
Jest tam pokazany koncept art z krasnoludami w tle oraz maszyną miotającą pociski śniegowe Wygląda jak drakar z paroma ramiona do wystrzeliwania pocisków.
Przypadek? Nie sądzę
http://www.games-workshop.com/gws/home.jsp
Jest tam pokazany koncept art z krasnoludami w tle oraz maszyną miotającą pociski śniegowe Wygląda jak drakar z paroma ramiona do wystrzeliwania pocisków.
Przypadek? Nie sądzę
Afro pisze:Finecasta już nie będzie nigdzieKap pisze:Plastic grudge czy failcast grudge ... Dobrze, że finecastowych nie kupiłem .
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A taki był ładny, amerykański (no, prawie)...
Eksperyment się jak najbardziej powiódł! Efekty były tylko negatywne.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
z jakiejś stronki :
via Tim from the Faeit 212 inbox Release Plan for 2014
January - Dwarfs
February - Imperial Guard I
March - Imperial Guard II
April - Wood Elves & new GW Page/Shop
May - Orks (40k)
June - Bretons
July - WHFB 9th Edition Rulebooks & Starter Set
August - Space Wolves
September - Orcs & Goblins I
October - Orcs & Goblins II
OBYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!
via Tim from the Faeit 212 inbox Release Plan for 2014
January - Dwarfs
February - Imperial Guard I
March - Imperial Guard II
April - Wood Elves & new GW Page/Shop
May - Orks (40k)
June - Bretons
July - WHFB 9th Edition Rulebooks & Starter Set
August - Space Wolves
September - Orcs & Goblins I
October - Orcs & Goblins II
OBYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!