Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
-
- Mudżahedin
- Lokalizacja: Najczarniejsze, najrzadziej odkurzane zakątki Ciemnogrodu
Re: Ogrowe rozpiski
Nic co jest zrobione dobrze, nie jest żałosne. Ale doklejenie pistoletu nie czyni ludożercą.
A odpowiedz byla taka aby zrównać do mety. Dokładnie tak samo można skomentować każdą rozpę.
A odpowiedz byla taka aby zrównać do mety. Dokładnie tak samo można skomentować każdą rozpę.
MISFIRE 2022 - turniej WFB6
MISFIRE 2022 na Facebook
WFB: HE, SK, OK, EMP, O&G
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Mordheim: Skaven, Possesed
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill
MISFIRE 2022 na Facebook
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill
-
- Plewa
Na tym forum krąży jedna rozpiska
a jak ktoś wymyśli coś swojego to od razu komentarze że "to nie tak" i "tamto" źle

Problemem nie są Nowe pomysły. Problemem jest wrzucanie rozpisek bez opisu. Skąd mam wiedzieć, że te rozpy nie są tworzone na zasadzie: otwórz książkę, weź kostkę i losowo wybierz jednostki. Ja nie widzę sensu w komentowaniu suchych rozpisek. Jeśli będą wrzucane rozpy z opisem jak mają działać i umotywowaniem konkretnych wyborów, to łatwiej będzie o kompetentne i merytoryczne uwagi.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
-
- Mudżahedin
Też racja.
MISFIRE 2022 na Facebook
MISFIRE 2022 na Facebook
rozpa spoko ale trochę nie potrzebnie 3 magów ( 1 duży z domena na której chcesz swoja magie opierać i 2 mały z ogrową np )
3 oddziały gnoblarów to trochę dużo ( są względnie wolne i mogą ci po blokować 1 starczy ) dał byś 3 sabretuska i było by lepiej
co do kła grzmotu ( tłumaczenie własne ) to jest on całkiem ok trochę słabą ma ochronę ale jak regenerację wrzucisz to ok będzie
3 oddziały gnoblarów to trochę dużo ( są względnie wolne i mogą ci po blokować 1 starczy ) dał byś 3 sabretuska i było by lepiej
co do kła grzmotu ( tłumaczenie własne ) to jest on całkiem ok trochę słabą ma ochronę ale jak regenerację wrzucisz to ok będzie
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
Kod: Zaznacz cały
1 Butcher @ 185.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bruiser @ 179.0 Pts
Iron Fist; Battle Standard
Obsidian Lodestone [45.0]
9 Ironguts @ 437.0 Pts
Look-Out Gnoblar; FCG
Standard of Discipline [15.0]
6 Maneaters @ 382.0 Pts
Poisoned Attacks; Sniper; Brace of Ogre Pistols (x6); Light Armour;
Musician
6 Maneaters @ 367.0 Pts
Stubborn; Scouts; Brace of Ogre Pistols (x3); Ogre Pistol (x3); Light
Armour; Musician
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
Throwing Weapons
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
Throwing Weapons
Models in Army: 43
Total Army Cost: 1600.0
Teraz mam zamiar przetestować Maneaterów.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Stary dobry only ogres style 

-
- Mudżahedin
No nie ubliżaj gnoblarom...
Tylko po co drugim pistolety? Daj ITP scout, 2xHW, 2x2HW, 2xGW. Będzie mielić flanki i zaplecze. No i będą punkty na kotki.
Firebelly zamiast rzeźnika, jeśli masz. Przemyśl złożenie bohaterów. Moze jakiś Magic weapon.
Brawo!
Coś świeżego odrobinkę.
Tylko po co drugim pistolety? Daj ITP scout, 2xHW, 2x2HW, 2xGW. Będzie mielić flanki i zaplecze. No i będą punkty na kotki.
Firebelly zamiast rzeźnika, jeśli masz. Przemyśl złożenie bohaterów. Moze jakiś Magic weapon.
Brawo!

MISFIRE 2022 na Facebook
MISFIRE 2022 na Facebook
Mam wszystkie ogry ;p zagrałem dzisiaj grę z darkami i maska do przodu, pistolety na scoutach się bardzo spłaciły ubijając fasty i odblokowując flankę.ravtheone pisze: Firebelly zamiast rzeźnika, jeśli masz.
Faktem jest, że chętnie wrzuciłbym Firebelliego, ale ciężko gdzieś punkty uciułać na niego ;(
Tak się właśnie zastanawiałem po co tym drugim manom pistolety, ale jak widzę sprawdziło się 

Wisła Kraków.
W weekend mamy turniej na 2013 pkt. PKS bez speciali... Rzeźbię w ograch i rzeźbię, myślę nad czymś takim:
Slaughtermaster z Lore of Maw, prezerwatywą i hellheartem, dwurak
Firebelly, dwie bronie, potion of speed, scroll
bsb z destiny i dwurakiem
9 ironów FCG + dyscyplina
3 bullsów
7 maneaterów poison + ITP i banner of eternal flame + brace of pistols
3 koty
blaster
na lore of Maw na dużym magu wiele nie grałem, ale w teorii wygląda to dobrze przy dwóch mocnych klockach do walki
hellheart ewentualnie zamieniłbym na koronę, ale nie wiem czy przy lore of maw jest aż tak niezbędna
w maw martwi mnie brak czaru wyciągającego scrolla w początkowych etapach gry
belly niestety 1 level, na drugi są punkty gdybym wrzucił koronę na dużego maga i wywalił jednego kota, ale prócz większej szansy na wylosowanie mieczyka nie wiem czy jest mi on potrzebny.
przy maneaterach waham się czy brać banner czy nie... z jednej strony załatwiają mi problem dużych ghuli i innych regenek, z drugiej strony wielu herosów z 1+ save jednak tego 2+ ward na płonące ma
Jakieś rady? co myślicie?
Slaughtermaster z Lore of Maw, prezerwatywą i hellheartem, dwurak
Firebelly, dwie bronie, potion of speed, scroll
bsb z destiny i dwurakiem
9 ironów FCG + dyscyplina
3 bullsów
7 maneaterów poison + ITP i banner of eternal flame + brace of pistols
3 koty
blaster
na lore of Maw na dużym magu wiele nie grałem, ale w teorii wygląda to dobrze przy dwóch mocnych klockach do walki
hellheart ewentualnie zamieniłbym na koronę, ale nie wiem czy przy lore of maw jest aż tak niezbędna
w maw martwi mnie brak czaru wyciągającego scrolla w początkowych etapach gry
belly niestety 1 level, na drugi są punkty gdybym wrzucił koronę na dużego maga i wywalił jednego kota, ale prócz większej szansy na wylosowanie mieczyka nie wiem czy jest mi on potrzebny.
przy maneaterach waham się czy brać banner czy nie... z jednej strony załatwiają mi problem dużych ghuli i innych regenek, z drugiej strony wielu herosów z 1+ save jednak tego 2+ ward na płonące ma

Jakieś rady? co myślicie?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Na kowbojów dobrą metodą przy oddziałach z bannerem jest obsydian blade. Rozumiem jednak że nie masz jak go wsadzić :<
Ewentualnie zrób tak. Zbroje i serce daj na lorda, kondom na bsb i dorzuć bsb zamiast gw warrior bane. Przy bufie +1 do siłki powinien radzić sobie z 1+save crapem tak żeby choć ranę wbić.
Ewentualnie zrób tak. Zbroje i serce daj na lorda, kondom na bsb i dorzuć bsb zamiast gw warrior bane. Przy bufie +1 do siłki powinien radzić sobie z 1+save crapem tak żeby choć ranę wbić.
no przy tym formacie, to kiepsko o jakiś dobry mieczyk
patent z bsb dobry, w sumie zapomniałem o mieczyku na eteryki...
btw. zastanawiam się czy zostawić tak magów, czy wywalić bellyego, wrzucić butchera, a slaughterowi dać heaven...

patent z bsb dobry, w sumie zapomniałem o mieczyku na eteryki...
btw. zastanawiam się czy zostawić tak magów, czy wywalić bellyego, wrzucić butchera, a slaughterowi dać heaven...
Kosmetyczne poprawki, Firebelly wciśnięty, więcej chyba z tego nie wycisnę 

Kod: Zaznacz cały
1 Firebelly @ 205.0 Pts
General; Lore of Fire; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bruiser @ 179.0 Pts
Battle Standard
Obsidian Lodestone [45.0]
9 Ironguts @ 432.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]
6 Maneaters @ 382.0 Pts
Poisoned Attacks; Sniper; Brace of Ogre Pistols (x6); Light Armour;
Musician
6 Maneaters @ 352.0 Pts
ItP; Scouts; Ogre Pistol (x6); Light
Armour; Musician
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
Throwing Weapons
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
Throwing Weapons
Models in Army: 43
Total Army Cost: 1600.0
nie myślałeś o wyrzuceniu 1 ironguta?
Core i tak masz, a czy oddział 10 czy 11 ogrowy to niewielka różnica jest. za 42 zmieścisz kotka, magiczną broń na bsb albo dwuraka, drugie pistolety dla scautów.
Choć ja zapewne wyrzuciłbym 1 gnobblarki, broń na scautach zamienił na 3x ahw (oszczędność 30 pkt), wyrzucił irona i dodał 3 bulle.
bulle zrobią więcej niż gnobblarki, 8 ironów styknie a pistolety na scautach, cóż, tego akurat troszkę żal.
Core i tak masz, a czy oddział 10 czy 11 ogrowy to niewielka różnica jest. za 42 zmieścisz kotka, magiczną broń na bsb albo dwuraka, drugie pistolety dla scautów.
Choć ja zapewne wyrzuciłbym 1 gnobblarki, broń na scautach zamienił na 3x ahw (oszczędność 30 pkt), wyrzucił irona i dodał 3 bulle.
bulle zrobią więcej niż gnobblarki, 8 ironów styknie a pistolety na scautach, cóż, tego akurat troszkę żal.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nie wiem jak Ty ja sabertusk>gnoblary. Chyba że modeli nie masz 

Gnoblary też dają radę 
Testowałeś? Ja tak

Testowałeś? Ja tak

Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
testowałem 10 traperów złośliwcu. Mają zalety i wady. Ja nie lubię tylko jak w kluczowym momencie mi brakuje 4 cali do odgięcia szarży bo coś mi się na stole spieprzyło 

Nie miało być złośliwe, no offens 
Mobilnością nie grzeszą, prawda, ale to chyba ich jedyna wada
Ja wolę 10 bez trapera

Mobilnością nie grzeszą, prawda, ale to chyba ich jedyna wada

Ja wolę 10 bez trapera

Wisła Kraków.