W której armii jest podobne ograniczenie?jelonek/wardancerz/wildzi 0-3
Pewnie tak.mage lord/ death lore 0-2
Moderator: swieta_barbara
W której armii jest podobne ograniczenie?jelonek/wardancerz/wildzi 0-3
Pewnie tak.mage lord/ death lore 0-2
Lepiej dla nas, WE się ogrająDenis pisze:Jeżeli WE maja wszystkie lory bo takie są plotki to moze skavenom też je dajcie bo ktoś kiedys moze słyszał że tak będzie![]()
Bardzo przyjemnie się gra na nowym drafcieKarli pisze:Grał już ktoś tymi nowymi WE? Jak wrażenia?
Udało nam się wygrać turniej drużynowy WE + HE + DOC (Luc, Galharen, Myzu) przy wynikach WE 17-3 z IMP (ddr), 14-6 z Orkami (daro), 10-10 (+119) z VC (handelek)Golonka pisze:A na razie dobrze byłoby pograć na quasi 8 edycyjnej wersji WE. Nie chodzi tu wszakże o to, żeby na singlach w polsce był balans, a o to, żeby gracze mogli przetestować WE jeszcze zanim wyjdzie book. Samej kadrze jest to mega potrzebne. Od kwietnia do ETC jest mało relatywnie czasu na ogrywanie rozpisek i ogrywanie się przeciwko temu. Fajnie by było jakby laik/tutajec/pasiak/gremlin (przepraszam, jeżeli nie wymieniłem kogoś dobrego) wygrali jakiś turniej większy nowymi we. Dałoby to chociaż przedsmak tego jak ta armia może działać po reedycji. Jeżeli ciągle będą do dupy to nie ma o czym gadać.
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Nigdzie nie napisałem, że są mi potrzebne ....mogę śmiało grać na 2400.JarekK pisze:Da się grać? To po co ci te +200 pkt?
Wszystko zależy jak potanieją jednostki, jakie dodadzą nowe, jak ugrywalnią te niegrywalne, ale według mnie rozpiski dalej opierać się będą na Dryadach, Łukach, Treeman, Wildzi i kadra ... dojdzie nowa zabawka, która niekoniecznie musi być wystawialna i może na stół wróci odginaczka w postaci Glade Ridersów (jeśli potanieją)sYsek pisze:ponieważ aktualnie gra się na widzismisię członków ar i na ich wizji We, która, prawdopodobnie potwierdzi się co do lorów i asf, jednak koszty punktowe, nowe jednostki, kompozycja armii, wszystko to sprawi, że i tak rozpiski pisane będą od nowa i to czym gra się teraz będzie zupełnie inne od tego co będzie w nowym booku.
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Kadra kadrą, każdy się ogra na WE przed DMP - Więc wszyscy mamy z tego profit, bo przeciez o wygranie tego turnieju (obok ligi i etc) w battlu chodzisYsek pisze:Golonka, argument z ogrywającą się kadrą jest zupełnie nietrafiony, ponieważ aktualnie gra się na widzismisię członków ar i na ich wizji We, która, prawdopodobnie potwierdzi się co do lorów i asf, jednak koszty punktowe, nowe jednostki, kompozycja armii, wszystko to sprawi, że i tak rozpiski pisane będą od nowa i to czym gra się teraz będzie zupełnie inne od tego co będzie w nowym booku.