ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Re: ETC 2014

Post autor: Dydu »

jelonek/wardancerz/wildzi 0-3
W której armii jest podobne ograniczenie?
mage lord/ death lore 0-2
Pewnie tak.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Uwierz mi ze WE wolalyby byc po stronie armii ktore trzeba ograniczac a nie buffowac;-)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Laik pisze:W kwietniu będzie nowy book i temat sam zniknie.
Którego roku? ;)
9 edycja pogodzi ich wszystkich :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dydu pisze:
w wochu. I w wampirach poniekad.
mage lord/ death lore 0-2
Pewnie tak.[/quote]

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Denis pisze:Jeżeli WE maja wszystkie lory bo takie są plotki to moze skavenom też je dajcie bo ktoś kiedys moze słyszał że tak będzie :P
Lepiej dla nas, WE się ograją :P A co do szczurzy lore to trzymaj się od nich z daleka z łapkami :P ja bym ich na nic (poza deathem :D) nie zamienił :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

nie chce ich zamieniac ale np. metal z checia bym przygarnął :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

No shadow też byłby spoko...

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

ale w sumie chyba najciężej jest z ciężko opancerzonymi armiami ( w sensie trochę to zajmuje aby powybijać je)

A tak to kuźnia i dziękuje :P

Nie powiem że jakiego lora byśmy nie dostali poza naszymi było by super :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

QQrydza
Prawie jak Ziemko

czy 2 unity gutersow licza sie za jeden wybor?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Death z 7ld jaj by nie gniótł ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

W deathie powinno się zamienić niektóre trójki na dwójki i git.
DD - 2ld
słońce artyleryjka x2
Tyle nawet mogłoby starczyć.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Shino pisze:
Dydu pisze:
w wochu. I w wampirach poniekad.
W obu występującięcia elitarnej piechoty ;)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Karli pisze:Grał już ktoś tymi nowymi WE? Jak wrażenia?
Bardzo przyjemnie się gra na nowym drafcie :)
Póki jest to każdy gracz WE cieszy bułę i korzysta, zanim (jeśli) wyjdzie book AR.com dało taki jakby przedsmak, bo wiele wskazuje na to, że faktycznie takie zasady mogą być (Lory i ASF obstawiam - nie wiem jak z Wardem, ale on nie wiele zmienia imo)
Przede wszystkim WE mogą w końcu powalczyć na równi z pancernymi puchami 1+ , z którymi nie za bardzo miały co zrobić....bo pestkowanie czegoś takiego mijało się z celem.
Golonka pisze:A na razie dobrze byłoby pograć na quasi 8 edycyjnej wersji WE. Nie chodzi tu wszakże o to, żeby na singlach w polsce był balans, a o to, żeby gracze mogli przetestować WE jeszcze zanim wyjdzie book. Samej kadrze jest to mega potrzebne. Od kwietnia do ETC jest mało relatywnie czasu na ogrywanie rozpisek i ogrywanie się przeciwko temu. Fajnie by było jakby laik/tutajec/pasiak/gremlin (przepraszam, jeżeli nie wymieniłem kogoś dobrego) wygrali jakiś turniej większy nowymi we. Dałoby to chociaż przedsmak tego jak ta armia może działać po reedycji. Jeżeli ciągle będą do dupy to nie ma o czym gadać.
Udało nam się wygrać turniej drużynowy WE + HE + DOC (Luc, Galharen, Myzu) przy wynikach WE 17-3 z IMP (ddr), 14-6 z Orkami (daro), 10-10 (+119) z VC (handelek) :)

Można tym grać i można tym wygrywać... w końcu ;)
Wszyscy się srają z tym DEATHem, ale ja dalej uważam, że można bardzo fajnie wykorzystać inne lory niekoniecznie "kolejna armia ze słoneczkiem" (ja gram na 2 x małych (Light + beast) oraz duży Light) i naprawdę fajnie to się komponuje :)

Jak już wspomniałem, cieszy to, że można nawiązać wyrównaną walkę z 1+Sv, z Demonami czy VC z którymi do tej pory było mega w plecy.
Rozpoczynanie gry na starcie z bilansem 5-15 nie było fajne, teraz przeciwnik musi się nagimnastykować aby nie dostać wpierdolu i to jest fajne, co oczywiście nie znaczy, że WE mają automaski z innymi, ale w końcu mają realne szanse na kręcenie dodatnich wyników a chyba takie było założenie ?.... "ugrywalnić słabą armię"

Czytając "haterów" tych zmian dochodzi się do wniosku, że najlepiej niech ten book w końcu wyjdzie, WE doczekają się pierwszych CIĘĆ i oczy wszystkich skierują się na inne booki ;)

To tyle ode mnie ;)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Da się grać? To po co ci te +200 pkt?
:lol2:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

Golonka, argument z ogrywającą się kadrą jest zupełnie nietrafiony, ponieważ aktualnie gra się na widzismisię członków ar i na ich wizji We, która, prawdopodobnie potwierdzi się co do lorów i asf, jednak koszty punktowe, nowe jednostki, kompozycja armii, wszystko to sprawi, że i tak rozpiski pisane będą od nowa i to czym gra się teraz będzie zupełnie inne od tego co będzie w nowym booku.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

JarekK pisze:Da się grać? To po co ci te +200 pkt?
:lol2:
Nigdzie nie napisałem, że są mi potrzebne ....mogę śmiało grać na 2400.
Zdajesz sobie sprawę, że te +200pkt to tak naprawdę nic innego jak niwelowanie kosztu drogich jednostek w stosunku do nowych booków ?
sYsek pisze:ponieważ aktualnie gra się na widzismisię członków ar i na ich wizji We, która, prawdopodobnie potwierdzi się co do lorów i asf, jednak koszty punktowe, nowe jednostki, kompozycja armii, wszystko to sprawi, że i tak rozpiski pisane będą od nowa i to czym gra się teraz będzie zupełnie inne od tego co będzie w nowym booku.
Wszystko zależy jak potanieją jednostki, jakie dodadzą nowe, jak ugrywalnią te niegrywalne, ale według mnie rozpiski dalej opierać się będą na Dryadach, Łukach, Treeman, Wildzi i kadra ... dojdzie nowa zabawka, która niekoniecznie musi być wystawialna i może na stół wróci odginaczka w postaci Glade Ridersów (jeśli potanieją)
Wielkich rewolucji bym się nie spodziewał

Ale tak naprawdę to wróżenie z fusów...
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

sYsek pisze:Golonka, argument z ogrywającą się kadrą jest zupełnie nietrafiony, ponieważ aktualnie gra się na widzismisię członków ar i na ich wizji We, która, prawdopodobnie potwierdzi się co do lorów i asf, jednak koszty punktowe, nowe jednostki, kompozycja armii, wszystko to sprawi, że i tak rozpiski pisane będą od nowa i to czym gra się teraz będzie zupełnie inne od tego co będzie w nowym booku.
Kadra kadrą, każdy się ogra na WE przed DMP - Więc wszyscy mamy z tego profit, bo przeciez o wygranie tego turnieju (obok ligi i etc) w battlu chodzi

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Hehe, jak dla kogo, dla 90% graczy chodzi o fun :lol2:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Dobrze, że jestem w tych pozostałych 20...

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

99% gra for fun, ale niektórzy chcą jeszcze czegoś więcej przy okazji
pozdro

ODPOWIEDZ