Dyskusja Ogólna

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Re: Dyskusja Ogólna

Post autor: Wojtuś »

Gratulacje, wrzuć raport proszę. Właśnie mnie naszła niecodzienna kmina z tym Antkiem, bardzo się różni od tych przedstawianych tu na forum złożeń.
Brakuje tylko punktów na Phoenix Guardów. (jejku jaka feniksia armia)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Proszę bardzo:
Miałem Antka na feniksie, BSB na gryfie, maga 2 lvl z HM w 10 lukow, 2 fasty, 13 SH fcg, 5 DP z ogniem, 2 orły i jeszcze kolejne 2 feniksy ;)

1. WoCh - duzy slaanesh, 2 kowboje, cory standard, 2 heleny i 2x6 troli. Zacząłem, podlatuje. Przeciwnik w swojej turze hituje z obu Helek w mojego generała, ale oba hity warduje (raz góra raz dol) :D W mojej 2. turze wpadam generałem i feniksem w pierwsze trole. Ture pozniej dobilem tam BSB, wybiłem, wpadłem w helke, zabiłem.
W drugich trolach siedziało 2 herosów na daemonic mountach po bokach, wiec tez wpadłem tam feniksem w 2 turze. Nie mógł zrobić make way wiec sobie tak staliśmy aż dojechałem jazda w 4. Niestety ustał break na ld4, a byłoby już 20 dla mnie. Później dobił herosami tego feniksa, złamał jazdę, zagonił, wpadli w maga, a w 6. turze w drugiego feniksa który nie mógł uciec przez random movement.
2 rydwany zabiłem princami, helcannon nr. 2 się wysadził, z wybuchu zabijając trzeci rydwan i mojego fasta. 10-10

2. Skaveny bez stormbannera i bez abomki - dzwon, latarka, monki, duzo slavow, 2x guttersi. Zacząłem, podlatuję. Przeciwnikowi magia się obesrała, bo rzucił 2x1 na pierwszy czar. Latarka nic nie zrobiła, brass orb nie trafił. Od 2 tury 4 monstery były w walce, łatwe 20:0. Straciłem tylko BSB z gryfem i fasty.

3. HE - jazda z princem, bsb i magiem life, WL, feniks, 4 bolce, fasty, 10łuków, standard. Ustawiłem Antka, feniksa i bsb w lesie naprzeciw jego jazdy, 2 feniks na flance za obeliskiem. Przeciwnik zaczął, bolce nic nie zrobiły. Ja w 1. podlatuje feniksem od flanki, drugi leci na bolce(wszystkie 4 stały na 1 górce) antka podstawiam pod jazdę, BSB zostaje w lesie 16 cali od generała. Przeciwnik szarżuje w Antka, challenge z Princem, nic sobie nie robimy, stoję na stubbornie. Bolce coś mu nie chcą trafiać. W mojej 2 dobijam do jazdy feniksa od boku i BSB od przodu i po kilku rundach walki wycinam wszystko. Drugi feniks robi sobie rajd po boltach i łukach. Jego Feniksowi wbijam ze strzelania i pocisków 4W, WL odginam i szykuję się na kanapkę moimi SH i DP, ale przeciwnik rezygnuje z dalszej gry. 20:0

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

interesuje mnie jak te 5 DP z ogniem się spisywało?
mam swój własny pomysł na grę na 3 x frost i nie wiem czy opłaca się inwestować w takich DP.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Ogień myślę, że warto mieć. Tym bardziej jeśli grasz na feniksach. Ja jestem z nich zadowolony, nie zginęli ani razu. Do troli nie dopchali się, ale w sumie nie było potrzeby. Jadą sobie flanką i robią zamieszanie, ogarniają śmietnik i są dobrym wsparciem w walce

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Jak miałeś antka i bsb złożonego? Ostatnio też gram na bsb na gryfie, szału mi nie zrobił, ale też nie zginął;)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Asassello, ja ostatnio gram na dwóch piątkach DP, jedni z ogniem, drudzy z gleaming pendantem. O ile Ci drudzy spadają mi co chwila, to ogniści mają już na koncie 12 CoK'ów (wspólnie z Antkiem na froście), 10 DE korsarzy, 20 krasiowych kuszników i 22 trolle, tracąc góra 2 modele na bitwę :mrgreen:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Jak 22 trolle?

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

W dwóch bitwach po 6, w jednej 9+1 :wink:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Jak zatrzymałeś rzygnięcie?
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

W pierwszych dwóch poszło 10 hitów / 8 ran z mojej strony, przeciwnik przebił się dwa razy (tutaj nie wiem po co rzygali, zamienili 6 ataków na dwa hity :shock: ) i po jednym wardzie rzuciłem, w trzeciej od boku weszli jeszcze reaversi ( fakt, jeden z tych trolli jest ich ;) ), potem rzygnięcie 3 na 4 możliwe rany i znów 1 ward ;)
Dodam tylko, że przy drugiej szóstce musiałem dobijać w kolejnej turze , bo przeciwnik rzucił te cholerne dwie jedynki na brejka ;) złamałem dzięki sztandarowi :)

Inradil
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Inradil »

Zajmują się Banerem czy Frost Fenixem ale żeby magików Lizaków ogarnąć to już się chyba nie kwapią ... Czy może się mylę ?

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Ale, że kto, bo tak trochę niezrozumiale napisane :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Ja w końcu wziąłem:
Antek, fenio 2++ blade of leaping gold
fenio
fenio
bsb charmed, preservation, orzeł
noble ambush
25 SE +1ld
4 fasty
23 PG Razor
Mało się tego wydaje, ale wiele armii cierpi. Zobaczymy jak zadziała.:)

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

SE?

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Spearelves

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Ja tam wolę mieć w rozpisce Dispel Scrolla, i stubborna na generale. Czekam na relację :D Sam jutro gram na PKS z Caradryanem na Ashtari :D

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

wojtus to na pks czy na euro ?

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Na pks się jeszcze Caradryan mieści. :)
Nie no, ale chyba 4 fenie się mijają z celem.
Generalnie bardzo fajna rozpiska, dużo funu.
Wytłumaczę się czemu taka. Kmina zaczeła się od: ciekawe co robi ten mieczyk za 70 pkt.
Stwierdziłem że fajny i że fajnie się z beastem combi. Doszły fenie, reszta. Najpierw były silvery i magowie.
Ale jako że tych feniów bolą lance, ironguty, witchki, ghule i inne takie. Ze wszystkim praktycznie co je boli PG mają z górki, więc musiałem ich wcisnąć, oni się też z beastem kombią. W końcu wywaliłem lvle z magów, potem zostawiłem samego maga ze scrollem. Spytałem się po co mi scroll za 120 pts?
Jako, że Antek zabierał przedmioty pozwalające fajnie złożyć bsb na kuniu, to myślałem nad seahelmem w pg (jeszcze jak magowie byli). No ale wyszedł taki ziutek i jest fajowy, Kanony w niego nie walą, na pestki ma wywalone, przerzut jest tam gdzie chce, zjada smietnik i ten cięższy śmietnik, pomaga w kanapkach itp.
Ten mieczyk jest dlatego, bo z koroną tylko starlanca dobrze wchodzi, a chciałem sprawdzić, czy korona będzie bardzo potrzebna.

1. Golonka z okrojonymi o 100 orkami. Na 2lvl gobo wylosował poisony i mały pocisk, zaczął. Hit na klopie, 3 rany i jakiś fast, bo na stopę miałem 6 kostek. Ja podleciałem, postrzelałem do manglerów.
W drugiej golona if na stopę (zahaczył dwa fenie) ale jeden miał warda 2+, drugi zdał warda, następna zescaterowała, a mag do warpa. Golonka wtedy po raz pierwszy wysadził sobie orkowego maga. W dalszej części turnieju zrobił to po raz drugi i trzeci. :) Fenie poleciały po maszyny, albo w minimalny ich zasięg na tył svg. W trzeciej 3 fenie od tyłu i 23 feniów kanapka na orków z poisonem. (Szkoda, że aura się nie stackuje)
Golonka bardzo sprytnie poustawiał herosów (pająki), żebym feniksów nie mógł do tego maga z poisobnami dostawić :). A ja zabiłem tak dużo zwykłych. Zabiłem tak dużo orków, że nagle jeden fenio mógł zostać zaszarżowany przez trolle. Rzucałem tak dużo sejwów na feniksach i ich gwardzistach, że nie musiałem korzystać z tych wardów 4+ (W pewnym momencie cała moja armia miała). :) Ale golonka tymi trollami i challangami dobrze mnie powyłączał, że nawet raz CC przegrałem. W końcu fenie sięporozłączały, bo gobosy dobiegły itd, ale dokulałem resztę armii. Aha ambush wyszedł 2 piątej. 19-1 na farcie :)

Marycha na heaven 2x maneatery działo.
Guty mi wpadły w PG w pierwszej na 18". Błąd, od ogrów się wystawia albo poniżej 10" albo powyżej zasieg szarży. Ja całkiem sprytnie zaleciałem, zastawiałem snajperów, ale w pewnym momencie zabrałem feniksa jednego, żeby zasymulować ruch i zapomnielismy o nim. Fast mi uciekł, bo szarżował z lasu na działo od boku, gnoblary go pogoniły przez antka, który uciekł za stół. (bez bsb). Potem sobie przypomniałem o tamtym feniksie, który zmieniał te ucieczki, ale Marycha się nie zgodził zasymulować je jeszcze raz. Więc nagle z 3ch feniów się zrobiły dwa i łatwo było mnie zajechać. A jeden dostał 4 rany z działa, które nie miało strzelać, i bić się jeszcze z tym fastem. Właśnie to pisząc kurw@ sobie przypomniałem, że Antek daje itp oddziałowi bodajże. Sobie też? 0

Dziczek i kolejne ogry z lordem na dywanie snajperami, działem i 3ma mournami. Nie miałem szans wystawić schować wszystkich feniów w pierwszej, więc stały na szóstym calu, żeby snajperzy w pierwszej nie mogły w nich walić. Nie zacząłem, 4 rany z działa w kurę pod antkiem. Snajperów zastawiłem, zaschodkowałem, że nie mogli nic robić, a Antka schowałem za górkę na środku, żeby mógł szarżować, być szarżowany przez mourny. Mourny dostały z 2lvl flaming sworda i mi zdjęły siedzenie, ale ustał (mieczyk fajny :D) i mourny dostały kontrę z fenia. A drugi wbił się w bok snajperów, ale obel pozwalał się dostawić tylko do jednego, więc fastem po zebraniu zablokowałem reform, żeby wszyscy się zetknęli. Później zajechałem te ogry z 4 stron i pokonałem.
20

Rozpa a'la Khumek, full zabawy.

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Hej wytłumaczcie mi nowe euro dla HE. Czy dobrze rozumiem czy mogę brać 2 lodowe fenixy?
I legalna staje sie np rozpa na 2 lodowych fenixach i moon dragonie?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

tak
tak
Obrazek

ODPOWIEDZ