Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Galeria Krasnoludów
Wiem, poprawię ten metal (jedna halabarda)jak będę robił drugą partię. Można je dostać od Black Hat Min. Ja je biorę od nich. O jakości pisałem już kiedyś. Poza niedolewkami w okolicach jajek reszta bez zarzutu a nawet te, co są nie bardzo widać bo kto patrzy przez podstawkę. Mało linii zgrzewu i innych rzeczy do usuwania. Kolejny oddział, który planuje to highlands, którzy pójdą w kolorach Black Watch.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Krasnoludzkie genitalia akurat średnio mnie interesują (by nie powiedzieć, że wcale), więc pewne niedoróbki w tej kwestii producentom wybaczę i kto wie, może faktycznie zaopatrzę się w te modele? Zachęciłeś mnie. Życzę wytrwałości w malowaniu, bo zapowiada się ciekawie Zapomniałem jeszcze napisać, że całkiem fajny sztandar. Proste wykonanie, a efekt całkiem miły
Sztandar z elementami Lustrii bo chłopaki na konkwiście bywali. Polecam zamawianie u źródła, bo szybko i zgrabnie przychodzi. Teraz na warsztacie mam landsknechtów z dwuręcznymi mieczami z White Knight.
trzeba przyznać, że fajny oddział, inny (w pozytywnym sensie) niż z reguły prezentowne w tym temacie. Ostatnio zdarzyło mi się malować coś tam na żółto i polecam stosowanie washa sepi (czy jak to tam się pisze) - super efekt niskim nakładem sił, a u Ciebie Dzikki zółty kolor aż się prosi o trochę cieni, dawaj dalej.
Uwielbiam ten model Fajne świecące runy i do tego to patriotyczne malowanie Jedyne co bym poprawił, to ten kocyk pod plecakiem. Jakoś mnie nie przekonuje, choć w sumie sam też nie mam na niego pomysłu. I chyba zapaćkało Ci się srebrnym kila oczek kolczugi, choć to może tylko złudzenie Generalnie mi się podoba
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajny inżynier, ja bym zdecydowanie jeszcze powyciągał brodę...
ciekawe, że określenie "łysy" w przypadku krasnoludów może dotyczyć osobnika z bujną czupryną
Łukasz - wydaje mi się, że nie pozalewałem oczek kolczugi, chociaż z reguły dopiero na zdjęciach można zobaczyć większość niedociągnięć może to efekt błyszczącego lakieru ? Patriotyczne malowanie - po pomalowaniu, skojarzyło mi się z takim lizakiem w kształcie laski co go na choince się wiesza, święta idą...
Łukasz - wydaje mi się, że nie pozalewałem oczek kolczugi, chociaż z reguły dopiero na zdjęciach można zobaczyć większość niedociągnięć może to efekt błyszczącego lakieru ? Patriotyczne malowanie - po pomalowaniu, skojarzyło mi się z takim lizakiem w kształcie laski co go na choince się wiesza, święta idą...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Troszkę mało jest na podstawce w fillerku i dlatego wygląda na zbyt pusty. Zresztą można było też ich wstawić na podstawkę 40x20, choć wtedy znowu imho ciutkę ciasno. Można spokojnie jeszcze uzupełnić filler o np. jakieś drzewko czy coś tam...
kurcze mam 1 (słownie jedną) podstawkę 20x40 z zestawu Gotreka, Bugmansa i białasa i chcę ją wykorzystać pod lorda na tarczy, a do tej pory nie widziałem udanego połączenia dwóch kwadratowych 20x20, ale masz rację Smiejagreg na podstawce 20x40 wyglądaliby lepiej trzymam się myśli, że domaluje jeszcze czterech thundów, bo tych akurat mam dostatek a tą maszynkę będe sobie trzymał osobno na półce - wtedy będzie zdecydowane lepiej
Mój patent na łącznie 20x20 w 20x40 to green stuff - wypełniasz środek, czekasz aż zastygnie, wygładzasz i gotowe.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Z łączeniem podstawek nie ma problemu. Dostawiam dwie podstawki, między nie daję jakiś klej, np. dwuskładnikowy, dla pewności od góry czasem naklejam np. kawałek patyczka od lodów, żeby równo trzymało i pod przycisk do wyschnięcia. Potem idzie GS, jak wyschnie to tylko szlifuję i wsio. Jak dobrze oszlifowane, to prawie znaku ni ma, ze podstawki są łączone...
Na koniec bierzesz drobny papier scierny 1000+ z dodatkiem wody i szlifujesz laczenie
A oto lord z Russian Alternative. Zdjęcie dupne, ale szlag mnie trafił i zdecydowałem się na improwizację, żeby było coś widać. Figurka bogata w detale, ciekawa i warta swoich pieniędzy. GW obecnie mogłoby się uczyć od takich ludzi jak Kirill.