Rozpiski
Moderator: Kołata
Re: Rozpiski
A może mag lvl 4 - night goblinow, 2x lvl2 big whaa oraz typek z tym mieczykiem + d6 a i s. ?
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- Aron_Banalny
- Masakrator
musisz iść z duchem czasu, Groszek. trzymasz się na upartego utartych schematów a do tematu trzeba podejść ze świeżym umysłem
IMO nowinki takie jak dwóch magów lordów i niewalczący generał to przyszłość. Mork jest bardzo mocny, ale powoli odchodzi do lamusa, zwłaszcza jeżeli masz klocek na generalicję, który się nie bije
IMO nowinki takie jak dwóch magów lordów i niewalczący generał to przyszłość. Mork jest bardzo mocny, ale powoli odchodzi do lamusa, zwłaszcza jeżeli masz klocek na generalicję, który się nie bije
No wiem wiem tylko nie lubię grać na niepomalowanych figurkach i tym samym kombinuję na tym co mam...Aron_Banalny pisze:musisz iść z duchem czasu, Groszek. trzymasz się na upartego utartych schematów a do tematu trzeba podejść ze świeżym umysłem
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
- Aron_Banalny
- Masakrator
no w lordach masz niewlaczącego taniego generała, bez zabawek takich jak korona, i dwóch dużych magów: Orka i zwykłego Goblina.
- Aron_Banalny
- Masakrator
słabe, generał jest wtedy za miękki. bsb goblin jeszcze, ale ktoś musi tłumić animozje
I cała ta hałastra siedzi w niewalczących sawadżach z morkiem a biją się 2x8 trolli ? Czy siedzą na przykład w małych sawadżach a duża 40 sawadży plus 2x 8 trolli idzie i zabija lub ginie ?Aron_Banalny pisze:no w lordach masz niewlaczącego taniego generała, bez zabawek takich jak korona, i dwóch dużych magów: Orka i zwykłego Goblina.
I cała ta hałastra dostaje DD albo trizonkę oraz strzał z helki i papa za stół. Oujałeś ?Janus pisze:Nie. Nie. Nie. ała ta chałastra siedzi w goblinach, a savadże 2x trolle, klopy/ doomdivery/ manglery / charioty zabijają.
Hałastra przez samo ha plisss...
Takie combo to ma na obecnej mecie 90% armii a ostatnio nawet WE i bestie. Z takimi radami to idź...Janus pisze:No to jeśli grasz vs takie combo, to przenosisz kadrę do savagy. Bohaterowie mogą się przenosić między oddziałami to z tego korzystaj.
helupa- tylko woch / Cod,
1.woch - bardzo rzadko death i helupa- się raczej nie spotkałem od dawna
już częściej helupa + treason. - Z wochem i tak orki wygrywają.
2. Cod- I tak orki mają ciężko.
3. TK i katapy- magia light, 9 z rerollem to dobry deal
4. reszta armii- masz 3 kloce do walki oraz bunkier dla kadry.
Graj jak chcesz, ja się tylko podzieliłem tym widziałem oraz co działa.
Pozdro
1.woch - bardzo rzadko death i helupa- się raczej nie spotkałem od dawna
już częściej helupa + treason. - Z wochem i tak orki wygrywają.
2. Cod- I tak orki mają ciężko.
3. TK i katapy- magia light, 9 z rerollem to dobry deal
4. reszta armii- masz 3 kloce do walki oraz bunkier dla kadry.
Graj jak chcesz, ja się tylko podzieliłem tym widziałem oraz co działa.
Pozdro
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- Aron_Banalny
- Masakrator
chujowa kmina, Janus. gobliny spierdalają od wszystkiego, nie możesz robić make wayów ani w ogóle przemieszczać bohaterów wewnątrz oddziału. deatha nadal będzie dużo, więc ucieczka do savagy to wyłączenie oddziału w wielu paringach. gówno
małe savage, to jest to. już grałem takim czymś. jak pizda, więc wyników na razie nie ma, ale ataman powróci
małe savage, to jest to. już grałem takim czymś. jak pizda, więc wyników na razie nie ma, ale ataman powróci
A nie mówiłem że mali sawadże mi wychodzą ? Janus graj nobrainową armią dalej...Aron_Banalny pisze:chujowa kmina, Janus. gobliny spierdalają od wszystkiego, nie możesz robić make wayów ani w ogóle przemieszczać bohaterów wewnątrz oddziału. deatha nadal będzie dużo, więc ucieczka do savagy to wyłączenie oddziału w wielu paringach. gówno
Przyznaję, że jest miękki, ale i tak przecież siedzi gdzieś z tyłu. Owszem, jest death magic, przeróżne machiny wojenne, jednostki latające, ale: zazwyczaj gram z pająkiem i maszynami więc zazwyczaj wpierw w to strzelają. Death magic, poza sloneczkiem jakoś dużego zasięgu niema, więc z dobrym ustawieniem przeżyje to. Słoneczko jesli pójdzie to i tak boli. A jednostki z lataniem mogą poznać moją paczkę fanatyków.Aron_Banalny pisze:słabe, generał jest wtedy za miękki. bsb goblin jeszcze, ale ktoś musi tłumić animozje
We're Nudist Beach. It is the name of our organization. Nudist BEEEEAAAACH!
- Aron_Banalny
- Masakrator
heros generał w armii gdzie najwazniejszy jest generał to kiepski pomysł. i tyle
-
- Kretozord
janus ma racje bo widzial, jak to dziala. gram tak, jak pisze od roku i:
primo - dobrze sie bawie
secundo - jestem najlepszym orkiem (golona pewnie by mnie objechal, ale nie ma jaj zeby grac zielonymi czesciej)
jak gra sie z death'em to pierwszym problemem jest slonce. jak wezmie dd i ma hele/klope tk/inne auto paniki to ekipa idzie do troli albo savage'y. trzeba miec tez 10 lidery zeby nawet to DD czasem mozna bylo wpuscic.
w nowym euro troche brakuje punktow w lordach, ale wciaz da sie wykrecic dobra rozpiske na 3 lordach.
z innej beczki.
ja mam troche malo czasu, ale polecam taki oto koncept:
Lord (625):
ork na dziku albo wywernie
sav shaman 3-4lvl z buta
Hero:
kowboje (w tym bsb) i magowie na wilkach/dzikach
Core (625):
savage'e
wagon goblinow na wilkach
Special (315):
3 trole
3 trole
3 trole
Rare (420):
3 riv. trole
3 riv. trole
3 st. trole
3 st. trole
Reszta wedle uznania 2500-1985= 515
Trole chodza w kreskach ( jeden z przodu), szaman do savage'y i na flane, reszta do wagonu na wilkach.
primo - dobrze sie bawie
secundo - jestem najlepszym orkiem (golona pewnie by mnie objechal, ale nie ma jaj zeby grac zielonymi czesciej)
jak gra sie z death'em to pierwszym problemem jest slonce. jak wezmie dd i ma hele/klope tk/inne auto paniki to ekipa idzie do troli albo savage'y. trzeba miec tez 10 lidery zeby nawet to DD czasem mozna bylo wpuscic.
w nowym euro troche brakuje punktow w lordach, ale wciaz da sie wykrecic dobra rozpiske na 3 lordach.
z innej beczki.
ja mam troche malo czasu, ale polecam taki oto koncept:
Lord (625):
ork na dziku albo wywernie
sav shaman 3-4lvl z buta
Hero:
kowboje (w tym bsb) i magowie na wilkach/dzikach
Core (625):
savage'e
wagon goblinow na wilkach
Special (315):
3 trole
3 trole
3 trole
Rare (420):
3 riv. trole
3 riv. trole
3 st. trole
3 st. trole
Reszta wedle uznania 2500-1985= 515
Trole chodza w kreskach ( jeden z przodu), szaman do savage'y i na flane, reszta do wagonu na wilkach.