Generalnie figurek piratów samych w sobie na rynku nie brakuje. Oczywiście w armii ma się pojawić Statek jako Steam Tank.
Problem natomiast pojawia się w przypadku innych unitów.
Stąd też prośba o pomysły.
Najbardziej problematyczne jednostki to: Kowboj na Pegazie, Demigryfy i Inner Circle.
No bo co by pasowało do klimatu piratów i było jednocześnie monsterem?
Szczerze mówiąc myślałem o jakiś morskich stworach, ale na razie nic ciekawego mi nie wpadło do głowy. Ktoś mi podsunął pomysł że Demigryfy to mogłyby być duże kraby, ale mówiąc szczerze to do mnie nie przemawia na razie.
Prędzej bym się skłaniał do jakiś DemiKharibdyss czy też DemiMerwyrmów - czyli trochę bardziej mroczne klimaty , no ale jak to zrobić?
Nie ma takiej potrzeby żeby cała armia składała się tylko z piratów, może również uwzględniać jakieś sprzymierzone siły - np. rdzennych mieszkańców jakiejś tropikalnej wyspy jako łuczników etc.
Tak samo ICK mogą być po prostu przekupionymi siłami z Imperium, chociaż akurat tutaj też wolałbym pójść w bardziej mroczne klimaty - może jakaś przeklęta kawaleria jeźdźców bez głów ?

Traktuję to trochę z przymrużeniem oka, także nie trzeba aż tak się spinać jeśli chodzi o realia, ale chciałbym żeby to miało jakiś tam klimat i trzymało się kupy.

Titan Forge na przykład bardzo fajnie zrobił armię ogrów w tym klimacie.