BAZYLISZEK 2007 - Czas Apokalipsy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

jezeli by bylo mozna to normalnie mam radoche po pachy jak stanie np taki smok za plecami SM to oni beda mogli zaszarzowac xD ostro.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ehhh... poczytajcie lepiej RB sobie.. tam jest napisane jak sie mierzy LoS..nawet rysunek zamiescili..
nie wymyslajecie juz swoich zasad...
i nie mylcie LoS ze strzelaniem. :)

badna wałkarzy :P

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Shakin' Dudi pisze:rozumiem ze na sali spimy z soboty na niedziele :) a jak ktos by wpadł w piątek na wieczór to ktos moze nas przenocowac? :)
albo rano odebrac spod centrum w sobote :)
:)?

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

w sobotę mogę was zgarnąć samochodem (oby bo stoi w warsztacie puki co)

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Które bazyle mogą wchodzić do domków? ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Jak na razie z Lublina wybiera się team: Ja, Ostry, Motor, Taraś (?), ktoś na pewno się jeszcze znajdzie :)

Szczur6 pisze:w sobotę mogę was zgarnąć samochodem (oby bo stoi w warsztacie puki co)
:*
Ostatnio zmieniony 1 paź 2007, o 18:29 przez Shakin' Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

pingus pisze:Które bazyle mogą wchodzić do domków? ;)
juz nie macie czym mnie meczyc?
to po kolei:
Bazyliszki ktore mogą wchodzic do domków to:
- War'd'robe
- Twins of Bretonnia
- Dzik the beast from Lustria
- tom-ASH
- Kubek
- Barakuda
- Junior
- Thyrion
- oraz Bazyliszki, którym ubije sie mounta.

Jest to interpretacja własna organizatora i jest obowiazujaca na turnieju, w domu możecie grac jak chcecie :)

pozdrawiam.
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Cholera, gdybym nie robił pokazu Warlorda, to bym chętnie zagrał i wystawił czwartą Ushabti...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

To ja jeszcze z pytaniem o Barakude...

1. Czy -1 to hit dziala takze na Barakude?
2. Wcielony do Army of Sylvania jakiej wersji Nekromancji uzywa? Bo dla AoS nekromancja nieco sie rozni od standardu. Czy goscinna ziemia sylvanska wydaje na jego zyczenie sylvanian levy i sylvanian militia? Wydawaloby sie logiczne, ze tak, ale wole sie upewnic...
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

bless pisze:To ja jeszcze z pytaniem o Barakude...

1. Czy -1 to hit dziala takze na Barakude?
nie działa, chłopak bije bez minusów.
bless pisze: 2. Wcielony do Army of Sylvania jakiej wersji Nekromancji uzywa? Bo dla AoS nekromancja nieco sie rozni od standardu. Czy goscinna ziemia sylvanska wydaje na jego zyczenie sylvanian levy i sylvanian militia? Wydawaloby sie logiczne, ze tak, ale wole sie upewnic...
logiczne wydawałoby by sie ze w kazdej armii korzysta z tej samej nekromancji - czyli tej podstawowej VC. :)

pozdrawiam.
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Czyli w połączenie z TK dokrzesa łuczników do oddziału bez limitu... tak wynika z opisu czaru :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Robson pisze:Czyli w połączenie z TK dokrzesa łuczników do oddziału bez limitu... tak wynika z opisu czaru :)
spokojnie, zaraz tak to uscisle ze polaczenie go z TK nie bedzie bardziej oplacalne niz w innych armiach.
po prostu barakuda operuje tylko na własnych oddziałach i nie wazne czy jest w Imperium, TK czy VC. najprosciej mowiac dowskrzeszac do oddziałow armijnych nie bedzie :).

no i jeszcze jedno - modele wskrzeszane przez barakude musza tez byc pomalowane, nie jest wymagane by były to modele adekwatne (zombie i szkielety mozna zastapic innymi figurkami o podstawce 20x20 mm)

pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Turniej jest na 2500 ale minimum pewnie jest 2450 pkt?

Bo dopycham armie na sile i nie wiem na ilu pkt skończyć :P

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Fajne zasady, muszę na tym być, przez robotę w weekendy jestem na battlowym głodzie.
kis1 pisze:To samo mi na myśl przychodzi. Nigdy nie słyszałem, żeby można było szarżować na LT,które stoją na boku oddziału, ani też nie słyszałem,żeby ktoś do nich strzelał, gdy pierwszy rząd ich nie widzi. Możę jakiś sędzia międzynarodowy określi się w tej kwesti ?? :)
Hmmm hmmm hmmmm.

Rulebook str. 9 wyjaśnia, że małe modele nie blokują LOS do dużych celów, i dotyczy to także LOS wewnątrz regimentu - tj. 20 kuszników w formacji 5x4 widzi smoka. Podany przykład:..... for example, a Dragon (large target) can be seen and shot at by enemy models over interposing friendly models, even by models in the back ranks of a unit of troops armed with missile weapons.

Str 18: A unit may declare a charge if at least one model in the unit can see at least one model in the enemy unit.

W związku z powyższym, Jeśli mamy sobie oddział spearmenów (X) przy którego flance stoi smok (D):

XXXXX
XXXXX :arrow: (spearmeni patrzą w tę stronę)
XXXXX
KXXXX

___DD
___DD

To spearmeni mogą zaszarżować smoka, jeśli np widzi go model K jako jedyny z regimentu włóczników (ten w dolnym lewym rogu).

Trochę głupie i nieintuicyjne, ale wg zasad nie do ruszenia.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

W tym temacie: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=5506
nikt nie potrafi tez tego podwazyc.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Chory pisze:Turniej jest na 2500 ale minimum pewnie jest 2450 pkt?

Bo dopycham armie na sile i nie wiem na ilu pkt skończyć :P
powiedzmy ze pewne minimum przyzwoitosci oscyluje w okolicach 2450 pkt.
jak zobacze armie na 4 magach za ok 1800 pkt to chyba rozpiski nie przyjmiemy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Mam pytanie - czy Bazyla może reprezentować dowolny latający monster na podstawce 50x50, czy są jakieś ograniczenia?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

jak zobacze armie na 4 magach za ok 1800 pkt to chyba rozpiski nie przyjmiemy
Przyjmijcie, że podczas liczenia punktów kazda armia jest na 2500. Jeżeli ktoś wystawi na 1800, to na starcie ma 700 pts w plecy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

hmmm... czy zianie bazyliszka( cocatrice'a) to atak magiczny??

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Barbarossa pisze:Mam pytanie - czy Bazyla może reprezentować dowolny latający monster na podstawce 50x50, czy są jakieś ograniczenia?
latajacy + duza podstawka powinno wystarczyc - kazdy ma swoje wyobrazenie o Bazylu :)

Stachu, skad ten pomysł? ma normalne (nie magiczne) ataki, niezależnie czy to zioniecie czy walka wręcz.

pozdrawiam
Obrazek

ODPOWIEDZ