Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Caledor19
Oszukista

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Caledor19 »

ma ktos tyle razorgorow?:D
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

nieeeeeeeeeeeee [-( [-( [-( [-( [-( [-( [-( [-( [-( [-( [-( [-( [-(
ale jest sposób by to zmienić - konwersje :idea:

nie wyobrażam sobie wydać 5 stówek na guźce #-o

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Klops mając magiczną tarcze nie możesz używać GW.
Kup świnki do domku dla lalek i działaj ;) :lol2:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

nie mam bonusu w cc ale przed armatą odbicie na 2+ już mi przysługuje, a mam 5 punktów wolnych

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Klops pisze:nie mam bonusu w cc ale przed armatą odbicie na 2+ już mi przysługuje, a mam 5 punktów wolnych
i właśnie o to chodzi

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Nie lepiej zaoszczędzić 10 ptk w twojej Rozpisce Klops i zamienić książkę na Czaszkę? Miałbyś też w pewnych sytuacjach bonus dla małych szamanów:) Chyba że +5 do rozproszenia jest takie ważne.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

narazie to będą testy ;p

Caledor19
Oszukista

turniej na euro w krakowie

rozpa moja to

ramhorn helm doomek
shaman beast fencery ward
bsb 4plus sv i 1ld

40bestigorow fcg 1m
7minosow ahw sztandar muzyk
pumpa
harpie
gory40
gory17
2xrydwan
gorgona

pierwsza bitwa z orkami Maka

ork boss fajter
maly ork shaman
duzy mag goblinski
2xmagler
2xdoomdriver
jakies odginaczki
duze gobosy40
male gobosy ok20
gigant
9 trolli

dobrze sie wystawiam, mam delikatnie po przekatnej cala armie orkow, jedyny minus jest taki ze minosy mam najbardziej z lewej wiec dlugo ide do przeciwnika

w pierwszej turze ostro ide do przodu i wpuszczam stope na duze gory, trace ich 13 z 30 wiec spoko, choc troche ujowy deal::P
w drugiej znowu jakies macanie po jajach, wybicie manglerow, zmiazdzenie rydwanu minotaurami i stram sie oflankowac minosami cala armie orkow :twisted:

niestety majac armie w pol kole dostaje szarze giganta i 9 trolli na duze gory zmiazdzone stopa juz dwukrotnie, po czym uciekam i dostaje overrun trolli w gorgone, ktora stoi juz tam twardo do konca gry i trzyma punkciki^^

minosy z bestigorami zablokowane na srodku mapy przez duze gobosy koncza gre przepychajac owe goblinki do piachu

w miedzy czasie doomdriver wybucha a drugi spada od ryddwanu
i gra konczy sie remisem

nie jest to dobra rozpa, to frenzy na szczescie udalo mi sie zdawac ale oglne uwagi to

-minosy a strasznie mieTkie
-ciezko nimi wjechac w combat ktory sie chce
-brak argumentow do zbijania odginaczek przeciwnika
-1 shaman to duzo za malo
-gorgona jest zajebistym blokerem ale tylko na przeciwnikow bez poisona
-ramhorn siedzacy w minosach raczej nie powalczy a jest bardzo podatny na snajpery

Wnioski:
wiec albo wrocic do magii albo sloneczek i pitek albo wywalic minosyi wsadzic druga cygore (wtedy cygora za gorgone)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

A gdzie reszta bitew ? :P
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Tyle starczy jezeli chodzi o pola chwały ? ;P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

nie wiem jak można grać na BSB z +1LD :P

albo 206 albo minoskowy z +1S, albo żaden ! :twisted:

Caledor19
Oszukista

druga gra byla z sevim z ktorym gralem przed turniejem dwa razy i mialem wyniki z nim 20:0 i 18:2 a na turnieju oczywiscie nie fart na kosciach i stracilem z helharta duzego shamana i przegralem 13:7

gdyby nie ten mag i glupi blad z ustawieniem jednego oddzialu to wygralbym jakos 14:6

no masakra za to tej gry nienawidze:P jak juz jestem na tirnieju i gram z armia z ktora mam duze szanse to i tak przegrywam

ehh:P

a trzecia gra to gra bez historii do stalem woch na 3 rydwanach i 3 chimerach tak ze nie ma o czym pisac^^

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

i z takimi armiami trzeba sobie radzić :P

jeśli hordy to widzę tylko takie rozwiązanie :
-|- pisze:Beastlord, ogre blade, armour of destiny, potion of speed, shield

Great Bray-Shaman, 4lvl, talisman of preservation, gantlets z 10 WS, dagger za każdego zabitego PD do wykorzystania - beast

Wargor, the best banner, BSB, gnarled hide, HA, shield

Bray-Shaman, 2lvl, DS, AHW - beast

42 x Gor, AHW, FCG

4x 5x ungor, drummer, half-horn

2x truskgor chariot

2x 5x harpie

2x 1x razorgor

40x Bestigory, FCG, banner of discipliness

2x Cygor
jak herdstone daje tylko 2PD nie opłaca się inwestować w taką liczbę szamanów przy nim, mamy 2 klocki z pierdolnięciem, do tego cygory do nabijania ran na monsterach czy eliminowania maszyn, magia jest dość mocna szczególnie jak szaman w końcu dojdzie do CC, 10LD, 8 odginaczek + 2 rydwany flekująca które zjadają jakieś śmieci , i dają CR jak zaszarżują po kancie i mogą być kolejnymi odginaczkamia, dwie sybnatury z bestii, reszta przydatnych czarów, właściwi tylko te 2d6 z 2S jest nieco za słaby, jak by to było z 3S był by najlepszym lorem

Caledor19
Oszukista

Bardzo fajna rozpa!!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jedyna rozpa hordowa jaką bym grał

Caledor19
Oszukista

no fajna fajna te cygory sa syte przy tych hordach bo tez moga kuku na dystans zrobic a bestlorda chyba jednak bym inaczej troszke zlozyl

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

lubię takiego wytrzymały 4+ SV 4+ warda 5T, lepszy SV zabiera mu albo runiczny blade albo BSB przeżywalność a go nie ruszam bo innego nie ma sensu wystawiać

szybkość uderzenia, wiem że raz w grze, ale z reguły jednak nie będzie więcej okazji by była potrzeba większej I

ma pierdolnięcie, 5S + 2S z runicznego blada daje 7S wystarczająco na większość cowboyów, i kawalerię wszelakiego typu, no i praktycznie stały hate, jest tu runiczna broń bo GW po pierwsze nie wali w I, a do tego to jest przygotowane na ewentualne ereryki

w gorach BSB i szaman duży, a w bestigorach mały szaman oraz beastlord

beastlord ewentualnie mógł by być złożony tak, shield, armor of destiny sword of strayking, potion of strengh, uncanny sennses

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

DObre Khuman, gralem podobnie, tylko bez cygorów (inne punkty wtedy byly) i na klocach wiekszych, ale tak jest optymalnie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Khuman ja bym się pozbył troche śmiecia i wstawił np. Giganta albo jabbera :D ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jaber nie przekonywuje mnie, bez SV i musi latać przy przeciwniku by coś robił, a pestek ostatnio pełno wszędzie, i brak mu stubborna, co najgorsze, można postarać się o jakiegoś gigusia, ale wywalenie harpii czy razorgorów w gruncie rzeczy szkoda by było, przy takiej ilości śmietnika możemy spokojnie odwlekać nieubłagane czy też ustawić tak byśmy dojechali w CC na buffach kiedy chcemy, a przy defensach bez żadnej straty skorzystać z zasady ambush na ungorach

tak dawno nie grałem z krasiami że zapomniałem iż z kowadła mogą wpadać w CC, wygrałem 20 / 0 ale było bardzo niebezpiecznie 5+ z re-rollem uratowało kopytka

ODPOWIEDZ