Drużynówki/parówki/DMP revisited

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Drużynówki/parówki/DMP revisited

Post autor: Rince »

Ja zauwazylem inny problem. W tym roku liczyla sie jedna druzynowka i niestety osobom, ktore nabily wiecej punktow na DMP nie chcialo sie juz przyjezdzac na Babice. Tak bedzie w przypadku kazdej innej druzynowki. Po co jezdzic na mastera, skoro ma sie juz za niego 300, czy tam 284. Zdaje sie, ze jakis czas temu byly postulaty o wykluczenie DMP z ligi. Ja mam inna propozycje; niech DMP liczy sie osobno.

-6lokali
-4mastery
-DMP

Podnosi to range samych DMPkow i zwieksza frekwenncje na pozostalych masterach (bo jednym z 4ech nie jest juz DMP).
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Błędem było organizowanie druzynówki po DMP, zamiast przed. Wtedy nie byłoby dylematów związanych z dobrym wynikiem na DMP. Wg mnie lepszym rozwiązaniem jest 9 singlowych masterów + DMP i liczymy ja dotychczas.
\/\

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No, ale ludzie chca czasem zagrac parowke, albo 3os druzynowke. To sa fajne formaty. Uwazam, ze moja propozycja zwieksza rywalizacje, podnosi range samego dmp i ogolna frekwencje masterowa.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

dokładnie - parówki i drużynówki to najfajniejsze formaty. Nam pewnie m.in po DMP zabrakło trochę motywacji (było też kilka innych przyczyn nieobecności) i na Dożynki nie ruszyliśmy. Limit parówek/drużynówek jednak się nie sprawdził tak jak chcieliśmy.

Widzę trzy opcje:
- Osobne liczenie DMP
- zwiększenie/zniesienie limitu parówek i drużynówek masterowych (skoro gość, który wygrał ligę wówczas samymi drużynówkami teraz zrobił to głównie za pomocą singli, nie ma już argumentów)
- Nie liczenie DMP wcale
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

-6lokali
-4mastery (w tym max 1 parowka lub druzynowka)
-+DMP
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Ej, jest chyba odrębny temat na takie dywagacje. Tu zgłaszamy kwestie techniczne. Zaraz zgłoszone uwagi odnośnie źle liczonych punktów przepadną w lawinie waszych postów.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Dymitr, przenies do ligowego smietnika, prosze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Dębek pisze:Ej, jest chyba odrębny temat na takie dywagacje. Tu zgłaszamy kwestie techniczne. Zaraz zgłoszone uwagi odnośnie źle liczonych punktów przepadną w lawinie waszych postów.
true. Wydzieli ktoś?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Rince pisze:-6lokali
-+DMP
slaby pomysl Nie zawsze mozna pojechac na ten jeden turniej w roku. Dmp nie powinno byc az tak istotne dla pozycji w rankingu ligi.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Shino pisze:
-+DMP
slaby pomysl Nie zawsze mozna pojechac na ten jeden turniej w roku. Dmp nie powinno byc az tak istotne dla pozycji w rankingu ligi.
+1

Oczywiście, że tak.
Połamiesz się, nie dostaniesz wolnego, umrze ktoś bliski i już masz być o jakieś 200 punktów do tyłu?
Pomysł strasznie słaby.

Otworzyło się sporo tematów związanych z regulaminem ligi. To że propozycji jest sporo nie znaczy jednak, że wszystkie są dobre i przemyślane.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Shino pisze:
-+DMP
Mi też trochę brakuje np parówek, to są jedne z najlepszych formatów - szkoda, za dużo tych singli teraz było.

Dla mnie byłoby idealnie:
- 6 lokali (ja tam osobiście wolałbym 5, tak jak Bless uważam że mastery są po prostu lepsze, a na lokale nie ma czasu w życiu)
- 4 mastery (w tym max jedna drużynówka i max jedna parówka) - wtedy organizatorzy też mieliby jakiś luz w wybieraniu formatu dla turnieju, nie przez przypadek w tym roku nikt nie zdecydował się na zrobienie parówki które jednak zawsze przyciągały sporo ludzi.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Szaitis pisze:nie przez przypadek w tym roku nikt nie zdecydował się na zrobienie parówki które jednak zawsze przyciągały sporo ludzi.
Mam inne odczucie związane z frekwencją na parówkowych masterach.
\/\

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

c4h10 pisze:
Szaitis pisze:nie przez przypadek w tym roku nikt nie zdecydował się na zrobienie parówki które jednak zawsze przyciągały sporo ludzi.
Mam inne odczucie związane z frekwencją na parówkowych masterach.
Ja pamiętam jeden totalnie bardzo dziwny master na zakończenie poprzedniego sezonu, wcześniej Macki czy Strategicon raczej frekwencję miały. To, że była jedna klapa nie oznacza że znowu tak będzie.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Czym innym jest osiągnięcie frekwencji, a czym innym przyciąganie większej ilości graczy niż single.
Edit:
Skoro parówki są takie sexy to dlaczego w tym sezonie było ich aż 12?
\/\

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Faktycznie, propozycja Blessika jest bardzo, bardzo fajna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

c4h10 pisze:Czym innym jest osiągnięcie frekwencji, a czym innym przyciąganie większej ilości graczy niż single.
Edit:
Skoro parówki są takie sexy to dlaczego w tym sezonie było ich aż 12?
bo większość lokali to pre masterów?

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Szaitis pisze: Mi też trochę brakuje np parówek, to są jedne z najlepszych formatów - szkoda, za dużo tych singli teraz było.

Dla mnie byłoby idealnie:
- 6 lokali (ja tam osobiście wolałbym 5, tak jak Bless uważam że mastery są po prostu lepsze, a na lokale nie ma czasu w życiu)
- 4 mastery (w tym max jedna drużynówka i max jedna parówka) - wtedy organizatorzy też mieliby jakiś luz w wybieraniu formatu dla turnieju, nie przez przypadek w tym roku nikt nie zdecydował się na zrobienie parówki które jednak zawsze przyciągały sporo ludzi.
+1
Mi też brakowało parówek w tym roku.

Trochę zbyt pochopnie może wprowadziliśmy rygorystyczne ograniczenia turnieji "2+".

6 lokali (w tym max 1 liga)
4 mastery (w tym max 1 drużynówka 3+ oraz max 1 parówka)

To się wydaje najrozsądniejsze wyjście. Chciałbym w 2014 roku chociaż mieć możliwość zagrania na jednej masterowej parówce :)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

To prawda. Jeden master parówkowy byłby super :) Do tego od razu dojdzie pare pre-lokali. Miła odmiana na 1 miesiąc w roku. Najlepiej na jesień, po Euro gorączce.

ODPOWIEDZ