Drużynówki/parówki/DMP revisited
Moderator: swieta_barbara
Drużynówki/parówki/DMP revisited
Ja zauwazylem inny problem. W tym roku liczyla sie jedna druzynowka i niestety osobom, ktore nabily wiecej punktow na DMP nie chcialo sie juz przyjezdzac na Babice. Tak bedzie w przypadku kazdej innej druzynowki. Po co jezdzic na mastera, skoro ma sie juz za niego 300, czy tam 284. Zdaje sie, ze jakis czas temu byly postulaty o wykluczenie DMP z ligi. Ja mam inna propozycje; niech DMP liczy sie osobno.
-6lokali
-4mastery
-DMP
Podnosi to range samych DMPkow i zwieksza frekwenncje na pozostalych masterach (bo jednym z 4ech nie jest juz DMP).
-6lokali
-4mastery
-DMP
Podnosi to range samych DMPkow i zwieksza frekwenncje na pozostalych masterach (bo jednym z 4ech nie jest juz DMP).

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
No, ale ludzie chca czasem zagrac parowke, albo 3os druzynowke. To sa fajne formaty. Uwazam, ze moja propozycja zwieksza rywalizacje, podnosi range samego dmp i ogolna frekwencje masterowa.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
dokładnie - parówki i drużynówki to najfajniejsze formaty. Nam pewnie m.in po DMP zabrakło trochę motywacji (było też kilka innych przyczyn nieobecności) i na Dożynki nie ruszyliśmy. Limit parówek/drużynówek jednak się nie sprawdził tak jak chcieliśmy.
Widzę trzy opcje:
- Osobne liczenie DMP
- zwiększenie/zniesienie limitu parówek i drużynówek masterowych (skoro gość, który wygrał ligę wówczas samymi drużynówkami teraz zrobił to głównie za pomocą singli, nie ma już argumentów)
- Nie liczenie DMP wcale
Widzę trzy opcje:
- Osobne liczenie DMP
- zwiększenie/zniesienie limitu parówek i drużynówek masterowych (skoro gość, który wygrał ligę wówczas samymi drużynówkami teraz zrobił to głównie za pomocą singli, nie ma już argumentów)
- Nie liczenie DMP wcale
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
true. Wydzieli ktoś?Dębek pisze:Ej, jest chyba odrębny temat na takie dywagacje. Tu zgłaszamy kwestie techniczne. Zaraz zgłoszone uwagi odnośnie źle liczonych punktów przepadną w lawinie waszych postów.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
+1Shino pisze:slaby pomysl Nie zawsze mozna pojechac na ten jeden turniej w roku. Dmp nie powinno byc az tak istotne dla pozycji w rankingu ligi.Rince pisze:-6lokali
-4mastery (w tym max 1 parowka lub druzynowka)
-+DMP
Oczywiście, że tak.
Połamiesz się, nie dostaniesz wolnego, umrze ktoś bliski i już masz być o jakieś 200 punktów do tyłu?
Pomysł strasznie słaby.
Otworzyło się sporo tematów związanych z regulaminem ligi. To że propozycji jest sporo nie znaczy jednak, że wszystkie są dobre i przemyślane.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Mi też trochę brakuje np parówek, to są jedne z najlepszych formatów - szkoda, za dużo tych singli teraz było.Shino pisze:slaby pomysl Nie zawsze mozna pojechac na ten jeden turniej w roku. Dmp nie powinno byc az tak istotne dla pozycji w rankingu ligi.Rince pisze:-6lokali
-4mastery (w tym max 1 parowka lub druzynowka)
-+DMP
Dla mnie byłoby idealnie:
- 6 lokali (ja tam osobiście wolałbym 5, tak jak Bless uważam że mastery są po prostu lepsze, a na lokale nie ma czasu w życiu)
- 4 mastery (w tym max jedna drużynówka i max jedna parówka) - wtedy organizatorzy też mieliby jakiś luz w wybieraniu formatu dla turnieju, nie przez przypadek w tym roku nikt nie zdecydował się na zrobienie parówki które jednak zawsze przyciągały sporo ludzi.
Ja pamiętam jeden totalnie bardzo dziwny master na zakończenie poprzedniego sezonu, wcześniej Macki czy Strategicon raczej frekwencję miały. To, że była jedna klapa nie oznacza że znowu tak będzie.c4h10 pisze:Mam inne odczucie związane z frekwencją na parówkowych masterach.Szaitis pisze:nie przez przypadek w tym roku nikt nie zdecydował się na zrobienie parówki które jednak zawsze przyciągały sporo ludzi.
bo większość lokali to pre masterów?c4h10 pisze:Czym innym jest osiągnięcie frekwencji, a czym innym przyciąganie większej ilości graczy niż single.
Edit:
Skoro parówki są takie sexy to dlaczego w tym sezonie było ich aż 12?
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
+1Szaitis pisze: Mi też trochę brakuje np parówek, to są jedne z najlepszych formatów - szkoda, za dużo tych singli teraz było.
Dla mnie byłoby idealnie:
- 6 lokali (ja tam osobiście wolałbym 5, tak jak Bless uważam że mastery są po prostu lepsze, a na lokale nie ma czasu w życiu)
- 4 mastery (w tym max jedna drużynówka i max jedna parówka) - wtedy organizatorzy też mieliby jakiś luz w wybieraniu formatu dla turnieju, nie przez przypadek w tym roku nikt nie zdecydował się na zrobienie parówki które jednak zawsze przyciągały sporo ludzi.
Mi też brakowało parówek w tym roku.
Trochę zbyt pochopnie może wprowadziliśmy rygorystyczne ograniczenia turnieji "2+".
6 lokali (w tym max 1 liga)
4 mastery (w tym max 1 drużynówka 3+ oraz max 1 parówka)
To się wydaje najrozsądniejsze wyjście. Chciałbym w 2014 roku chociaż mieć możliwość zagrania na jednej masterowej parówce

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole