Mamikon not dead
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Noki's Sicilian Studio
Siemka!
Dzieki za miły odzew i w sumie za jakikolwiek! Zamówiłem sobie ostatnio duuużo modeli orków na święta żeby mieć co robić w święta no i doszedłem do wniosku że ten goblin poganiacz jest do bani. A taki szaman który nogą pogania 2 razy większego od siebie squiga to całkiem inna sprawa Także jakoś w weekend zacznę pewnie malować i obaczy się co z tego będzie. W każdym razie jeszcze raz za miłe, motywujące słowa!
Pozdro!
Dzieki za miły odzew i w sumie za jakikolwiek! Zamówiłem sobie ostatnio duuużo modeli orków na święta żeby mieć co robić w święta no i doszedłem do wniosku że ten goblin poganiacz jest do bani. A taki szaman który nogą pogania 2 razy większego od siebie squiga to całkiem inna sprawa Także jakoś w weekend zacznę pewnie malować i obaczy się co z tego będzie. W każdym razie jeszcze raz za miłe, motywujące słowa!
Pozdro!
Pan Mamikon
Tak to na teraz wygląda:
Na podstawce będzie jeszcze bluszcz albo coś takiego i właśnie pytanie: co by tam bardziej pasowało Waszym zdaniem?
Oczywiście będzie dużo poprawek na podstawce ale chodzi mi teraz bardziej o malowanie squigów etc
Z góry dzięki za opinie i pomoc
Pozdro!
Na podstawce będzie jeszcze bluszcz albo coś takiego i właśnie pytanie: co by tam bardziej pasowało Waszym zdaniem?
Oczywiście będzie dużo poprawek na podstawce ale chodzi mi teraz bardziej o malowanie squigów etc
Z góry dzięki za opinie i pomoc
Pozdro!
Pan Mamikon
Squigi są ładne ale nie w moim stylu ja np. lubię bajkowe malowanie i jaskrawe kolory ale poziom trzymają.
Podstawka fajnia by była jakby w gąszczu siedziały te squigi albo podszycie ale to tylko moja wizja
Podstawka fajnia by była jakby w gąszczu siedziały te squigi albo podszycie ale to tylko moja wizja
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Na razie jest trochę słabo imho, głównie przez podstawkę - kupa, jakich mało ...
Patrze na Twoje prace Noki i rzuca mi sie jako pierwsze, ze brakuje Ci miejscami schludnosci, ktora psuje efekt koncowy.
Masz totalnie nietypowy styl malowania, co jest niewatpliwie interesujace.
Masz totalnie nietypowy styl malowania, co jest niewatpliwie interesujace.
+1Masz totalnie nietypowy styl malowania, co jest niewatpliwie interesujące.
Szczerz powiem ,ze obserwuje twoje prace od pewnego czasu i dochodze do wniosku ,ze kiedyś będzie z Ciebie pro malarz Bardzo fajnie rozkładasz swiatlo (patrz np.: reflesy na broniach dwarfow). To tego stosuje ciekawa (tj. inna troche) kolorystykę ... Najgorzej idzie Ci gladkosc malowania ... to naprawdę kuleje Zamiast wymyslac dioramki czy inne projekty (skadinad fajne) popracuj nad gladkoscia przejść ,a prace zyskają o 100% .
Za takie miłe słowa baardzo ale to bardzo dziękuję! Za krytykę również, będę pracował nad dokładnością! Podstwkę definitywnie poprawię ale jak mówiłem, chodzi mi o opinię malowania squigów jak na dzisiaj haha Jak na podstawkę dam bluszcz itp i dalej będzie wyglądać słabo to całkowicie zmienię inscenizację.
Pozdro!
Pozdro!
Pan Mamikon
Podstawka pewnie dalej kupa, nie?
Zaczęty ork, myślę że można jeszcze pobawić się w rozjaśnianie. Jak Wy sądzicie?
Jedyny element który mi bardzo pasuje na orku to tył lewej łapy haha.
Proszę o opinie oraz o rady o które poprosiłem wyżej plus to na jaki kolor najlepiej pomalować mu płaszcz? Bo squig jest fioletowy, są już też czerwone grzyby, niebieski squig no i sraczkowa ziemia... :<
Z góry dzięki!
Pozdrawiam!
Zaczęty ork, myślę że można jeszcze pobawić się w rozjaśnianie. Jak Wy sądzicie?
Jedyny element który mi bardzo pasuje na orku to tył lewej łapy haha.
Proszę o opinie oraz o rady o które poprosiłem wyżej plus to na jaki kolor najlepiej pomalować mu płaszcz? Bo squig jest fioletowy, są już też czerwone grzyby, niebieski squig no i sraczkowa ziemia... :<
Z góry dzięki!
Pozdrawiam!
Pan Mamikon
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
1. Nie wiem, trochę zasłoniłeś roślinnością i wygląda to lepiej, ale przy podstawkach nie chodzi o to, żeby cokolwiek musieć zasłaniać czymkolwiek. Każdy element podstawki powinien zdobić sam z siebie, w dodatku kompozycja całości powinna wzmacniać odbiór. Tutaj jednak te skały/ziemia nadal kuleje i nieco psuje odbiór całości...
2. Ja bym taki kolor skóry orasa zostawił. Bardzo fajnie to wygląda, wyjdzie taki quasi nygga Co to za podkład jest?
2. Ja bym taki kolor skóry orasa zostawił. Bardzo fajnie to wygląda, wyjdzie taki quasi nygga Co to za podkład jest?
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Ork spoko, tylko pazury popraw bo słąbo wyglądaja na nogach.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Greg- dobra postaram się nad następną podstawką bardziej ale w sumie nad tą też się starałem, po prostu mi nie wyszło :<
Dzięki za odzew i pozdrawiam!
Są ulepione z GS'u i napinowane na zwykłym spinaczurusek pisze:mam pytanie gdzie kupiłeś/ jak zrobiles te grzybki ?
Pazury nawet nie są jeszcze malowane, są białe po podkładzie hahaCookie Monster pisze: pazury popraw bo słąbo wyglądaja na nogach.
Dzięki za odzew i pozdrawiam!
Pan Mamikon
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Coś strasznie bierzesz do głowy. Ja po prostu inaczej widzę robienie podstawek i tyle . Jesli już robisz takie podstawki a'la pustynne skały, to koniecznie powinny być one dokładnie klejone. Albo imitujesz głazy i wtedy najlepiej lepić osobno głazy, potem je układać na podstawce, albo robisz skały "wrośnięte w glebę, wtedy powinny być obsypane piaskiem, albo ziemią. A tak widać, że to było robione jakby z ciasta, położone na podstawce i jakby nic z tym dalej nie było robione - dokładnie jakby rozłożone ciasto przygotowane do wałkowania. I to psuje całość. Myślę, że albo niedopracowana nieco technologia, albo trza ją zmienić na inną.
Bardziej ciekaw jestem tego ogra - zapowiada się bardzo smakowicie ...
Bardziej ciekaw jestem tego ogra - zapowiada się bardzo smakowicie ...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie zdecydowanie łuski na płaszczu powinny być w innym kolorze niz sam płaszcz. jest on zbyt duży i dominuje cały tył figsa. Przy swej monochromatyczności powoduje, że cały tył figurki staje się nudny ...
Widzę pewną różnicę między skórą orka z ostatnich dwóch zdjęć, a poprzednich. Czyżbyś położył na koniec jedną cienką warstwę zielonego shade'a? :> Obstawiałbym nie biel tana tylko athonian camoshade
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
+1 ja bym zaryzykował łuski idące w biel. Biel jest uniwersalna a jak dodasz jakiś kolejny ostry kolor to może być kicha.smiejagreg pisze:Dla mnie zdecydowanie łuski na płaszczu powinny być w innym kolorze niz sam płaszcz. jest on zbyt duży i dominuje cały tył figsa. Przy swej monochromatyczności powoduje, że cały tył figurki staje się nudny ...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja zaś bym poszedł w grafitowe łuski...