Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: MadMax »

Kostki wygenerowane z chaneli dodawane są do ogólnej puli kości magii.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Piotras pisze:Ja ostatnio myślałem i wymyśliłem coś takiego, że czemu nie spróbować 3 magów, duży z shadow/death, mały 1 lvl metal i mały 1 lvl light. Czemu? Mamy małą kuźnię na rzeczy z dużym sejvem, mamy buffy/debuffy z shadowa, no i pocisk z lighta. Nie są istotne, aż tak te 2 lvlele (w końcu to razem 70 pkt), a liczą się 3 channele.

P.S. Niech ktoś rozwieje moje wątpliwości, jeśli wygeneruje kostkę z chanela z małego maga to ona wchodzi do ogólnej puli kości, czy może być użyta tylko przez tego maga?

Pozdro asy :)
Ma to sens jak najbardziej
Jednemu dajesz DS drugiemu MR3 a duży trzyma reroll dispella i masz całkiem dobrą antymagię no i tak jak sam napisałeś... kuźnia na małym, pocisk z light i duży wedle wyboru (Death/shadow).
3 chanele to jednak sporo i przy dobrych wiatrach można namieszać w fazie magii (grając na death jeszcze mamy szanse na 5+ z atrybutu więc trzeba o tym pamiętać)
No i dochodzi fakt, że w dispellu mamy reroll, ds i 3 channele to daje sporo szans na to, że przeciwnik nie poczaruje :D

Więc Piotras kmin spoko - ale jak sam wiesz...rzucisz na wiatry magii 1,1 to leżysz i kwiczysz :mrgreen: :mrgreen:
Grając po staremu na 4lv Bestii rzucisz na wiatry 6,6 nie masz zasięgów (albo nie masz niczego sensownego do castowania) to też leżysz i kwiczysz...więc wychodzi na to samo :twisted:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Luc pisze:Więc Piotras kmin spoko - ale jak sam wiesz...rzucisz na wiatry magii 1,1 to leżysz i kwiczysz :mrgreen: :mrgreen:
Grając po staremu na 4lv Bestii rzucisz na wiatry 6,6 nie masz zasięgów (albo nie masz niczego sensownego do castowania) to też leżysz i kwiczysz...więc wychodzi na to samo :twisted:
No 2 kości na magię to u mnie całkiem dużo :mrgreen: :mrgreen:

Natomiast grając 2 panów, duży 4 lvl + mały 2 lvl na lajcie, plus 2 lvl beast po prostu brakowało mi zawsze kości... Szedł banishment z 4 kości, i zazwyczaj pocisk z dużego na 1 i z małego na 2 lub na odwrót i koniec. Na 4 bitwy mag z beasta rzucił raz na 3 kościach zerówkę, z czego nie kulnął nawet 8.
A channele dokładnie, fajna sprawa na 3 ziutków, no i antymagia też syta ;)

Także ma to swoje wady i zalety, a death z dodatkowymi kostkami z atrybutu robi się syty.
Tak chyba teraz będę grał, zobaczymy. ;)

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

a jak dla mnie branie 3ciego maga dla chanella i pocisku nie jest dobrym dealem. za drogo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

goboss pisze:a jak dla mnie branie 3ciego maga dla chanella i pocisku nie jest dobrym dealem. za drogo.

Pocisk puszczasz prawie zawsze z 1 lub 2 kości. Imho warto, bo głupim pociskiem możesz ogarnąć fasta czy coś dobić. Mi się to sprawdzało. ;)

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Przy deathie i heavenie ten pocisk jest słaby, więc patrze na to tak jakbym tracił kostkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

goboss pisze:Przy deathie i heavenie ten pocisk jest słaby, więc patrze na to tak jakbym tracił kostkę.
no wiadomo, zawsze można coś innego zamiast tego wrzucić, każdy ma inną szkołę ;)

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Tysięczne już pytanie o Stone of Rebirth, ale nawet przy pomocy opcji 'szukaj" nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Powszechnie wiadomo, że przy KB albo kuli armatniej ward się nie uaktywnia. Co jeśli ktoś uderzy mnie tyloma atakami z taką samą inicjatywą, że postać nosząca ten przedmiot umiera? Przeciwnik rzuca po kolei wszystkie ataki, czy ma to gdzieś i jeżeli mu się uda, to zabija sobie bez żadnych ale?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Jezeli to zwykle ataki, to do czasu sprowadzenia do 1 rany obrywasz normalnie (tak jakby nie dzialal) ale jezeli np trzeci atak sprowadzi cie do 1W to wlacza Ci sie WSv2+, to czy przeciwnik rzuci 20 ataków an raz czy po kolei nie ma znaczenia, ty rzucasz po kolei.

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Dzięki wielkie, właśnie tego nie byłem pewien.
Obrazek

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Gracie może na spirit swordzie, jak tak, to jak kolesia składacie?
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Ja grałem kiedyś na czymś takim :

Spirit Sword
Potion of Strength
Nettlings
Light armor
Eagle

W swojej karierze skroił Papę Nurgla, Daemon Prince'a, Ancient Stegadona i w bratobójczej bitwie - drzewo :)

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Myślałem o Alterze ze stone of rebirth ale nie mieści mi się po of strenght:/
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Azgaroth pisze:Ja grałem kiedyś na czymś takim :

Spirit Sword
Potion of Strength
Nettlings
Light armor
Eagle

W swojej karierze skroił Papę Nurgla, Daemon Prince'a, Ancient Stegadona i w bratobójczej bitwie - drzewo :)
Ile razy sam się zabił tym mieczem ? :mrgreen:
Azgaroth pisze:Ja grałem kiedyś na czymś takim :

Spirit Sword
Potion of Strength
Nettlings
Light armor
Eagle
Po co mu potion ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Luc pisze: Po co mu potion ?
Ano, pomyliło mi się z potion of toughness :)

Co do mieczyka - nie zabił się ani razu :) Ale użyłem go tylko w 4 bitwach bardziej dla klimatu :)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Azgaroth pisze:
Luc pisze: Po co mu potion ?
Ano, pomyliło mi się z potion of toughness :)

Co do mieczyka - nie zabił się ani razu :) Ale użyłem go tylko w 4 bitwach bardziej dla klimatu :)
Ogólnie podsunąłeś mi fajny pomysł na rozpiskę właśnie na takim kolesiu ;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Luc pisze: Ogólnie podsunąłeś mi fajny pomysł na rozpiskę właśnie na takim kolesiu ;)
No koleś jest świetny na łapanie wrogich lordów / kowbojów bo w razie jeśli ich nie zabije od razu to ma szansę trochę postać (trafienie na "6" trochę boli :P). Taki lord bardzo ładnie łyka wszelkiej maści samotne monstery (a jak już są poza zasięgiem generalskiej to cud, miód, orzeszki :)).

Jedyne co go boli to wiadomo : strzelanie + magia :) Ewentualnie zamiast potiona można mu dać charmed shielda :)

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Potka siły to nie jest chyba taki głupi pomysł. Najpierw trzeba przciwnika zranić a przez AS1+ może być ciężko się przebić z S4. nie mówiąc już o wardach.
Czy od ran zadanych przez różnicę w rzucie przysługuje regenka?
Czy jak walczymy z oddzialem to rany przechodzą na inne modele?? Czy poprostu z jednowoudowymi modelami nie działą ta zasada?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Me_gusta pisze:Potka siły to nie jest chyba taki głupi pomysł. Najpierw trzeba przciwnika zranić a przez AS1+ może być ciężko się przebić z S4. nie mówiąc już o wardach.
Czy od ran zadanych przez różnicę w rzucie przysługuje regenka?
Czy jak walczymy z oddzialem to rany przechodzą na inne modele?? Czy poprostu z jednowoudowymi modelami nie działą ta zasada?
Potka siły jest dobra rzeczywiście jeśli walczymy z modelami które mają wysoki save - więc tu jest sztuka kompromisu czy wolimy mieć w danej rundzie T6 czy S7 z autowoundem :)

W teorii w opisie tego nie ma ale jak dla mnie skoro nie ma armor save ani ward save to regenki też nie. Wydaje mi się, że woundy powstałe w wyniku różnicy nie przechodzą na inne modele - jeśli model w który bijesz ma 1 ranę to po prostu ginie a reszta przepada. Dlatego koleś z takim mieczem powinien obierać za cele herosów albo monstery / rydwany itp

Po przemyśleniu wziąłbym jednak następującego gościa w 2 opcjach :

Highborn
Spirit Sword
Potion of Strength
Netters
Eagle

lub

Highborn
Spirit Sword
Potion of Strength
Charmed Shield
?
Eagle

Nie wiem który lepszy :D
Ostatnio zmieniony 18 gru 2013, o 00:10 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Ja bym zagrał tak

Alter Highborn (light armour, shield)
The Spirit Sword
Potka siły
Helm of The Hunt

6 ataków w szarży z WS8 i S7 może poskładać nawet największych cwaniaków. Im wiecej ataków tym lepiej, bo w końcu chcemy żeby mieczyk zadziałał, nie? ;P
Do tego AS4+ i parry save z tarczki. Przerzuty z ASFa (grając na nowe euro) dadzą gwarancję, że jakaś rana wejdzie ;)

Azgaroth
The other trickster shard to też nie głupi pomysł, ale nie weźmiesz wtedy potki siły!

edit: nie dopisałem że Alter

ODPOWIEDZ