[spoiler]nie ma[/spoiler]
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Złożyłem sobie dziś stojąc w korku taką oto rozpiskę na 1500 punktów. Nie ma być jakaś super mocna. Raczej do zabawy (bo na żadne turnieje się chwilowo nie zapatruję) a tak się składa, że akurat większość modeli do zagrania czymś takim mam pomalowane. Nie znam do końca realiów 8ed., bo gdy przestawałem grać, to ta nie gościła na stołach zbyt długo, więc mogłem popełnić jakiś wałek albo zupełnie minąć się z obecnie panującymi standardami ale co tam
  Złożyłem sobie dziś stojąc w korku taką oto rozpiskę na 1500 punktów. Nie ma być jakaś super mocna. Raczej do zabawy (bo na żadne turnieje się chwilowo nie zapatruję) a tak się składa, że akurat większość modeli do zagrania czymś takim mam pomalowane. Nie znam do końca realiów 8ed., bo gdy przestawałem grać, to ta nie gościła na stołach zbyt długo, więc mogłem popełnić jakiś wałek albo zupełnie minąć się z obecnie panującymi standardami ale co tam  Dalej też jeszcze nie przyzwyczaiłem się do tego, że krasnoludy mogą się poruszać w tej grze, więc jest czysto defensywna. Byłbym wdzięczny za kilka konstruktywnych komentarzy i poradę, jak wykorzystać 70 punktów, które mi zostały.
 Dalej też jeszcze nie przyzwyczaiłem się do tego, że krasnoludy mogą się poruszać w tej grze, więc jest czysto defensywna. Byłbym wdzięczny za kilka konstruktywnych komentarzy i poradę, jak wykorzystać 70 punktów, które mi zostały. 

Co za herezje! Po pierwsze thunderersi są w core'ach a nie rare'ach. Po drugie thunderersi nie spadają od byle fasta. Po trzecie thunderersi nie wybuchają. Po czwarte thunderersi potrafią zatrzymać kowboja na przynajmniej 1 turę walki. Po piąte od biedy służą jako odginaczka. Po szóste stabilniej mordują lekko opancerzoną piechotę. Po siódme szybciej dogonią pedalskie elfy.Pysiek pisze:nawet spoko, ale organki działają lepiej od strzelców.
To się ich naucz wystawiaćPysiek pisze:ta i strzelcy zajebiscie strzelają po 1 turze jak mają coś na boku
niczym robin z lasu ...
a cory to ma rzeczywiście na styk

. Jak bym miał coś zmienić, to chyba byli by to Thundzi na organki, albo ewentualnie na Crossbowmenów. No, kuszące też wydaje się zrobić poprostu oddział 20 Kuszników z dwurakami, mamy wtedy dodatkowy regon do walki.
. Jak bym miał coś zmienić, to chyba byli by to Thundzi na organki, albo ewentualnie na Crossbowmenów. No, kuszące też wydaje się zrobić poprostu oddział 20 Kuszników z dwurakami, mamy wtedy dodatkowy regon do walki. Tak, testujemy własnie sojuszników, a ja kocham Parowego Stefana
 Tak, testujemy własnie sojuszników, a ja kocham Parowego Stefana  

Co sądzicie?
 Co sądzicie?Runelord
[Anvil of Doom; 3x Rune of Spellbreaking; Rune of Stone]
Thane
[GW; BSB; Master Rune of Gromril; Rune of Resistance; Rune of Cleaving; Rune of Fire; Strollaz's Rune]
Longbeard Rangers (28)
[GW; FCG; Rune of Determination]
Dwarf Warriors (40)
[GW; FCG]
Hammerers (29)
[FCG; Master Rune of Grugni]
Miners (5)
Miners (5)
Dwarf Cannon
[Rune of Forging; Rune of Fire]
Steamtank

No i też pewnie za długo tym nie pogram, biorąc pod uwagę nowy book
 No i też pewnie za długo tym nie pogram, biorąc pod uwagę nowy book 
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.