Jak zostać Generałem - pytania o HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE

Post autor: Opos »

Parry Save nie działa tylko przeciw stompom i impactom, na resztę już tak :wink:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Aura działa już w styku. Był kiedyś pomysł, żeby to zkombować jak leppera w dawnym wochu, ale jest zapis, że do min. 1. ;(
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Panowie, takie pytanko, czy Gem of Sunfire działa na magiczne bronie? Zapewne nie, ale chcę mieć pewność :wink:

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Niezadziala...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Więc pewność uzyskana :wink:

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

czy można rzucić dany czar normalnie, a poźniej ten sam czar z bound spella w tej samej turze?
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Tak, bound spelli nie obowiązuje ograniczenie, możesz nawet walnąć 5 takich samych ;)

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Obecnie Dragon Mage może brać wszelki magiczny ekwipunek z sekcji ARMOUR (hełmy, tarcze itd..), czy tylko wyłącznie magiczne zbroje??
Dzięki za odpowiedź.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Ma w podstawowym wyposażeniu zbroję, więc może korzystać z magicznych zbroi (i pamiętaj, że wszelkie magiczne hełmy, tarcze, etc, itp, itd, liczą się jako zbroje w myśl zasad :twisted: )

Lenczek
Mudżahedin

Post autor: Lenczek »

Jako nowy na forum, a także jako świeżo wciągnięty do świata WFB, witam Wszystkich.

Panowie i Panie mam pytanie bardzo ważnie jak na początek.
Czy warto kupować zestaw startowy ? tzw Batalion ? Czy lepiej armie składać od podstaw, osobno każdy oddział ? Póki co to tylko kupiłem za pare zł na allegro 10 see guardów i tyle... dokupić ich więcej wraz z grupą dowodzenia ? Czy lepiej sobie ich darować ?

Jaki ogólnie skład wojska (kompozycja) powinna być moją docelową ? Widziałem na forum różne rozpiski itp, ale ogólnie wszystko się chyba sprowadzało do bunkra dla łuczników + jakiś phoenix ? Dobrze wykminiłem ?

Widziałem różne oferty na forum np dla włóczników ? jako podstawowa jednostka warto ją brać pod uwagę, czy zostawić ją w spokoju i odrazu przeskoczyć na poziom wyżej ? np phoenix guard ?

Bardzo proszę o pomoc dla świeżaka.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Takie podstawy (zależy jak chcesz grać):
- herosi: mag, bsb
- 10-15 fast cavalery
- 10-15 Silver Helms lub ok 25 Łuczników
- 30 WL lub 30 PG
- Feniks
- RBT

Na początek rozszyfruj te skróty powyżej, potem zastanów się jak chcesz grac (bardziej ofensywnie czy defensywnie) i zacznij powoli kupować pojedyncze oddziały. :)
Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

hmmm raczej defensywnie chce grać i czekać na błąd Przeciwnika :D
edit:
co do skrutów to:
WL - White Lions
PG - Phoenix Guard
Ostatnio zmieniony 23 gru 2013, o 13:04 przez Lenczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

BSB - Battle Standard Bearer
Fast Cavalry - Ellyrian Reavers
WL - White Lions
PG - Phoenix Guard
RBT - Reapeater Bolt Thrower, a obecnie Eagle Claw Bolt Thrower :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

Azurix pisze:BSB - Battle Standard Bearer
Fast Cavalry - Ellyrian Reavers
WL - White Lions
PG - Phoenix Guard
RBT - Reapeater Bolt Thrower, a obecnie Eagle Claw Bolt Thrower :)

Na games-workshop.com nie moge znaleść tych 2 pierwszych....

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ellyrian Reavers oficjalnie były jeszcze w Metalu, więc je widocznie wycofali. Masz ich, dużo ładniejszych zresztą, w Island of Blood, więc szukaj na Allegro takich: http://allegro.pl/ellyrian-reaver-na-sz ... 84756.html ;)

Co do Battle Standard Bearera, to jak spojrzysz do Army Booka, jest to Upgrade do Noble'a (Szlachcic po polsku), poprzez danie mu Sztandaru Armii. Tutaj: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790848 masz oficjalny zestaw. Możesz też kupić dowolną inną Postać (Pieszy lub Konny, wedle twojego uznania) i dorobić fajny Sztandar :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

omg, juz wszystko jasne ;D no tak, zapomniałem o najważniejszej rzeczy jaką mi na początku powiedziano o WFB, można sobie postać doposażać, zmieniać itp :D

dzięki wielkie :D

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Nie tylko Postacie. Możesz modyfikować każdy model, jeśli będzie dla ciebie ładniejszy. Ja na przykład, ponieważ podobają mi się 6 edycyjni Dragon Princi oraz obecni Silver Helmsi, to chciałem mieć Konie w spójnej stylizacji, więc sam sobie robię Ellyrian Reaversów poprzez posadzenie Łucznika/Włócznika na Koniku od Silver Helmsa ;)

Obrazek

Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

Azurix pisze:Nie tylko Postacie. Możesz modyfikować każdy model, jeśli będzie dla ciebie ładniejszy. Ja na przykład, ponieważ podobają mi się 6 edycyjni Dragon Princi oraz obecni Silver Helmsi, to chciałem mieć Konie w spójnej stylizacji, więc sam sobie robię Ellyrian Reaversów poprzez posadzenie Łucznika/Włócznika na Koniku od Silver Helmsa ;)
no dokladnie cos takiego mialem na mysli :D

Sporo już się rozjaśniło, teraz tylko jakąś rozpiske dorwać i zacząć powoli kupować :D

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ja widzę 3 opcje tak ogólnie na początek, co można próbować:

1. Ofensywnie - Prince, Arcymag, BSB, White Lioni, Silver Helmsi, Ellyrian Reaversi, Feniksy :)

2. Defensywnie - Arcymag, BSB, Mag, White Lioni / Phoenix Guardzi, Łucznicy, Ellyrian Reaversi, 4 RBTY ;)

3. Monster Truck - Anointed na Frostheartcie, BSB (można na Gryfie), 2 Frosthearty, Silver Helmsi, Ellyrian Reaversi i jak się zmieści, to White Lioni :P

Obrazek

Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

Raczej się zdecyduje na opcje numer 2 :D

ODPOWIEDZ