Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Parry Save nie działa tylko przeciw stompom i impactom, na resztę już tak 

Let the River of Blood flow...
Aura działa już w styku. Był kiedyś pomysł, żeby to zkombować jak leppera w dawnym wochu, ale jest zapis, że do min. 1. ;(
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Obecnie Dragon Mage może brać wszelki magiczny ekwipunek z sekcji ARMOUR (hełmy, tarcze itd..), czy tylko wyłącznie magiczne zbroje??
Dzięki za odpowiedź.
Dzięki za odpowiedź.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...

Jako nowy na forum, a także jako świeżo wciągnięty do świata WFB, witam Wszystkich.
Panowie i Panie mam pytanie bardzo ważnie jak na początek.
Czy warto kupować zestaw startowy ? tzw Batalion ? Czy lepiej armie składać od podstaw, osobno każdy oddział ? Póki co to tylko kupiłem za pare zł na allegro 10 see guardów i tyle... dokupić ich więcej wraz z grupą dowodzenia ? Czy lepiej sobie ich darować ?
Jaki ogólnie skład wojska (kompozycja) powinna być moją docelową ? Widziałem na forum różne rozpiski itp, ale ogólnie wszystko się chyba sprowadzało do bunkra dla łuczników + jakiś phoenix ? Dobrze wykminiłem ?
Widziałem różne oferty na forum np dla włóczników ? jako podstawowa jednostka warto ją brać pod uwagę, czy zostawić ją w spokoju i odrazu przeskoczyć na poziom wyżej ? np phoenix guard ?
Bardzo proszę o pomoc dla świeżaka.
Pozdrawiam.
Panowie i Panie mam pytanie bardzo ważnie jak na początek.
Czy warto kupować zestaw startowy ? tzw Batalion ? Czy lepiej armie składać od podstaw, osobno każdy oddział ? Póki co to tylko kupiłem za pare zł na allegro 10 see guardów i tyle... dokupić ich więcej wraz z grupą dowodzenia ? Czy lepiej sobie ich darować ?
Jaki ogólnie skład wojska (kompozycja) powinna być moją docelową ? Widziałem na forum różne rozpiski itp, ale ogólnie wszystko się chyba sprowadzało do bunkra dla łuczników + jakiś phoenix ? Dobrze wykminiłem ?
Widziałem różne oferty na forum np dla włóczników ? jako podstawowa jednostka warto ją brać pod uwagę, czy zostawić ją w spokoju i odrazu przeskoczyć na poziom wyżej ? np phoenix guard ?
Bardzo proszę o pomoc dla świeżaka.
Pozdrawiam.
Takie podstawy (zależy jak chcesz grać):
- herosi: mag, bsb
- 10-15 fast cavalery
- 10-15 Silver Helms lub ok 25 Łuczników
- 30 WL lub 30 PG
- Feniks
- RBT
Na początek rozszyfruj te skróty powyżej, potem zastanów się jak chcesz grac (bardziej ofensywnie czy defensywnie) i zacznij powoli kupować pojedyncze oddziały.
- herosi: mag, bsb
- 10-15 fast cavalery
- 10-15 Silver Helms lub ok 25 Łuczników
- 30 WL lub 30 PG
- Feniks
- RBT
Na początek rozszyfruj te skróty powyżej, potem zastanów się jak chcesz grac (bardziej ofensywnie czy defensywnie) i zacznij powoli kupować pojedyncze oddziały.

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ellyrian Reavers oficjalnie były jeszcze w Metalu, więc je widocznie wycofali. Masz ich, dużo ładniejszych zresztą, w Island of Blood, więc szukaj na Allegro takich: http://allegro.pl/ellyrian-reaver-na-sz ... 84756.html 
Co do Battle Standard Bearera, to jak spojrzysz do Army Booka, jest to Upgrade do Noble'a (Szlachcic po polsku), poprzez danie mu Sztandaru Armii. Tutaj: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790848 masz oficjalny zestaw. Możesz też kupić dowolną inną Postać (Pieszy lub Konny, wedle twojego uznania) i dorobić fajny Sztandar

Co do Battle Standard Bearera, to jak spojrzysz do Army Booka, jest to Upgrade do Noble'a (Szlachcic po polsku), poprzez danie mu Sztandaru Armii. Tutaj: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790848 masz oficjalny zestaw. Możesz też kupić dowolną inną Postać (Pieszy lub Konny, wedle twojego uznania) i dorobić fajny Sztandar

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Nie tylko Postacie. Możesz modyfikować każdy model, jeśli będzie dla ciebie ładniejszy. Ja na przykład, ponieważ podobają mi się 6 edycyjni Dragon Princi oraz obecni Silver Helmsi, to chciałem mieć Konie w spójnej stylizacji, więc sam sobie robię Ellyrian Reaversów poprzez posadzenie Łucznika/Włócznika na Koniku od Silver Helmsa 

no dokladnie cos takiego mialem na mysliAzurix pisze:Nie tylko Postacie. Możesz modyfikować każdy model, jeśli będzie dla ciebie ładniejszy. Ja na przykład, ponieważ podobają mi się 6 edycyjni Dragon Princi oraz obecni Silver Helmsi, to chciałem mieć Konie w spójnej stylizacji, więc sam sobie robię Ellyrian Reaversów poprzez posadzenie Łucznika/Włócznika na Koniku od Silver Helmsa

Sporo już się rozjaśniło, teraz tylko jakąś rozpiske dorwać i zacząć powoli kupować

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Ja widzę 3 opcje tak ogólnie na początek, co można próbować:
1. Ofensywnie - Prince, Arcymag, BSB, White Lioni, Silver Helmsi, Ellyrian Reaversi, Feniksy
2. Defensywnie - Arcymag, BSB, Mag, White Lioni / Phoenix Guardzi, Łucznicy, Ellyrian Reaversi, 4 RBTY
3. Monster Truck - Anointed na Frostheartcie, BSB (można na Gryfie), 2 Frosthearty, Silver Helmsi, Ellyrian Reaversi i jak się zmieści, to White Lioni
1. Ofensywnie - Prince, Arcymag, BSB, White Lioni, Silver Helmsi, Ellyrian Reaversi, Feniksy

2. Defensywnie - Arcymag, BSB, Mag, White Lioni / Phoenix Guardzi, Łucznicy, Ellyrian Reaversi, 4 RBTY

3. Monster Truck - Anointed na Frostheartcie, BSB (można na Gryfie), 2 Frosthearty, Silver Helmsi, Ellyrian Reaversi i jak się zmieści, to White Lioni