ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: ETC 2014

Post autor: Luc »

Asassello pisze:Pytajcie organizatorów turniejów.
Tyle to wiem.

Bardziej chodzi czy to jest oficjalny draft nr 2 czy jeszcze nie ?

Jeśli oficjalny to nie widzę sensu grania na poprzednią wersję, tymbardziej jeśli mam zmiany w pkt.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Luc pisze:
Asassello pisze:Pytajcie organizatorów turniejów.
Tyle to wiem.

Bardziej chodzi czy to jest oficjalny draft nr 2 czy jeszcze nie ?

Jeśli oficjalny to nie widzę sensu grania na poprzednią wersję, tymbardziej jeśli mam zmiany w pkt.

Furion tam napisał jak podawal linka, że to WIP oficjalny chyba :P
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Gokish pisze:Furion tam napisał jak podawal linka, że to WIP oficjalny chyba :P
Bo na forum u nich jeszcze nie widać dlatego pytam :)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

swoją drogą, chyba całkiem olali feedback od kapitanów, nie? (nie patrzyłem później, ale do pewnego momentu pomysł na zmianę zasad w WE raczej zdemolowano ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

W dyskusjach powoływali się nie raz na feedback np. zabrali tanie monstery beastom, bo okazało się, że to za dobre :D :D :D

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

WE tez stracily - 100 pkt i -10%...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Zważywszy, że wip = work in progress, uznałbym, że nie jest to finalna wersja draftu 2.0

Natomiast istotnie feedback kapitanów został pieczołowicie zebrany i włożony tam, gdzie światło nie sięga, sądząc ze zmian.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Czy ten zapis: K'daai Destroyer/War Machines/Hellcannon (max 1)/Chalice of Darkness/Sorceror-Prophet with Lore of Death, max 4 dobrze interpretuję iż mogę mieć w rozpie Kadaja, Helkę, dużego kowala z Deathem i dowolną ilość maszyn ? Troszkę to zbyt piękne by było prawdziwe bo wraca rozpa sprzed roku ponownie...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

kazda machina liczy sie za 1
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Barbarossa pisze:Natomiast istotnie feedback kapitanów został pieczołowicie zebrany i włożony tam, gdzie światło nie sięga, sądząc ze zmian.
jak widać mandat wolny działa jednakowo w każdym wybranym w wyborach ciele...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Andrzej pisze:kazda machina liczy sie za 1
doprecyzują pewnie

@Capts feedbck
O dziwo mieli w poważaniu. Właściwie po co się o ten feedback prosi?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dymitr pisze:@Capts feedbck
O dziwo mieli w poważaniu. Właściwie po co się o ten feedback prosi?
By zachować pozory?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

https://docs.google.com/document/d/1i1w ... edit?pli=1
Kolejne zmiany nie wiem czy widzieliście
Teraz te DE o wiele bardziej mi się podobają (chociaż trochę szkoda bo zdążyłem wymyślić nawet fajna nowa rozpe a tak wracam do starej ^^)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

ja je*ie... jak będą zmieniali draft co miesiąc to troszku przesada jednak ;/

ja bym chciał wiedzieć po prostu na co się nastawiać bo jednak zmiany są i nie wiadomo co grać

jak draft, to powinien ustalony chociaż na pół roku, żeby coś ograć się... jak jest tu ktoś kto z tymi typami ma jakiś kontakt to nich im powie, że nie chcemy formatu z brazylijskiej telenoweli tylko coś względnie stałego... ;/

rozumiem, że draft może się zmienić z 3 razy na rok, a tu mamy już trzecią zmianę przed nadejściem danego roku :D
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Mi te kolejne zmiany w pestkowaniu DE różnicy nie czynią wielkiej. Ale nadal uważam, że dopuszczenie w DE i warlocków i czarki z lore of death to głupota.

A ten dokument to WIP i może się zmieniać płynnie.

A tak na marginesie postawili TWF. Tyle tylko, że z 2009 roku :) Jestem członkiem AR.com :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Barbarossa pisze: A ten dokument to WIP i może się zmieniać płynnie.
poniewaz jest na google drivei to tez latwo wyhaczyc nad czym jeszcze dyskutuja patrzac po komentarzach, wiec pewnie za wiele zmian juz nie bedzie.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

TWF wróciło do świata żywych. Jak tylko się tam coś pojawi to zamieszczę to w 1. poście.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tylko dziala to jak nekromancja.

Maja baze danych z 2009 roku :P

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

PRzez ten link można wejść na forum 2013.

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewforum.php?f=3

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

To na pewno GW torpeduje to forum jako gniazdo separatyzmu :D Uprawiają nieautoryzowane turnieje i jeszcze zmieniają zasady gry :)

ODPOWIEDZ