Dzikki'ego bolesne próby

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Re: Dzikki'ego bolesne próby

Post autor: dzikki »

Powiem Ci, że mam go przed oczami - stylisko broni dwuręcznej trzyma proporcje, więc jest ok. Żelaźce też są ok.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ale mnie zainspirowałeś. Wsadzę go jako filer między kraśki z pospolitego ruszenia. Taki pierdzielnik jaki oni przedstawiają wymaga kierunku do bicia nadanego z pewnego poziomu ;]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

ja docelowo będę miał w każdym klocku, może oprócz strzelców i może kuszoli, co najmniej 1 fillerek. Imho poprawia to wygląd regimentu :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Różne takie tam - ale mnie wpienia robienie zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kraśki z mieczami to dwuraki z White Knight. Malowanie ich 12 było czystą przyjemnością.
Infernal Guard to zacne figurki. Malowałem pancerze wychodząc od brązowego, przez różne jego odcienie do jasnej ochry i krawędziowania brązem oraz tą samą barwą kilka przetarć.
Overlord chaośnych kraśków jest z AoW i jest masywny.
Bohater chaośnych to Hellmisth. W takiej tonacji będzie robiona cała armia.

Ogólnie kolory lepiej wyglądają na żywo. Szczególnie kraśki z mieczami są barwne z przejściami. Ale niezależnie czym bym nie robił - lustrzanką czy krzesłem figsy nie wychodzą mi ani trochę.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2013, o 21:41 przez dzikki, łącznie zmieniany 2 razy.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Zdjęcia takie jak zwykle ( podobnie jak i moje ), wypowiem się oc do CHD, manticowy mi sie nie podoba ale za to IG bardzo ci wyszedł, mroczny, ciemny i ciekawa patynka aczkolwiek troszkę jej zbyt wiele tak jakby zbroja miała taki kolor ( nie wiem w sumie co chciałeś osiągnać czy to patyna czy kolor pancerza :P ) - Generalnie CHD na plus co do zwykłych dwarfów też mi się podobają aczkolwiek zawsze stosujesz przygaszone kolory a dla mnie stare metale powinny być barwne jak papużki :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Edytowałem po Twoim poście ;] więc możesz zrewidować kilka rzeczy np. to nie Mantic. Manticowe są straszne. Ale widzę, że nabrałeś się na White Knight'a figsy. Są tak podobne do starych kraśków.
No nie są zgaszone, to najbarwniejsze z tych, które zrobiłem. Niektóre mają pióra pomarańczowe itp.
Ilość patyny zamierzona - trochę potraktowałem ją jak kolor na pancerzu. Miejscami chlapnąłem jej więcej, bo robienie jak na razie 10 było wstępem do tego rodzaju figsów.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

:lol2: :lol2: :lol2: Możemy zakładać Klub Miłośników Fotografii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mam to samo. Tutaj wszystko wydaje się ok, przejścia są widoczne, krasie kolorowe imho wystarczająco. Jedna rzecz wyszła słabo - to te duże miecze. Kurde, powinny zdobić, a one są jakieś takie zagaszone, bez wyrazu. Ale może to właśnie przez foty, nie wiem...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Miecze mają jeden feler - chwyt i jelec bez zdobników.

Świński
Wodzirej

dzikki ja doskonale znam modele WK'a :) Sam nie raz i nie dwa je polecałem tutaj na forum a że robi on je na wzór starych kraśków zaliczam je do nich ( chodzi tu raczej o styl a nie czasowość :P ). Co do mantica się pomyliłem to AoW sorki :P

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

A ok, źle Cię zrozumiałem ;] Teraz będę zaczynał IG z glaives. A pod choinkę żono- Mikołaj przyniesie dużo Tartaruk z Werwoolfa i będzie co malować. Przy zwykłych kraskach jak mnie jutro najdzie to cyknę fotkę pospolitemu ruszeniu i północnym, bo obie grupy mają już swoje klocki ;]
W planach zaś zabranie się w końcu za thundów.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Iiii... czas na wielki łomot. Słychać podkute buty, szum piwa w kuflach, uderzenia metalu o metal oraz gromkie przyśpiewki.
Obrazek
Zebrane razem kraśki imperialne i trochę sztuk luzem ;] Każdy malowany indywidualnie, żadnego malowania kilku na raz. Kolejne w natarciu będą za jakiś czas. Tacka wykonana przez ZOO Art Studio. Świetna rzecz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Rewelacja =D> :shock: Imponująca praca, chylę czoła :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No to pojechałeś po bandzie :!: :!: :!: :!: :P Klocek wart z grubsza jakieś 1500 - 2000 zł :mrgreen:, a może i więcej, bo nie wszystkie modele widać. Figsów świetnych co niemiara. Radość dla każdego długobrodego...
Na przedostatniej focie: żółto-czarna tarcza - co to za bitz?
PS. powiedz Misiowi, że tacka odstaje od regimentu :mrgreen: :D ... Następnym razem niech się bardziej spręży, bo bedzie źle :!: :P
Ostatnio zmieniony 22 gru 2013, o 11:47 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Świński
Wodzirej

Oj Panie drogi aż serce rośnie jak się na coś takiego patrzy, zwłaszcza że widzę tam i moje figsy :) Takie fotki są niesamowicie motywujące! Tacka przednia no i chyba swoje też ważyć musi :)

Właśnie udowodniłeś, że stary styl jest o wiele miodniejszy od tego nowego badziewia!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jak długo malowałes te figsy?

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

coś fantastycznego! tyle rarytasików w jednym miejscu. Wygląda epicko =D> =D>
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Tarcze jak ta żółto-czarna kupiłem na allegro. Wszystkie imperialne mają takie.
Tacka waży jak diabli. Nie wiem, czy kolejna będzie równie duża ale jest dla klanowych.
Malowałem je z pół roku bo ciągle coś nowego się pojawiało. A i tak okazało się, że to nie wszystkie.

P.S. Tacka, chciałbym zauważyć jest na poziom TT, bo taki chciałem. Niedźwiedzia stać na lepsze, ale proszę - i tak jako TT wygląda o niebo lepiej od niektórych ala pro, , które widziałem. czekam na tray'e do rangerów, kuszników, thundów itp. A po nowym roku będę próbował sił z nietypowym pomysłem tacki do dział tylko muszę rysunki zrobić.

P.S.pod P.S. jak łatwo zauważyć mam na celu odtworzenie aemii krasnoludzkiej w pełni metalowej, ale również nie tracąc na liczbie. Mam nadzieję, że się uda.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

=D> Przezajebiście się prezentują te krasnale... Tylko ten tray nieszczęsny... Nieszczęsny bo za nic mi nie pasuje do podstawek tych krasnali.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dawaj na niego zieloną trawkę, będzie z pewnością lepiej wyglądał...

ODPOWIEDZ