Dzikki'ego bolesne próby
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Dzikki'ego bolesne próby
ehh bez kitu, przez tę Twoją zgraję konusów sam się zastanawiam nad ich zbieraniem ;P
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Bez kitu. Ta zgraja konusow to chyba najfajniejszy regiment na całym BP.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Uwaga ogólna - czy ktoś w ogóle zastanawia się, oglądając NOWE plastikowe krasie - nad ich zbieraniem To tak dla miłośników nowych krasi ...Lechu pisze:ehh bez kitu, przez tę Twoją zgraję konusów sam się zastanawiam nad ich zbieraniem ;P
Powiem Ci, że ja {zawstydzenie_mode_on} Chciałem zrobić drugą armię, jednolite kolory, zwarte szeregi itp. bolał mnie tylko jeden fragment - jestem typowym fanboy'em jeśli chodzi o tło, a jak tu zrobić Longbeards, Hammerers, Rangers itp mając tylko dwa pudła dla wojowników i tyle. Gdyby GW wypuściło plastiki z rozróżnieniem dla wszystkich typów jednostek (a nie - załóż im maski i będą Longbeards) to jestem gotowy dla takiego projektu.smiejagreg pisze: Uwaga ogólna - czy ktoś w ogóle zastanawia się, oglądając NOWE plastikowe krasie - nad ich zbieraniem To tak dla miłośników nowych krasi ...
I dzięki wielki za słowa wszelakie. Bo przyznam, że wysiłek jaki wrzuciłem i wrzucam w kompletowanie starych dawi jest spory (nawet nie mówiąc o gotówce). Cieszy mnie, że nie tylko ja uważam to wszystko za czas dobrze poświęcony.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
dzikki, efekt jest rewelacyjny. A ja z nowych dwarfów wybrałbym może niewielki odsetek do ewentualnej kolekcji. Jeśli podjąłbym decyzję o dwarfach to po prostu czekałbym na nowe modele.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Każdy, kto ma trochę pojęcia nt. kolekcjonowania starych kraśków wie, ile zachodu kosztowało złożenie takiego klocka. I tak, jak piszesz - nie jest to li tylko sprawa kosztów. Ile frajdy takie kolekcjonowanie jednak daje wiedzą tylko ci, którzy to robią . I pod tym względem ta armia nie ma sobie równych. A czy jest ona silna, czy słaba, jeśli chodzi o granie, właściwie w ogóle mnie to nie obchodzi . Widok takiego klocka po prostu zwyczajnie poprawia humor człowiekowi .
Natomiast co do plastikowych krasi, to szczęśliwie pozbyłem się wszystkich plastików, jakieś resztki nie wycięte z wyprasek jeszcze tam gdzieś się walają. Nie mam żadnej potrzeby, żeby kupować cokolwiek plastikowego z krasi, bo nie ma nic wartego wydania na to jakiejkolwiek kwoty. Wolę zamiast regimentu plastików nabyć sobie jednego lub dwa porządne figsy metalowe, których jeszcze nie mam . Zobaczymy co przyszłość przyniesie. Może zmienię zdanie po wyjściu nowych kraśków. Ale szanse na to oceniam na max. 1% ...
Natomiast co do plastikowych krasi, to szczęśliwie pozbyłem się wszystkich plastików, jakieś resztki nie wycięte z wyprasek jeszcze tam gdzieś się walają. Nie mam żadnej potrzeby, żeby kupować cokolwiek plastikowego z krasi, bo nie ma nic wartego wydania na to jakiejkolwiek kwoty. Wolę zamiast regimentu plastików nabyć sobie jednego lub dwa porządne figsy metalowe, których jeszcze nie mam . Zobaczymy co przyszłość przyniesie. Może zmienię zdanie po wyjściu nowych kraśków. Ale szanse na to oceniam na max. 1% ...
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
smiejagreg optymista z Ciebie w takim razie:D
A kurduple bardzo fajnie Ci wyszły;p
A kurduple bardzo fajnie Ci wyszły;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Wrzutka prawie samych wip'ów. Zdjęcia od tyłu tradycyjnie.
Nurglowe trolle - na razie dwa, podstawki zastępcze (docelowe będą inne). Trzeci się robi z inną zapewne kolorystyką, chociaż sam nie wiem, bo każdego robiłem "na oko".
Chaośny kraś z Hasslefree Miniatures
Oraz początek malowania Tartaruk od Werewoolfa. W chwili obecnej będzie ich 20 - docelowo jak pojawią się alternatywne bitsy to 40. Poza tym w kolejce czekają ich strzelający kamraci oraz rosyjskie odpowiedniki (tylko skąd brać czas ;])
I na koniec, bo nie samym chaosem człowiek żyje grzmiący bracia do mojej dużej armii najemnej (docelowo będzie ich ok 30-paru)
Nurglowe trolle - na razie dwa, podstawki zastępcze (docelowe będą inne). Trzeci się robi z inną zapewne kolorystyką, chociaż sam nie wiem, bo każdego robiłem "na oko".
Chaośny kraś z Hasslefree Miniatures
Oraz początek malowania Tartaruk od Werewoolfa. W chwili obecnej będzie ich 20 - docelowo jak pojawią się alternatywne bitsy to 40. Poza tym w kolejce czekają ich strzelający kamraci oraz rosyjskie odpowiedniki (tylko skąd brać czas ;])
I na koniec, bo nie samym chaosem człowiek żyje grzmiący bracia do mojej dużej armii najemnej (docelowo będzie ich ok 30-paru)
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Ostatnie zdjęcie jak i malowanie ( o figurkach nie wspomnę ) chyba najlepsze , ładne kolorowe umaszczenie i stary styl
Jak te figsy sonsów u Ciebie? Dużo niedoróbek czy umiarkowanie, bo u mnie z 30 tylko chyba 5 sztuk było odlanych perfekcyjnie na reszcie był bąbelek zazwyczaj na "kołnierzu" albo w kroku
Jak te figsy sonsów u Ciebie? Dużo niedoróbek czy umiarkowanie, bo u mnie z 30 tylko chyba 5 sztuk było odlanych perfekcyjnie na reszcie był bąbelek zazwyczaj na "kołnierzu" albo w kroku
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Więc bardziej się staraj . Strzelcy najlepsi. Wipy nurglitów utwierdzają mnie w przekonaniu, że te figsy do mojej armii nie pasują...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Są ludzie na tym forum, którzy twierdzą, że te trolle chaosu są beznadziejne . Ja ich tam nie szukam. Piątka siedzi w szufladzie i czeka ...dzikki pisze:Najlepsze są stare trolle chaosu, ale nie chcę już aż tak rozbijać się na ich polowanie.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Na trollach przydałoby się wiecej kolorków:D Gdzie kupowałeś pokurcze od werwoolfa?
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Dzięki:D
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kuźwa, dzikki, co Ty tam za bzdury malujesz Pórównanie ogra Golfaga i orka z tymi paskudztwami wygląda masakrycznie I nie jest to komplement dla tych paskudztw, o nie . Te koszmarnie bzdurne figsy są kwintesencją ostatnio wydawanych przez GW figsów. Po prostu obrzydlistwo. i ktos za to płaci, normalnie nie rozumiem...
Malowanie trzyma poziom, charakterystyczna zgaszona kolorystyka...
Malowanie trzyma poziom, charakterystyczna zgaszona kolorystyka...