TEMAT OGÓLNY

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Re: TEMAT OGÓLNY

Post autor: r@fix »

Gadałem z shinem dalej upiera się że bestia nurgla nie musi przyjmować pojedynku z gauntletowcem powołuję się na taki zapis strona 47 ab do demonów "may accept and issue challenges like unit's chanpion".
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Upierać się może. Niech to wrzucie na LS i przegłosuje, to wtedy będzie miał podkładkę. Póki co ja gram, że musi przyjąć i proponuję by tego się trzymać, bo większość bretońców, których znam też tak gra.
BTW chętnie zobaczę tę kwestię na LS, można by podrzucić jeszcze sporo innych pytań, które nigdy nie doczekały się nawet minimalnej analizy na LS, bo książka stara i niszowa itd. Mam nadzieję, że ich analiza będzie przynajmniej w połowie tak dogłębna jak na bretońskim forum.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Też uważam że LS powinno się wypowiedzieć, zaproponowałem to ale otrzymałem następującą odpowiedź:
Shino pisze:...Nie odmawia challengy. nie robi nic. Nie trzeba tego uściślać, bo jest to w zasadach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Genialne, więc breta nie traci blessingu jeśli champion odmówi challenga, bo de facto tego nie zrobił. =D>
Reasumując, proponuję się trzymać przyjętej praktyki. Jest IMO jasna, utarta i dostatecznie przemyślana.
pozdr.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Można jeszcze zapytać czy przypadkiem ci obowiązkowi i darmowi championi w Bretonni nie są po to by zawsze było komu te wyzwania rzucać, ale lepiej nie, cicho, trzymajmy się tego :D
Vae victis!

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Wydaje mi się że shinowi chodzi bardziej o to że bestia nie jest championem tylko może przyjmować i wyzywać na pojedynki tak jak champion oddziału...Moim zdaniem jeśli bestia Nurgla może tak jak champion przyjmować pojedynki nie będąc przy tym championem (przecież champion też może a nie musi przyjmować pojedynków)To kiedy pojedynek rzuca palladyn w rękawiczkach to wszędzie tam gdzie jest może przyjmować pojedynki należy zamienić na musi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Shinowi chodzi dokładnie o to, że gaundlet nie działa na championów. Nie możesz już olać tematu. Sprawa była dyskutowana na forum. Gramy, że gaundlet wymusza przyjęcie pojedynku na wszystkich modelach, które mogą to zrobić.
Teoria shina opiera się na założeniu, że bohaterowie odrzucają a championi nie przyjmują. Abstrahując od faktu, że niezrozumiałe jest nadawanie odmiennego sensu pojęciom, które w grze znaczą to samo, to również jest to totalny absurd. Pojedynku odmawia strona, gracz, raz za wszystkie modele, które ma zaangarzowane w combat. Twój champion rzuca, ja nie przyjmuję, odrzucam, nikt nie przyjął, wszyscy cię olali, nieważne.
Trochę więcej wiary w siebie. Z takim podejściem będą Ci różne rzeczy wciskać. Jeśli ktoś mówi, że tak jest to niech pokazuje booka, erratę, faqa, uściślenie. Nie ma nic takiego, to jego problem. Masz prawo się niezgodzić.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Dobra EoT, dzięki Piotrek :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Nie wiem w ogóle skąd jakiekolwiek wątpliwości co do działania rękawicy. Zapis jest tak jednoznaczny, że bardziej być nie może: Any challenge issued by the bearer of the Gauntlet of the Duel cannot be refused". Jeśli we wrogim oddziale jest jakikolwiek model zdolny przyjąć wyzwanie, to musi to zrobić. Kropka.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Gniewko i ja tez zawsze tak grałem i nie miałem żadnych wątpliwości aż tu nagle shino i jego mądrości #-o. Następnym razem nie dam sie tak wałować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Panowie Szlachta ! Zapraszam 1-2 lutego pod Kraków na ubitą ziemie gdzie bój śmiertelny odbywać się będzie ! Po Sławę !!

I pamiętajcie : http://www.youtube.com/watch?v=63FVO-eOFJ0 !!
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

A ja czytałem na Naftce, że Bretonnia ma podzielić los Black Templarów i zniknąć jako samodzielna armia.
Ma powstać coś takiego jakby Kingdoms of Men, która to zawierać będzie kilka armii.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Ale Harry na warseerze juz zdradzil ze Bretka i WE sa w terminarzu wydawniczym GW.
Ten sam temat masz tu http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=380
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Nie czytałem tego tematu :).
Jednak podzielam zdanie Azgarotha czy Mishry, że imo Bretonnia jest delikatnie mówiąc mało rozwojowa.
Kawaleria, kawaleria, kawaleria... e ee Longbowmeni?

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

+ magia + MC + park maszynowy ... być może w nowej edycji dołożą jeszcze jakieś potworki ale to by zabiło ducha Bretki

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

BOGINS pisze:Nie czytałem tego tematu :).
Jednak podzielam zdanie Azgarotha czy Mishry, że imo Bretonnia jest delikatnie mówiąc mało rozwojowa.
Kawaleria, kawaleria, kawaleria... e ee Longbowmeni?

Man - at armsi :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Gdzieś mi sie obił o oczy temat "Potrzebuję pożyczyć", ale obecnie nie widzę.

Potrzebuję pożyczyć 4 Pegasusó i babę na kuniu na 26 stycznia na turniej w Katowickim Rudym Goblinie. Wspomoże ktoś?

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Taka rozkmina z innego forum:

Czy jeśli mój hero wyszarżowywuje z oddziału errantów, to czy i tak mogą szarżować z impetuous rule?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

jeśli nie zdadza LD to beda musili z nim szarzowac
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

jezeli juz to dlaczego z nim a nie na najblizszy unit ?
Obrazek

ODPOWIEDZ