Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Re: Temat filmowy

Post autor: Cookie Monster »

Ten nowy mi się bardziej podoba:D A film dużo lepszy od pierwszej części. Szczególnie podobal mi się Legolas :D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

hubix
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: hubix »

Film genialny ale z książką ma wspólne chyba tylko nazwy i nie wiele więcej :D

Morok

Post autor: Morok »

znacie jakiś kozacki horror, ale taki gdzie naprawdę jest hardcore?

Awatar użytkownika
Twister
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Twister »

Z tych nowych "obecność" jest dość dobry ;)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Karlito pisze:Szkoda tylko że na kolejną część trzeba czekać aż do grudnia przyszłego roku #-o
trzecia czesc bedzie w lipcu.
hubix pisze:Film genialny ale z książką ma wspólne chyba tylko nazwy i nie wiele więcej :D
polecam poczytac sobie wywiady z jacksonem na temat hobbita. bedziesz wiedzial czemu zostaly wprowadzone niektore zmiany itd. do tego, tak jak juz wczesniej pisalem, druga czesc ma wiecej wspolnego z ksiazka niz pierwsza ;P

ciekaw jestem ile osob sie zorientowalo, ze aktorka grajaca tauriel grala kate w 'lost' :)
First Blood pisze:znacie jakiś kozacki horror, ale taki gdzie naprawdę jest hardcore?
darkness jest calkiem niezly.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Morsereg pisze:
Karlito pisze:Szkoda tylko że na kolejną część trzeba czekać aż do grudnia przyszłego roku #-o

jak imdb.com mówi USA grudzień to grudzień :P
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Mial byc lipiec ale zmienili;)

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Morsereg pisze:
hubix pisze:Film genialny ale z książką ma wspólne chyba tylko nazwy i nie wiele więcej :D
polecam poczytac sobie wywiady z jacksonem na temat hobbita. bedziesz wiedzial czemu zostaly wprowadzone niektore zmiany itd. do tego, tak jak juz wczesniej pisalem, druga czesc ma wiecej wspolnego z ksiazka niz pierwsza ;P
Po co?, Kasa Misiu kasa. co nie zmienia faktu ze druga cześć o wiele lepsza od pierwszej która ciągnęła się jak flaki z olejem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Entombet pisze: Po co?, Kasa Misiu kasa. co nie zmienia faktu ze druga cześć o wiele lepsza od pierwszej która ciągnęła się jak flaki z olejem.
Widać, że wielu odbiorców oczekuje po prostu zwykłego Batmana do kwadratu, gdzie trudno cokolwiek już prawie zauważyć w natłoku obrazków...Dla mnie pierwsza część była lepsza, widać jestem kompletnie pokręcony :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Morsereg pisze:ciekaw jestem ile osob sie zorientowalo, ze aktorka grajaca tauriel grala kate w 'lost' :)
Ja wcale, no ale nigdy "Lost" nie oglądałem ;)

@Grzesiek - a ja nie wiem, która mi się bardziej podobała. Może i jedynka, bo zielono, hobbitowo i się historia zaczynała radośnie, a w dwójce to w środku akcji się widz znalazł. Tak samoi jak w "Dwóch Wieżach", nie zaczyna się od początku, tylko od środka. Gdyby tak jedno za drugim puścić od razu, to wtedy byłoby inne odczucie pewnie, jako jedna ciągłość.

A tak w ogóle to obejrzałem "Hours" ze śp. Walkerem już. Można obejrzeć, ciekawa rola.

Zaliczyłem też "The Family" z De Niro, Pfeiffer, Jonesem i innymi. Miejscami się ubawiłem, ale ogólnie średni film. Aktorzy wstawieni do dość przeciętnych ról, ale dali z siebie wszystko.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ja po prostu odebrałem drugą część w ten sposób, że Jackson na siłę chciał tam upchnąć jak najwięcej wątków i jak najwięcej akcji. Nie zawsze to filmowi wychodzi na dobre. W "Dwóch Wieżach" aż takiego nawału batmaństwa nie było, dopiero pojawiło się ono w III części, którą sobie najmniej cenię, pomimo jej wielu zalet... Tutaj też przydałoby się kilka fajnych scen w ramach przerywników w dźganiu, odcinaniu łbów, itp., itd. Nie mam nic przeciwko tego typu scenom broń boże, tylko chodzi mi o wyważenie filmu. Tutaj tchnie batmaństwem na kilometr i niezbyt mi to z duchem Tolkiena koresponduje...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Haha, "batmaństwo", no ale coś w tym jest. Nie ma zbyt wielu przestojów w karczmach, w obozowiskach, czy innych miejscach. Jedyne miejsca to nasiadówka u Beorna w sumie i trochę dialogów u Thranduila. Poza tym akcja z przemytem beczek. A tak to ciągle coś latało, strzelało i krzyczało.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No właśnie, a te luźniejsze scenki, które były, niestety nie były najwyższego lotu. Przydałaby się jakaś fajna wieczerza przy ognisku, czy coś. Z rozrzewnieniem wspominam kolację u Bilba na początku pierwszej części, zwieńczoną świetnym kawałkiem muzycznym. takich rzeczy brak okrutnie w części drugiej, a szkoda imho...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Z rozrzewnieniem to ja teraz oglądam po raz milionowy "Krwawy sport" ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Sławol pisze:Z rozrzewnieniem to ja teraz oglądam po raz milionowy "Krwawy sport" ;)
Nieliczny, tolerowany przeze mnie film z Van Dammem który ustępuje jedynie "Lion heart" :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

To były czasy - kiepskie kopie i gremialne oglądanie :P :P :P .

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A jak mój słownik się wzbogacił, gdy sobie uświadomiłem, że nie tylko magnetofon wciąga taśmę, ale magnetowid też umie :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

I pomyślać, że Bloodsport podobnie jak filmy z Lee wkręcały człowieka do trenowania. Mimo, że potem wiedział, ile w tym bajki i tak się oglądało.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

smiejagreg pisze:No właśnie, a te luźniejsze scenki, które były, niestety nie były najwyższego lotu. Przydałaby się jakaś fajna wieczerza przy ognisku, czy coś. Z rozrzewnieniem wspominam kolację u Bilba na początku pierwszej części, zwieńczoną świetnym kawałkiem muzycznym. takich rzeczy brak okrutnie w części drugiej, a szkoda imho...
No właśnie niestety w drugiej częsci kreacja świata zeszła na drugi plan, całe to bieganie i skakanie i spadanie bez uszczerbku trwające pod koniec tej części chyba bitą godzinę jednym ciągiem strasznie nuży...myślałem, że przysnę i tylko ziewałem i czekałem aż wreszcie skończą. Pierwsza część miała o wiele lepsze proporcje między kreowaniem settingu i postaci a akcją (choć tez ucieczka z Morii mogłaby być o połowę krótsza i film nic by nie stracił). Wolałbym książkowe proporcje, nacisk na klimat i przedstawienie świata z momentami akcji, kiedy jest ona istotna.

Smaug kiepski wdg mnie, teksty strasznie banalne, zachowanie koszmarnie głupie - jak pies, któremu rzuca się piłkę w inna stronę niż się z początku markowało i łapie się na to za każdym razem. Trudno uwierzyć, że wcześniej sam zniszczył Dale i zdobył Erebor broniony przez całą armię krasnoludów.

Watek z Dol Guldur jest z grubsza ok, w końcu dzieje sie to właśnie wtedy gdy Bilbo odbywa swoja przygodę, więc jak najbardziej jest na właściwym miejscu jako wydłużacz fabuły z Hobbita. Obawiam sie tylko, czy twórcy nie zechcą zrobić jeszcze dodatkowej bitwy o Dol Guldur, żeby zwiększyć ilość biegania, siekania i spadania na minutę filmu...ja zawsze sobie wyobrażałem raczej, że Biała Rada przybyła do Dol Guldur, Sauron stwierdził, że są na niego zbyt zajebiści i zwyczajnie czmyhnął...
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Morok

Post autor: Morok »

Sławol pisze:Z rozrzewnieniem to ja teraz oglądam po raz milionowy "Krwawy sport" ;)
YOU ARE NEXT

Obrazek

ODPOWIEDZ