Kilka pytań początkującego v 2.0
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Kilka pytań początkującego v 2.0
I broń skavenow w cc ze slavami
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Przerzucasz wszystko co nie trafiło z zasady ASF i każdą 6. Kość przerzucasz tylko raz.Brygu pisze:Jak na HE z przerzutem z ASF, rzucimy czar na przerzuty 6 to hit, to wound i AS. To jak jest z hitem? Nie ma żadnych przerzutów? Czy przerzucane są tylko te z pierwszego rzutu 1, 2 i 6?
czy w PKS jest limit dispel dice?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
czy jest taka zasada że trzeba być 1" od impassiblów i krawędzi stołu? coś nie mogę znaleźć tego w rulebooku (zasadę 1" od jednostek znalazłem)
Sprawdź PKS.Morog pisze:czy w PKS jest limit dispel dice?
1" zachowujemy od jednostek, impasów, budynków.* Nie ma przymusu zachowania 1" od krawędzi stołu. Na początku rulebooka jest to napisane.esgaroth pisze:czy jest taka zasada że trzeba być 1" od impassiblów i krawędzi stołu? coś nie mogę znaleźć tego w rulebooku (zasadę 1" od jednostek znalazłem)
pozdrawiam
Furion
*chyba, że szarżujemy - wtedy zgodnie z zasadami olewamy wymóg zachowania 1"
Immune to Psychology nie zapobiega ucieczce z combatu, nie? Pytam, bo według mnie tak jest w podręczniku, a grałem z dwoma bardziej doświadczonymi graczami i nie zdawali testu LD po przegranej walce, mówiąc że mają ITP.
Immune to Psychology czy Unbreakable?ajt pisze:Immune to Psychology nie zapobiega ucieczce z combatu, nie? Pytam, bo według mnie tak jest w podręczniku, a grałem z dwoma bardziej doświadczonymi graczami i nie zdawali testu LD po przegranej walce, mówiąc że mają ITP.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
No właśnie mówili, że ItP. OK, dzięki, to będę teraz pilnował;)
To mógł być skrót myślowy - oddziały z unbreakable zwykle są też immune to psychology. Możesz sprecyzować o jakie jednostki chodziło?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Niestety nie wiem co to było, ale coś z armii WoChu. Ale chyba na skaveńskim doomwheelu też.
1 czy bedac w zasiegu bsb oddzial posiadajacy gleaming pedant musi go uzyc? poprostu robi przerzut dzieki bsbkowi?
2 w combacie mamy hero z the other trickster's shard i woh hero z third eye of tzeenth, kiedy woh hero przerzuca 1 na warda? Czy najpierw rzuca ward save'y (uwzgledniajac ze musi przerzucic 1), a potem przerzuca zdane przez TOTS (i czy ma prawo wtedy znowu przerzucic rzucone 1 na warda?), czy moze inaczej to rozpatrujemy?
pozdr
2 w combacie mamy hero z the other trickster's shard i woh hero z third eye of tzeenth, kiedy woh hero przerzuca 1 na warda? Czy najpierw rzuca ward save'y (uwzgledniajac ze musi przerzucic 1), a potem przerzuca zdane przez TOTS (i czy ma prawo wtedy znowu przerzucic rzucone 1 na warda?), czy moze inaczej to rozpatrujemy?
pozdr
1. Gleaming pendant sie zuzywa.rychu022 pisze:1 czy bedac w zasiegu bsb oddzial posiadajacy gleaming pedant musi go uzyc? poprostu robi przerzut dzieki bsbkowi?
U
pozdr
2. Przerzucasz 13456, na 2 masz rane. Z przerzuconego rzutu na 12 masz rane.
Uciekający czarodziej może rozpraszać? I czy może chanellować?
Spodkałym się ostatnio z taką sytuacją: mamy klasyczny wężyk z championem na przedzie. Przeciwnik twierdzi że może bić po oddziale ponieważ champion jest częścią oddziału.
Moim zdaniem champion jest traktowany jak postać i można bić tylko w niego ale z czego to wynika bo taka sytuacja jest opisana tylko przy postaciach?
Moim zdaniem champion jest traktowany jak postać i można bić tylko w niego ale z czego to wynika bo taka sytuacja jest opisana tylko przy postaciach?
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."