Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Czy po wstawieniu wózka z meduzą do oddziału zmienia on typ na unique co min. uodparnia go na stompy?
Zgodnie z FAQ do Skavenów:
Q: Can I target a unit with The Curse of the Horned Rat comprised of infantry and non-infantry models? (p79)
A: No, unless all of the non-infantry models are characters. Such units are unique units and as such cannot be targeted by The Curse of the Horned Rat. Note that adding a character to a unit of a different troop type will not make that unit unique, it’s troop type will be unchanged.
Co jeśli wstawimy CoB i zginie haga?
Zgodnie z FAQ do Skavenów:
Q: Can I target a unit with The Curse of the Horned Rat comprised of infantry and non-infantry models? (p79)
A: No, unless all of the non-infantry models are characters. Such units are unique units and as such cannot be targeted by The Curse of the Horned Rat. Note that adding a character to a unit of a different troop type will not make that unit unique, it’s troop type will be unchanged.
Co jeśli wstawimy CoB i zginie haga?
IMO. Jeśli ma obniżony współczynnik siły z statystyk, czyli obniżasz mu w statystykach ( np. z 2 shadowa lub soulblighta ) to nie masz Bonusu. Ponieważ jednostka aktualnie posiada niższą siłe.
RBT nie mają kar za strzelanie multiplem.
RBT nie mają kar za strzelanie multiplem.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Witam,
zacząłem poważnie myśleć nad złożeniem armii DE. Docelowym formatem będzie 2400, ale narazie chcę dobić do ok 1500 bo na takie punkty najczęściej gram. Moje pytanie jest o trzon armii, troche już poczytałem forum i sie zastanawiam czy lepszy będzie klocek Korsarzy czy Egzeków?
Dzięki z góry za odp.
zacząłem poważnie myśleć nad złożeniem armii DE. Docelowym formatem będzie 2400, ale narazie chcę dobić do ok 1500 bo na takie punkty najczęściej gram. Moje pytanie jest o trzon armii, troche już poczytałem forum i sie zastanawiam czy lepszy będzie klocek Korsarzy czy Egzeków?
Dzięki z góry za odp.
Moim zdaniem teraz najlepiej zacząć od warriorów, ale na początek korsarze też nie są źli. Egzeki też się przydadzą, ale że to specjale to lepiej je kupić w późniejszym terminie.
Każdy model z zasadą Murderous Prowess odległości 6 od kotła może powtórzyć nieudany rzut na zranienie.
Kociołek może rzucić bound spella (poziom mocy 3) na jednostkę w odległości 12 i dać jej Frenzy.
To chyba wszystko.
Jest to rydwan, ale nie ma zwierzątek pociągowych porusza się przy pomocy "Woli Bogów", ale w przeciwieństwie do rydwanów może maszerować i przyłączyć się do dowolnego oddziału. Sam kociołek ma warda na 4, jeśli przyłączy się do jednostki wiedźm wtedy mają one warda na 5, inna jednostka ma na 6.ADRIAN42 pisze:Witam jestem nowym graczem DE i ma pytanie odnośnie Cauldrons of Blood
nie mam pojęcia jak on dokładnie działa jakie daje bonusy w grze czy morze być w jakimś odziale i jego specjalne zasady
z góry dzięki
Każdy model z zasadą Murderous Prowess odległości 6 od kotła może powtórzyć nieudany rzut na zranienie.
Kociołek może rzucić bound spella (poziom mocy 3) na jednostkę w odległości 12 i dać jej Frenzy.
To chyba wszystko.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Z warriorów można zrobić kuszników a to już przyzwoity deal. Nie uważasz?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Czy jeśli do 9 warlocków wrzucę magiczkę na koniu to będą oni mieli bonus +1 do casta z racji 5 modeli w drugiej rance?
Cursed Coven, AB str 41
"(...) The unit receives an additional +1 to cast for each rank of 5 or more models in the unit, after the first, to a maximum of +3. (...)"
Cursed Coven, AB str 41
"(...) The unit receives an additional +1 to cast for each rank of 5 or more models in the unit, after the first, to a maximum of +3. (...)"
Masz
W opisie Death Hagi jest napisane: may take a single magic weapon worth up to 50 pkt. Czy w zwiazku z tym nie moge wziac paired weapons jako ze traktuje sie je jako dwie magiczne bronie?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
To jak to wlasciwie jest Hejtujemy to feniksy czy nie?MarcinC pisze:Kolejne pytanie odnośnie zasady hate high elves
Hero Dark Elficki walczy z:
1) feniksem bez bohatera he - zasada hate działa?
2) z feniksem, na którym siedzi lord he – zasada hate działa dla ataków skierowanych na feniksa?
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Macie Hate na wszystko, co mieści się w Armybooku do High Elfów.