Prośba o wypełnienie ankiety do mojej pracy dyplomowej

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Prośba o wypełnienie ankiety do mojej pracy dyplomowej

Post autor: Skaven »

Witam

Szybka prośba, potrzebuje abyście wypełnili ankietę której wynik muszę załączyć do mojej jakże już spóźnionej pracy dyplomowej :D Ankieta zajmie ok 2 minut i dotyczy tego co wszyscy lubimy czyli zakupów przez internet ;) Jest w pełni anonimowa. Z góry dzięki!

Link:
http://www.interankiety.pl/interankieta ... 636df7.xml

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Done. Ale "żadziej" to kłuje w oczy. :P
Lest we forget:
Obrazek

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

done

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Zaklinacz Kostek pisze:Done. Ale "żadziej" to kłuje w oczy. :P

Skopiowałem brzydko to pytanie a system mi nie podświetlił i przeszedł babol ( na szczęście poprawiony) :( Nie mniej jednak dzisiaj praca musi powstać tak wiec dzięki wszystkim którzy wypełni i zachęcam resztę także do poświęcenia 2 minut abym miał to już za sobą i mógł dalej ludziki malować ;)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Poszło...

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Zrobione!
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Poszło.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Poszło :)

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Poszło
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Zrobiłem, ale dostrzegłem istotną wadę tej ankiety. Mianowicie jej konstrukcja nie przewiduje zastosowania pytań filtrujących. Mianowicie: ja nigdy niczego nie kupiłem (przynajmniej dla siebie) w sklepie internetowym, ale nie było tam żadnego pytania w stylu "czy dokonujesz zakupów przez internet" - jeżeli odpowiedź jest "nie", ankietowany powinien zostać przekierowany na koniec ankiety, do części o pytania demograficzne. Tak przynajmniej uczono mnie na studiach w zakresie przeprowadzania pomiaru statystycznego. Ale ok, musisz mieć do pracy wiarygodną próbę, więc im więcej osób odpowie, tym lepiej.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Ja akurat badam tylko i wyłącznie osoby które dokonują zakupów w internecie. Jeżeli ktoś nie kupuje wcale to niestety do badania nie ma pytań które dałyby mi coś co potrzebuję opisać w pracy. Odnośnie osób nie dokonujących zakupów w internecie użyje tylko statystyki podanej w jakiś badaniach innych, np. 50% osób na świecie kupuje w necie ;) Generalnie muszę szybko temat ogarnąć więc ta ankieta jest de facto droga na skróty ;)

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

Wypełniłem.
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Super, ankieta szybciej niż myślałem zbliża się do oczekiwanego progu, jeszcze trochę osób i się sama zamknie a ja będę mógł kontynuować pisanie pracy.

Jeszcze raz dzięki wszystkim.

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Wypełnione ale wygląda raczej na jakieś badanie rynku :shock: użytkowników forum iż do pracy za dużo pytań jak dla mnie powinno być z 5 czy 7 .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

ja tez
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Wieszkto pisze:Wypełnione ale wygląda raczej na jakieś badanie rynku :shock: użytkowników forum iż do pracy za dużo pytań jak dla mnie powinno być z 5 czy 7 .
Moja praca jest de facto o zwiększaniu konwersji w sklepach internetowych. Jest tam trochę ecommerce opisane, dużo o sposobach zwiększania konwersji. Potem mamy jako jeden ze sposobów ankietę a na koniec google analytics. Generalnie jak patrzę na odpowiedzi w ankiecie to bardzo pokrywają się z tym co opisywałem w pracy a więc wnioski wyjdą mi dokładnie takie jak chciałem i się analizować będzie przyjemnie ;)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

poszło :P

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Skaven pisze: Moja praca jest de facto o zwiększaniu konwersji w sklepach internetowych. Jest tam trochę ecommerce opisane, dużo o sposobach zwiększania konwersji. Potem mamy jako jeden ze sposobów ankietę a na koniec google analytics. Generalnie jak patrzę na odpowiedzi w ankiecie to bardzo pokrywają się z tym co opisywałem w pracy a więc wnioski wyjdą mi dokładnie takie jak chciałem i się analizować będzie przyjemnie ;)
W sumie racja im więcej tym lepiej później przeprowadzić analizę.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Skaven pisze:Super, ankieta szybciej niż myślałem zbliża się do oczekiwanego progu, jeszcze trochę osób i się sama zamknie a ja będę mógł kontynuować pisanie pracy.

Jeszcze raz dzięki wszystkim.
Ja pisałem pracę o czynnikach lokalizacji handlu. Całe swoje "badanie" oparłem na tym, że przejechałem się kiedyś drogą w pobliżu omawianej hurtowni. Żeby mieć podkładkę, dałem tylko mapkę z google'a. W zasadzie to przyłożyłem się tylko do części teoretycznej, a badawczą olałem. No, ale "dobry" jest.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Heh cóż, ja bardzo niechętnie tą prace pisałem bo niestety trzeba sztucznie pompować literaturę. Osobiście lwią część tej pracy napisałem z głowy bo całkiem sporo się na temacie znam, a promotor powiedział że musi być z 10 pozycji w bibliografii :( Już pół roku po skończeniu uczelni a praca dalej wisi :P

ODPOWIEDZ