Generalnie ta katapulta ma killing blow - jak trafi coś wielkości człowieka - zabija na śmierć ;]First Blood pisze:czy ktoś próbował grać na wyrzutni złomu? jak to się sprawdza w stosunku do innych katapult ?
Gdy będziesz po kolei pytać o każdą jednostkę to powoli dojdziesz do standardowej rozpiski. Jeśli szukasz sposobu na złożenie grywalnej (każda rozpiska jest w jakimś stopniu grywalna) i mocnej rozpiski to musisz testować wszystko samemu.
Dlaczego? A przykładem będę ja sam. Początkowo bardzo się dziwiłem czemu nikt nie bierze ogrów tylko irongutsów. Ani to nie ma parowania, wali jako ostatnie, sumując ilość ran też jest mniej... Wiele bitew pograłem i powoli zrozumiałem dlaczego muszą być ironi a nie ogry.
Reasumując: na papierze (czytaj na rozpisce, forum, armybuilderze) wszystko wygląda pięknie ale to gra weryfikuje. Wszystko zależy od Ciebie w jaki sposób chcesz grać - mimo, że ogry są nastawione na CC to można spokojnie złożyć rozpiskę na strzelaniu. Jeśli lubisz być nieprzewidywalny - zagraj na kilku gorgerach, 2 x meneaterach (ze scoutem i vanguardem), do tego daj thundertuska albo stonehorna. Moja rada - nie rób za wiele rozpisek bez zagrania nimi.