Jak zostać Generałem - pytania o HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
olomir
"Nie jestem powergamerem"

Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE

Post autor: olomir »

dzieki, a co bedzie jak mi zginie razem z feniksem? albo po ale w tej samej turze lub fazie? bo chyba wskrzesza sie na pod koniec tury?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Jeśli zginie feniks, jeździec ginie razem z nim i razem z nim odżywa na pełnym życiu.

Awatar użytkownika
olomir

dzięki, a jak działa wake of fire? zadaje d6 s4 hity jednemu celowi nad którym przeleci?

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Tak, moze przelatywac nad kilkoma, ale Ty wybierasz 1 oddzial co dostaje. d6 olus d3 za kazdy szereg.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
olomir

a czy wake of fire działa jak przesunę gryfa czarem z lore of shadow, lub lore of high magic?

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Działa, ale w przypadku feniksa, nie gryfa :wink:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
olomir

racja chodzilo mi o feniksa:)

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Ten wasz banner działa na wszystko na 2+ (czary) ?? Bo w opisie jest ze ma się Warda na czary. Przy zwykłym piszę ze on nie obejmuje instant śmierci. Tu jest zapis spell czyli na każdy czar nie ważne od efektu ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Unit ma 2+ ward save przeciwko wszystkim ranom zadanym przez czary, magiczne bronie i magiczne ataki.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ten wasz banner działa na wszystko na 2+ (czary) ?? Bo w opisie jest ze ma się Warda na czary. Przy zwykłym piszę ze on nie obejmuje instant śmierci. Tu jest zapis spell czyli na każdy czar nie ważne od efektu ?
Czary które nie zadają ran ( albo które zadają, ale nie zezwalają na wardy, a kilka jest ) omijają IMBA-banner.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Za wyjątkiem Vortexa z DE, który nie zadaje ran, ale pozwala na skorzystanie z Ward Save'a, jeśli się go posiada, bo każdy inny Ward Save, nawet z Talisman of Preservation też normalnie chroni tylko przed ranami :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

mohomor
Pseudoklimaciarz

Post autor: mohomor »

Mam pytanko odnośnie wymiany włóczni na łuk u Ellyrian Reavers, w tym momencie pozostaje łuk i hand weapon? Wcześniej byłem tego pewien, ale programie Battlescribe" pojawia sie zapisek "bow only" i dlatego zwątpiłem.

Swoją drogą jaki jest sens posiadania włóczni na ER jeśli nie zamierzamy mieć ich w 4 szeregach?

Jeszcze pytanko o reaver bow z AB He, jego charakterystyka odnośnie siły pokazuje +1 czyli champion WL mógłby strzelać potrójną strzałem z St 5? Pytam bo to pierwszy łuk jaki kojarze co nie ma odgórnie ustalonej siły.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

mohomor pisze:Mam pytanko odnośnie wymiany włóczni na łuk u Ellyrian Reavers, w tym momencie pozostaje łuk i hand weapon? Wcześniej byłem tego pewien, ale programie Battlescribe" pojawia sie zapisek "bow only" i dlatego zwątpiłem.
Hand Weapon jest zawsze, a Army Builder to nie jest żadna wykładnia zasad :)
mohomor pisze:Swoją drogą jaki jest sens posiadania włóczni na ER jeśli nie zamierzamy mieć ich w 4 szeregach?
Po pierwsze z Włóczniami kosztują najmniej, a po drugie Włócznia przy Wierzchowcu daje +1 do Siły w Szarży ;)
mohomor pisze:Jeszcze pytanko o reaver bow z AB He, jego charakterystyka odnośnie siły pokazuje +1 czyli champion WL mógłby strzelać potrójną strzałem z St 5? Pytam bo to pierwszy łuk jaki kojarze co nie ma odgórnie ustalonej siły.
Tak, ale generalnie mają BSa 4 tylko, a za Łuk wejdzie kolejna dwójka White Lionów :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

mohomor pisze:Jeszcze pytanko o reaver bow z AB He, jego charakterystyka odnośnie siły pokazuje +1 czyli champion WL mógłby strzelać potrójną strzałem z St 5? Pytam bo to pierwszy łuk jaki kojarze co nie ma odgórnie ustalonej siły.
W Demonach jest jeszcze pejcz dla Slaaneshytów, który ma siłę zawsze taką, jak posiadacz.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Czy model Anointeda na Feniksie pomalowanym w "Ogniste" barwy może być wystawiany zarówno jako Anointed on Frostheart, jak i Anointed on Flamespyre (tak jak to jest w przypadku Sun, Moon i Star Dragona, za którego robić może dowolny Smok), czy też będzie mógł robić jedynie za Anointed on Flamespyre i w tej drugiej konfiguracji na masterze mi to zdejmą ze stołu? :?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

moim zdaniem zdejmą :(
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Może być różnie, zależnie od organizatora.
Ja się trzymam zasady, że kolor ptaka mówi o tym jakiego jest on typu, więc czerwony frostheart nie przechodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

A jak będzie na Zielono, czy Różowo, to co wtedy mówi twoja zasada? :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Azurix pisze:A jak będzie na Zielono, czy Różowo, to co wtedy mówi twoja zasada? :P
Papugi zdejmujemy ze stołu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Dlatego ja się serio pytam, jak to jest z tym Anointedem na Feniksie, czy można go pomalować wedle uznania, a potem używać w obu opcjach ;)

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ