Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
dzieki, a co bedzie jak mi zginie razem z feniksem? albo po ale w tej samej turze lub fazie? bo chyba wskrzesza sie na pod koniec tury?
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jeśli zginie feniks, jeździec ginie razem z nim i razem z nim odżywa na pełnym życiu.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Czary które nie zadają ran ( albo które zadają, ale nie zezwalają na wardy, a kilka jest ) omijają IMBA-banner.Ten wasz banner działa na wszystko na 2+ (czary) ?? Bo w opisie jest ze ma się Warda na czary. Przy zwykłym piszę ze on nie obejmuje instant śmierci. Tu jest zapis spell czyli na każdy czar nie ważne od efektu ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Za wyjątkiem Vortexa z DE, który nie zadaje ran, ale pozwala na skorzystanie z Ward Save'a, jeśli się go posiada, bo każdy inny Ward Save, nawet z Talisman of Preservation też normalnie chroni tylko przed ranami
Mam pytanko odnośnie wymiany włóczni na łuk u Ellyrian Reavers, w tym momencie pozostaje łuk i hand weapon? Wcześniej byłem tego pewien, ale programie Battlescribe" pojawia sie zapisek "bow only" i dlatego zwątpiłem.
Swoją drogą jaki jest sens posiadania włóczni na ER jeśli nie zamierzamy mieć ich w 4 szeregach?
Jeszcze pytanko o reaver bow z AB He, jego charakterystyka odnośnie siły pokazuje +1 czyli champion WL mógłby strzelać potrójną strzałem z St 5? Pytam bo to pierwszy łuk jaki kojarze co nie ma odgórnie ustalonej siły.
Swoją drogą jaki jest sens posiadania włóczni na ER jeśli nie zamierzamy mieć ich w 4 szeregach?
Jeszcze pytanko o reaver bow z AB He, jego charakterystyka odnośnie siły pokazuje +1 czyli champion WL mógłby strzelać potrójną strzałem z St 5? Pytam bo to pierwszy łuk jaki kojarze co nie ma odgórnie ustalonej siły.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Hand Weapon jest zawsze, a Army Builder to nie jest żadna wykładnia zasadmohomor pisze:Mam pytanko odnośnie wymiany włóczni na łuk u Ellyrian Reavers, w tym momencie pozostaje łuk i hand weapon? Wcześniej byłem tego pewien, ale programie Battlescribe" pojawia sie zapisek "bow only" i dlatego zwątpiłem.
Po pierwsze z Włóczniami kosztują najmniej, a po drugie Włócznia przy Wierzchowcu daje +1 do Siły w Szarżymohomor pisze:Swoją drogą jaki jest sens posiadania włóczni na ER jeśli nie zamierzamy mieć ich w 4 szeregach?
Tak, ale generalnie mają BSa 4 tylko, a za Łuk wejdzie kolejna dwójka White Lionówmohomor pisze:Jeszcze pytanko o reaver bow z AB He, jego charakterystyka odnośnie siły pokazuje +1 czyli champion WL mógłby strzelać potrójną strzałem z St 5? Pytam bo to pierwszy łuk jaki kojarze co nie ma odgórnie ustalonej siły.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
W Demonach jest jeszcze pejcz dla Slaaneshytów, który ma siłę zawsze taką, jak posiadacz.mohomor pisze:Jeszcze pytanko o reaver bow z AB He, jego charakterystyka odnośnie siły pokazuje +1 czyli champion WL mógłby strzelać potrójną strzałem z St 5? Pytam bo to pierwszy łuk jaki kojarze co nie ma odgórnie ustalonej siły.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Czy model Anointeda na Feniksie pomalowanym w "Ogniste" barwy może być wystawiany zarówno jako Anointed on Frostheart, jak i Anointed on Flamespyre (tak jak to jest w przypadku Sun, Moon i Star Dragona, za którego robić może dowolny Smok), czy też będzie mógł robić jedynie za Anointed on Flamespyre i w tej drugiej konfiguracji na masterze mi to zdejmą ze stołu?
moim zdaniem zdejmą
Może być różnie, zależnie od organizatora.
Ja się trzymam zasady, że kolor ptaka mówi o tym jakiego jest on typu, więc czerwony frostheart nie przechodzi.
Ja się trzymam zasady, że kolor ptaka mówi o tym jakiego jest on typu, więc czerwony frostheart nie przechodzi.
Papugi zdejmujemy ze stołuAzurix pisze:A jak będzie na Zielono, czy Różowo, to co wtedy mówi twoja zasada?