Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Mam pytanie odnośnie Life Lore i list opartych o kawalerię, gryfy oraz czołg. Wszyscy obecnie lecą na Light, ewentualnie Heaven/Beast, czasami Shadow. Dlaczego tak rzadko na stolach pojawia się w Imperium Life? Czy combo duży mag Life i jeden mały Light/Shadow/Beast i konny papa ew. WP nie działa?
Czy waszym zdaniem sam mag Life z modlitwami ma racje bytu? Przy obecnym drafcie, ktory wróży powrót Luminarków, dosyć trudno jest wykrzesać na wszystko power dices i więcej niż dwóch magów wydaje się mocno przesadzoną inwestycją. Zastanawiam się wręcz czy duży mag Life plus modlitwy plus Luminark mogłyby się sprawdzić w rozpiskach typu low model count.
Czy waszym zdaniem sam mag Life z modlitwami ma racje bytu? Przy obecnym drafcie, ktory wróży powrót Luminarków, dosyć trudno jest wykrzesać na wszystko power dices i więcej niż dwóch magów wydaje się mocno przesadzoną inwestycją. Zastanawiam się wręcz czy duży mag Life plus modlitwy plus Luminark mogłyby się sprawdzić w rozpiskach typu low model count.
Bo Life jest po prostu słaby. Albo inaczej: dużo gorszy od innych Lore'ów. Sygnaturka i Shield of Thorns użyteczne tylko kiedy mag jedzie w kombatowym oddziale. Do tego słabiutki pocisk. Fajne jest Flest to Stone, Regrowth, Dwellersy (ale mają duże CV) i atrybut.
W porównaniu z Lightem, gdzie średnia jest tylko siatka, nie ma się co dziwić, że Life nie jest brany. Sporo czarów z Lighta można rzucać z jednej, dwóch kostek. Do tego wzięcie na dużym magu power stone częściowo rozwiązuje problem słabego rzutu na wiatry.
W porównaniu z Lightem, gdzie średnia jest tylko siatka, nie ma się co dziwić, że Life nie jest brany. Sporo czarów z Lighta można rzucać z jednej, dwóch kostek. Do tego wzięcie na dużym magu power stone częściowo rozwiązuje problem słabego rzutu na wiatry.
Kompletnie się nie zgadzam. Gram na dużym Lifie od bardzo dawna i świetnie mi się sprawdza, do tego mały z jakimś innym (do tej pory grałem Heaven/Beast, ale teraz testuję Death). Pocisk faktycznie leszczowy, ale wszystkie inne przydatne(shield wiele razy ratował mi dupę z czołgiem złapanym przez jakieś eteryki), do tego atrybut bardzo pomaga, leczysz czołg czy rannych bohaterów, a CV wcale nie takie duże, z 2-3 kości można rzucić prawie wszystko.
Grejt Puzon of de Empajer
Akurat siatka to na niektóre armie fenomenalny czar. Często całkowicie blokuje przeciwnikowi magię, bo mag zdaje na własnej sile i jak nie zda to koniec magii.ddr pisze:W porównaniu z Lightem, gdzie średnia jest tylko siatka
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
@Macias
Jest średnia, bo działa właśnie tylko na niektóre armie, a resztę można kulać zawsze i wszędzie. A tak to super czar.
@Bayer
Widać kwestia pomysłu na grę. Grałem kilka razy. Leczenie z sygnaturki fajne, zwłaszcza jak grałem na klepaczu z Runefangiem. O to po prostu gra mi się lepiej na innych Lore'ach. W sumie to nawet fajnie, bo co imperium to inne.
Jest średnia, bo działa właśnie tylko na niektóre armie, a resztę można kulać zawsze i wszędzie. A tak to super czar.
@Bayer
Widać kwestia pomysłu na grę. Grałem kilka razy. Leczenie z sygnaturki fajne, zwłaszcza jak grałem na klepaczu z Runefangiem. O to po prostu gra mi się lepiej na innych Lore'ach. W sumie to nawet fajnie, bo co imperium to inne.
Faktycznie. Dla 8/16 armii całkowicie wyłącza fazę magii na 4+, dla 5/16 robi to na 5+. A nie są to jeszcze jego wszystkie zastosowania. Faktycznie średni czar.ddr pisze:@Macias
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Ależ ja się nie spinam. Próbuję Ci tylko pokazać jak fajny to jest czar i że warto z niego korzystać.
Siatka jest zajebista tak jak cały light a kto twierdzi inaczej to się po prostu nie zna.
Pewnie wybierasz lore of fire ba są mocne pociski.
Każdy wie, w imperium wybiera się Lighta a dopiero potem bierzesz pod uwagę całą resztę.
Każdy wie, w imperium wybiera się Lighta a dopiero potem bierzesz pod uwagę całą resztę.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
siatka to jest czar który chcesz zdispelować i to bardzo, jak wejdzieto możesz nie mieć magii w następnej turze, a bez magii praktycznie się siada w tej grzem to jak dla mnie faktbayer pisze:o wielki dżinie , masta fajta-fajta-kila! Twoja racja jest najtwojsza! żenada...wychwa pisze:Siatka jest zajebista tak jak cały light a kto twierdzi inaczej to się po prostu nie zna.
każda próba rzucenia czaru to test, jak nie zdasz nie czarujesz w ogóle i jeszcze hity idą, a jak masz bunkier magów to każdy testuje za każdym rzuceniem czaru
więc to nie jest taki średni czar
oczywiście da się grać na czym innym, ale czy tak samo zablokujesz magię przeciwnikowi? nie sądzę
poza tym z lighta kasujesz dodatkowo DoCH/VC/TK i część WoCh, nie na darmo na ETC jest limit magów z Lightem
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Jak widać nie dla wszystkich jest to oczywiste no ale trudno ;] zawsze się znajdą "obrońcy krzyża."
Po prostu uważam, że light nie jest jedynym słusznym wyborem, wszystko zależy od rozpy.
Ja wiem, że jesteście skrzywieni przez ETC, a ja patrzę z punktu widzenia open/PKS.
Wszystko jest dla ludzi, po prostu drażni mnie gadka "nie znasz się".
Każdy orze jak może (i lubi)
Ja wiem, że jesteście skrzywieni przez ETC, a ja patrzę z punktu widzenia open/PKS.
Wszystko jest dla ludzi, po prostu drażni mnie gadka "nie znasz się".
Każdy orze jak może (i lubi)
Grejt Puzon of de Empajer
Hmmmm, a dlaczego nie? Aha, wiem - logika i zdrowy rozsądek, tak? Lepiej o nich zapomnieć, gdy gra się w tą gręStan pisze:Czy płonące ataki od priesta pozwalają handgunnerom znosić regenki z ostrzału? Czy działa to tylko przy kuszach i łukach?
Vae victis!
Strzał z Luminarka można rozpraszać jak każdy inny czar? Modlitwy kapłana też?
Można zamiast 10 łuczników do trzymania maga wystawić 10 karabinów, czy jest to kompletnie nieopłacalne? Na kartce strzelby wyglądają całkiem fajnie, a że mam te modele to myślałem coby jednak nimi grać zamiast używać do proxowania łuczników
Można zamiast 10 łuczników do trzymania maga wystawić 10 karabinów, czy jest to kompletnie nieopłacalne? Na kartce strzelby wyglądają całkiem fajnie, a że mam te modele to myślałem coby jednak nimi grać zamiast używać do proxowania łuczników