Minisy Ani M.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Minisy Ani M.
Witam serdecznie, oto Empire General, którego ukończyłam niedawno.

- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Witam nową koleżanke;)
Wygląda fajnie ale przydałyby się większe zdjęcia zamiast takiej sklejki(która rozjeżdza forum;p).
Wygląda fajnie ale przydałyby się większe zdjęcia zamiast takiej sklejki(która rozjeżdza forum;p).
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Cóż mogę powiedzieć? Poziom zdecydowanie ponad przeciętną, trzymaj tak dalej! 

Złoto było washowane i rozjasniane później 5 odcieniami złota, żeby były jakieś rozświetlenia. Możliwe, że jeszcze nie do końca dobrze to robię. I mam więcej
:) I będę więcej dodawać, bo mam mnóstwo modeli w domu do pomalowania jeszcze:) A jak zrobię lepsze zdjęcia to wrzucę to, co już mam:) Póki co 2 demigryfy:

- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Fajnie wyszedł tylko podstawka trochę uboga;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
wiem:) Wyglada, jakby stał na dywanie:D Przy calej mojej dużej chęci podstawki to jest to, co u mnie kuleje jeszcze. Ale myślę, że więcej praktyki i kilkanaście dobrych porad dalej już będzie lepiejCookie Monster pisze:Fajnie wyszedł tylko podstawka trochę uboga;)

Chciał być człowiek chociaż raz anonimowy gdzieś...Vraith pisze:Też mi się podobają ale i tak w wykonaniu Pani Markiewicz wolę oraski

- Naviedzony
Chcemy jak najwięcej Twoich herezji.Z nowo pomalowanych modeli nadających się na pokazanie mam w sumie tylko Warbossa i gretchiny z Orkiem prądokopaczem, ale zdaje się, że to nie forum na takie herezje:)
Bardzo podoba mi się skóra demigryfa, rozjaśnienia piór i złoto. Na Twoim miejscu poprawiłbym jeszcze czerwony troszeczkę, ale to już raczej czepialstwo.

Im więcej porad i uwag tym lepiej będę wiedziała na co zwrócić uwagę przy malowaniu:) Każda rada się przyda:) A co do herezji to najwyżej utworzę wątek na forum WH40k i tam będę spamowała zdjęcia 40tki jak coś pomaluję więcej. Póki co mam całą armię VC do zrobienia:)Naviedzony pisze:Chcemy jak najwięcej Twoich herezji.Z nowo pomalowanych modeli nadających się na pokazanie mam w sumie tylko Warbossa i gretchiny z Orkiem prądokopaczem, ale zdaje się, że to nie forum na takie herezje:)
Bardzo podoba mi się skóra demigryfa, rozjaśnienia piór i złoto. Na Twoim miejscu poprawiłbym jeszcze czerwony troszeczkę, ale to już raczej czepialstwo.Kurde, przyszłaś i malujesz lepiej ode mnie.
Idę coś pomalować, żeby udowodnić sobie, że ja też potrafię.
Kobieta na forum = Naviedzony uruchomiony ^^
Co do podstawki - zdejmij model z podstawki. Zmyj podstawke, koniecznie
Zastosuj metody jakich uzywalas przy generale lub dodatkowe czyli:
Kora jako imitacja skal, spora czesc podstawki moze zajac, bo tu mozesz sie popisac, w koncu to 75x50
piasek dosc drobny, na calej podstawce
jakas posypka ktora wyglada jak kamyczki drobne - jest tego sporo na allegro
trawa wylacznie w kepkach, polecam te z z army piantera
kwiatek brzozy jako listki, apteka zielarska jako pniaki, ozdobniki, krzaczki (osobiscie kocham glowki rumianku ale pomyslow tyle co ziolek, kwiat ślazu też rzadzi
)
Podstawka to 75% efektu. Na dobrze zapodstawkowanej armii malowanie TT robi się TT++ ^^ na zlej podstawce i zdobywca miecza nie poradzi
Co do podstawki - zdejmij model z podstawki. Zmyj podstawke, koniecznie

Kora jako imitacja skal, spora czesc podstawki moze zajac, bo tu mozesz sie popisac, w koncu to 75x50
kwiatek brzozy jako listki, apteka zielarska jako pniaki, ozdobniki, krzaczki (osobiscie kocham glowki rumianku ale pomyslow tyle co ziolek, kwiat ślazu też rzadzi

Podstawka to 75% efektu. Na dobrze zapodstawkowanej armii malowanie TT robi się TT++ ^^ na zlej podstawce i zdobywca miecza nie poradzi

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Naviedzony
Całe szczęście, że Ty się nie uruchomiłeś, bo jeszcze ktoś mógłby Ci hipokryzję zarzucić.-Qc- pisze:Kobieta na forum = Naviedzony uruchomiony ^^

Postaram się naprawić swój błąd. Jakiś czas temu kupiłam posypki i trawki oraz jakieś inne fikuśne rzeczy do podstawek, ale kępek typowo tam nie było. Widziałam tez na jakiejś stronie kwiatki do kupienia na podstawki.-Qc- pisze:Kobieta na forum = Naviedzony uruchomiony ^^
Co do podstawki - zdejmij model z podstawki. Zmyj podstawke, koniecznieZastosuj metody jakich uzywalas przy generale lub dodatkowe czyli:
kwiatek brzozy jako listki, apteka zielarska jako pniaki, ozdobniki, krzaczki (osobiscie kocham glowki rumianku ale pomyslow tyle co ziolek, kwiat ślazu też rzadzi)
Kobieta i od razu ile komentow ,jak zawsze hahaah az byscie się wsydzili panowie
Co do samych figsow ... U kapitana strasznie razi "brudny" bialy i te chamskie przejścia na płaszczu tzn. za szybko przeszlas z tego brazu do czystej bieli imo .Podstawka za to mi się podoba (a za to zazwyczaj ganie
).

Co do samych figsow ... U kapitana strasznie razi "brudny" bialy i te chamskie przejścia na płaszczu tzn. za szybko przeszlas z tego brazu do czystej bieli imo .Podstawka za to mi się podoba (a za to zazwyczaj ganie

Musze się jeszcze kilku rzeczy nauczyc, z podstawkami powoli staram się kombinować bardziej niż wysypanie trawy na klej i wrzucenie dwóch kamieni jak to widać u gryfów. Co do przejścia kolorów - to, zarówno jak wiele jeszcze rzeczy musze poprawić. Np. pierwszy raz robiłam napis i wiem, że nie wygląda za dobrze. Na razie maluję dla siebie, albo znajomych, którzy nie wymagają ode mnie poziomu pro, chociaż dla nich staram się bardziejszczurek pisze:Kobieta i od razu ile komentow ,jak zawsze hahaah az byscie się wsydzili panowie![]()
Co do samych figsow ... U kapitana strasznie razi "brudny" bialy i te chamskie przejścia na płaszczu tzn. za szybko przeszlas z tego brazu do czystej bieli imo .Podstawka za to mi się podoba (a za to zazwyczaj ganie).

Ja odnośnie generała przyczepiłabym się do wstęgi na banerze