Minisy Ani M.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Ania
Pseudoklimaciarz

Minisy Ani M.

Post autor: Ania »

Witam serdecznie, oto Empire General, którego ukończyłam niedawno.

Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Witam nową koleżanke;)
Wygląda fajnie ale przydałyby się większe zdjęcia zamiast takiej sklejki(która rozjeżdza forum;p).
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Ania
Pseudoklimaciarz

Przepraszam:) I tak, jestem nowa - zarejestrowana jakiś czas, ale dopiero teraz postanowiłam pokazać moje prace.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Cóż mogę powiedzieć? Poziom zdecydowanie ponad przeciętną, trzymaj tak dalej! :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Jak masz więcej to daj ;]
Widzę, że używasz wash'y. Może warto by było nieco przyciemnić nimi złoto.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Ania
Pseudoklimaciarz

Złoto było washowane i rozjasniane później 5 odcieniami złota, żeby były jakieś rozświetlenia. Możliwe, że jeszcze nie do końca dobrze to robię. I mam więcej :):) I będę więcej dodawać, bo mam mnóstwo modeli w domu do pomalowania jeszcze:) A jak zrobię lepsze zdjęcia to wrzucę to, co już mam:) Póki co 2 demigryfy:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Fajnie wyszedł tylko podstawka trochę uboga;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Podoba mi się złoto na pierwszym i skóra zwierzaka.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Też mi się podobają ale i tak w wykonaniu Pani Markiewicz wolę oraski :)

Ania
Pseudoklimaciarz

Cookie Monster pisze:Fajnie wyszedł tylko podstawka trochę uboga;)
wiem:) Wyglada, jakby stał na dywanie:D Przy calej mojej dużej chęci podstawki to jest to, co u mnie kuleje jeszcze. Ale myślę, że więcej praktyki i kilkanaście dobrych porad dalej już będzie lepiej ;) Hmm... Oby.
Vraith pisze:Też mi się podobają ale i tak w wykonaniu Pani Markiewicz wolę oraski :)
Chciał być człowiek chociaż raz anonimowy gdzieś... ;) Co do orasów, to tak naprawdę neiwiele nadaje się do pokazywania publicznego, bo to one były pierwsze, na których sobie trenowałam. Teraz chętnie bym większość poprawiła, ale zostawiam jak są, żeby było widać różnicę:) Z nowo pomalowanych modeli nadających się na pokazanie mam w sumie tylko Warbossa i gretchiny z Orkiem prądokopaczem, ale zdaje się, że to nie forum na takie herezje:)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Z nowo pomalowanych modeli nadających się na pokazanie mam w sumie tylko Warbossa i gretchiny z Orkiem prądokopaczem, ale zdaje się, że to nie forum na takie herezje:)
Chcemy jak najwięcej Twoich herezji.

Bardzo podoba mi się skóra demigryfa, rozjaśnienia piór i złoto. Na Twoim miejscu poprawiłbym jeszcze czerwony troszeczkę, ale to już raczej czepialstwo. ;) Kurde, przyszłaś i malujesz lepiej ode mnie. :P Idę coś pomalować, żeby udowodnić sobie, że ja też potrafię.

Ania
Pseudoklimaciarz

Naviedzony pisze:
Z nowo pomalowanych modeli nadających się na pokazanie mam w sumie tylko Warbossa i gretchiny z Orkiem prądokopaczem, ale zdaje się, że to nie forum na takie herezje:)
Chcemy jak najwięcej Twoich herezji.

Bardzo podoba mi się skóra demigryfa, rozjaśnienia piór i złoto. Na Twoim miejscu poprawiłbym jeszcze czerwony troszeczkę, ale to już raczej czepialstwo. ;) Kurde, przyszłaś i malujesz lepiej ode mnie. :P Idę coś pomalować, żeby udowodnić sobie, że ja też potrafię.
Im więcej porad i uwag tym lepiej będę wiedziała na co zwrócić uwagę przy malowaniu:) Każda rada się przyda:) A co do herezji to najwyżej utworzę wątek na forum WH40k i tam będę spamowała zdjęcia 40tki jak coś pomaluję więcej. Póki co mam całą armię VC do zrobienia:)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kobieta na forum = Naviedzony uruchomiony ^^

Co do podstawki - zdejmij model z podstawki. Zmyj podstawke, koniecznie :P Zastosuj metody jakich uzywalas przy generale lub dodatkowe czyli:

Kora jako imitacja skal, spora czesc podstawki moze zajac, bo tu mozesz sie popisac, w koncu to 75x50
piasek dosc drobny, na calej podstawce
jakas posypka ktora wyglada jak kamyczki drobne - jest tego sporo na allegro
trawa wylacznie w kepkach, polecam te z z army piantera
kwiatek brzozy jako listki, apteka zielarska jako pniaki, ozdobniki, krzaczki (osobiscie kocham glowki rumianku ale pomyslow tyle co ziolek, kwiat ślazu też rzadzi :P)

Podstawka to 75% efektu. Na dobrze zapodstawkowanej armii malowanie TT robi się TT++ ^^ na zlej podstawce i zdobywca miecza nie poradzi :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

-Qc- pisze:Kobieta na forum = Naviedzony uruchomiony ^^
Całe szczęście, że Ty się nie uruchomiłeś, bo jeszcze ktoś mógłby Ci hipokryzję zarzucić. :mrgreen:

Ania
Pseudoklimaciarz

-Qc- pisze:Kobieta na forum = Naviedzony uruchomiony ^^

Co do podstawki - zdejmij model z podstawki. Zmyj podstawke, koniecznie :P Zastosuj metody jakich uzywalas przy generale lub dodatkowe czyli:

Kora jako imitacja skal, spora czesc podstawki moze zajac, bo tu mozesz sie popisac, w koncu to 75x50
piasek dosc drobny, na calej podstawce
jakas posypka ktora wyglada jak kamyczki drobne - jest tego sporo na allegro
trawa wylacznie w kepkach, polecam te z z army piantera
kwiatek brzozy jako listki, apteka zielarska jako pniaki, ozdobniki, krzaczki (osobiscie kocham glowki rumianku ale pomyslow tyle co ziolek, kwiat ślazu też rzadzi :P)

Podstawka to 75% efektu. Na dobrze zapodstawkowanej armii malowanie TT robi się TT++ ^^ na zlej podstawce i zdobywca miecza nie poradzi :P
Postaram się naprawić swój błąd. Jakiś czas temu kupiłam posypki i trawki oraz jakieś inne fikuśne rzeczy do podstawek, ale kępek typowo tam nie było. Widziałam tez na jakiejś stronie kwiatki do kupienia na podstawki.

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Witamy na forum koleżankę! ;) Bardzo spoko figsy! Czekam na więcej i przede wszystkim na rozwój umiejętności!
Pan Mamikon

Ania
Pseudoklimaciarz

Nokimam pisze:Witamy na forum koleżankę! ;) Bardzo spoko figsy! Czekam na więcej i przede wszystkim na rozwój umiejętności!
:D Ja też :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Czerwień i złoto fajnie malujesz :) jedynie nad czym teraz powinnaś popracować to skóra bo troszkę odstaje
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Kobieta i od razu ile komentow ,jak zawsze hahaah az byscie się wsydzili panowie :wink:

Co do samych figsow ... U kapitana strasznie razi "brudny" bialy i te chamskie przejścia na płaszczu tzn. za szybko przeszlas z tego brazu do czystej bieli imo .Podstawka za to mi się podoba (a za to zazwyczaj ganie :wink: ).
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Ania
Pseudoklimaciarz

szczurek pisze:Kobieta i od razu ile komentow ,jak zawsze hahaah az byscie się wsydzili panowie :wink:

Co do samych figsow ... U kapitana strasznie razi "brudny" bialy i te chamskie przejścia na płaszczu tzn. za szybko przeszlas z tego brazu do czystej bieli imo .Podstawka za to mi się podoba (a za to zazwyczaj ganie :wink: ).
Musze się jeszcze kilku rzeczy nauczyc, z podstawkami powoli staram się kombinować bardziej niż wysypanie trawy na klej i wrzucenie dwóch kamieni jak to widać u gryfów. Co do przejścia kolorów - to, zarówno jak wiele jeszcze rzeczy musze poprawić. Np. pierwszy raz robiłam napis i wiem, że nie wygląda za dobrze. Na razie maluję dla siebie, albo znajomych, którzy nie wymagają ode mnie poziomu pro, chociaż dla nich staram się bardziej :D No i poćwiczyc sobie mogę na - póki co - nieskończonej ilości modeli. Tylko gdy czasami widzę, jak niektórzy malują to mam ochotę rzucić pędzlami, bo mam wrażenie, że albo czegoś nie wiem, albo nie poświęcam modelowi dostatecznej ilości czasu, albo po prostu nie mam talentu na to, żeby chociaż w połowie dobuć do poziomu ludzi, którzy wystawiają się na GD. Ale co tam! Bez ćwiczenia i eksperymentowania nad malowaniem modeli oraz bez słuchania konstruktywnej krytyki, a taką właśnie chciałam uzyskac tutaj - wiem już nad czym powinnam pracować:)

Ja odnośnie generała przyczepiłabym się do wstęgi na banerze :D Mi się ona niekoniecznie podoba, ale to model do grania i tak jest, więc zostawie sobie to po to, zeby za rok kupić nowego, pomalować i miec porównanie :)

ODPOWIEDZ