Nowe modele od GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RedSkull
Powergamer Rozpiskowy

Re: Nowe modele od GW

Post autor: RedSkull »

Wypadła mi szczęka.... Oby to nie była prawda.
Sam mam sporo różnych modeli....Nagash'u zmiłuj się nad Nami :roll: [-o< [-o<

Mały mam staż na forum, ale sporo go czytałem. Jest coś takiego - polak potrafi....
Jeśli GW chce zrobić z tego masówkę dla mas "dzieciaków" w każdym sklepie.... to poniesie klęskę.... To pewnie tego dotyczą te 3 booki do 9ed...

Wydaje mi się, że mamy w kraju graczy z długim stażem i wiedzą - i można by napisać "jakieś zasady & upgrady armii made in PL"? Reaktywować DoW, Kislev (dać wymogi modelarskie aby "śmiecio-armii" nie było.... Użyć też starych podręczników np. 6ed VC skompilować z 8ed (dać bloodlines....) itp....

Mam nadzieję, bo ona umiera ostatnia...
Pokój to zawieszenie broni pomiędzy dwiema wojnami.

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Matis pisze:Breta była pierwszą armią bodaj jaka powstała w wfb. Nie zabiją jej.
Breta powstała chyba dopiero w 3 ed. W pierwszej było Imperium i Orki.
Zaklinacz Kostek pisze:Poza tym, skoro nie zlikwidowali takiego trupa jak Inkwizycja w 40k (wydając jakiś tam quasi-dex via BL) to tym bardziej nie zlikwidują czterech armii, w tym dwóch względnie odświeżonych.
Ja zlikwidowali ChD, Dow to kasacja 4 armii jest możliwa. Zwłaszcza, że Bestie mogą wrzucić do Warriorów a Tk do Undedów tak jak było do 6ed.
Szkoda WE i Brety ale o ile się nie mylę te armie są mało popularne a tym samy generuja małe zyski o ile nie są deficytowe.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Kamil.Sz pisze:.
Ja zlikwidowali ChD, Dow to kasacja 4 armii jest możliwa. Zwłaszcza, że Bestie mogą wrzucić do Warriorów a Tk do Undedów tak jak było do 6ed.
Szkoda WE i Brety ale o ile się nie mylę te armie są mało popularne a tym samy generuja małe zyski o ile nie są deficytowe.

Problem w tym, że porównujesz "różne" GW. Games Workshop, które zlikwidowało Chadecję, rozdzieliło Undeadów to nie ta sama firma - moloch, która jest obecnie na giełdzie. Po prostu inny etap rozwoju.

Dla GW, które stwierdza że istotą tego hobby jest kupowanie ich produktów, priorytetowym celem jest maksymalizacja zysków. Dlatego likwidacja 4 armii nie ma żadnego ekonomicznego sensu. W dalszej perspektywie takie posunięcie byłoby dla GW bardziej niekorzystne, gdyż zamknęliby sobie możliwość na przyszłość do wydawania nowych AB, nowych figurek i generowania z tego zysków.

To tylko pozbawione emocjonalnego podłoża przypuszczenia. Tak naprawdę żaden z nas nie wie jaka jest przyczyna stanu "pół - życia" WE czy Brety. Może to być równie dobrze nierentowność tych armii, jak i brak pomysłu na nie.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Jak się ich nie wspiera od ponad 10 lat, to nic dziwnego, że mało ludzi nimi gra...
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Tak jak pisałem powyżej, powodem może być brak pomysłu na te armie. Dodatkowo GW skupia się na swoich ikonicznych produktach jak SM we wszystkich kolorach tęczy, sprzedawaniu licencji na gry czy wyciskaniem z licencji Hobbita ile się da. Rok ma tylko 12 miesięcy, więc konieczna jest optymalna alokacja środków i czasu do potencjalnych zysków.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

Zaklinacz Kostek pisze: Tk do Undedów tak jak było do 6ed.
totalny bezsens. Jak oni mają zamiar to wprowadzić, chociazby flufowo.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Pewnie jakoś bezsensownie, np. Imperium podbiło Bretonie

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Pamiętajcie, że to PLOTY, a te mają to do siebie, że nie muszą być prawdziwe.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
RedSkull
Powergamer Rozpiskowy

Oby się nie sprawdziły...ale co do fluffu?

Na jego obecnym poziomie?

- Archaon jednoczy BoCH z WoCH.
- HE wchłaniają tereny WE
- VC - TK? Bardzo Prosto - Wraca Nagash z Manfredem v. C. i niszczą Khemri a to co zostanie poddają procesom nekromancji. Czyli Szkieletowe Giganty w VC....

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Rogal pisze:
Zaklinacz Kostek pisze: Tk do Undedów tak jak było do 6ed.
totalny bezsens. Jak oni mają zamiar to wprowadzić, chociazby flufowo.
Nie tego użytkownika zacytowałeś.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

HE wchłaniają tereny WE ? Tego to by nawet sam Matt Ward nie wymyślił ! Jedyne co mogłoby się trzymać kupy to albo zjednoczenie z Bretą, albo jakieś spalenie całego lasu przez krasnale/Beastmenów, co i tak byłoby idiotyczne...
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Likwidacja armii miałaby sens tylko wtedy gdyby były nierentowne bez rozsądnych szans na przyszłość. Jest to możliwe. Ale tylko tyle możemy stwierdzić :) Czyli gdybania odcinek pierdylion czwarty... Poczekajmy i zobaczmy co nowego się zmieni/wyda w WFB.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Najgorsze jest to że jak połączymy te plotki o likwidacji armii ze stratami na giełdzie to okazuje się że to może być prawda.
Oby nie była.

Teoretycznie wdanie odświeżonego AB powinno napędzić im klientów. Nie wiem jak było jak wyszły TK, ale jak wyszły nowe ogry to GW napewno odczuło wzrost sprzedaży tej armii. Ilość graczy wzrosła, a co za tym idzie - wpływy ze sprzedaży również. Więc imo, teoretycznie wydanie nowych booków do Brety czy WE powinno spowodować wzrost sprzedaży.

Niestety, spadek na giełdzie może spowodować u nich zmiany w zarządzie i tam mogą w nowym składzie zapaść decyzje o likwidacji w/w armii.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

RedSkull pisze:Oby się nie sprawdziły...ale co do fluffu?

Na jego obecnym poziomie?

- Archaon jednoczy BoCH z WoCH.
- HE wchłaniają tereny WE
- VC - TK? Bardzo Prosto - Wraca Nagash z Manfredem v. C. i niszczą Khemri a to co zostanie poddają procesom nekromancji. Czyli Szkieletowe Giganty w VC....
Tu nawet nie trzeba robić jakiegoś wyjaśnienia na poziomie fluffu. Po prostu, pisze się, że zawsze tak było.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
RedSkull
Powergamer Rozpiskowy

Nowe info - z niemiec...
Waldelfen, Bretonen, Hexenjäger, Tiermenschen, Khemri, Soritas wird es nicht mehr geben! - Wood Elves, Bretonia, Witch hunters, Beastmen, Tomb Kings and Sisters of Battle will be discontinued completly
Wycinają Siostry i Część Inwizycji do 40k..... #-o #-o

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Co to za bzdura o Witch Hunterach? Tej armii nie ma od lat.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Oni już zyskują na tych plotkach. Nawet gdyby 20% graczy WE Brety po przeczytaniu tego zaczęło skupować modele bo zabraknie, następne 20% wszystkich graczy kupi choćby nawet dla zysku bo już nigdy ich nie będzie a może kiedyś wyjdzie jak CHD. Zyski skoczą i gw nagle wyda nową edycję WE Brety gdy z magazynów znikną zalegające modele.

Odstawienie pras wartości kilkuset tysięcy Ł jak nie mln do 4 armii to jest totalny bezsens.

Tutaj sprawozdanie z 2013 http://investor.games-workshop.com/wp-c ... t-2013.pdf
Obrazek

Awatar użytkownika
RedSkull
Powergamer Rozpiskowy

To proste i tłumaczące "update codex w WD" - Siostry ani Inwizytorzy nie pojawią się w plastiku, nie dostaną nic nowego. Bo pewnie postawili na Grey Knightów w full plastiku. #-o :wink:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Kopyt pisze:Oni już zyskują na tych plotkach. Nawet gdyby 20% graczy WE Brety po przeczytaniu tego zaczęło skupować modele bo zabraknie, następne 20% wszystkich graczy kupi choćby nawet dla zysku bo już nigdy ich nie będzie a może kiedyś wyjdzie jak CHD
Przy okazji genialne sprawdzenie zapotrzebowania rynku ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

RedSkull pisze:Nowe info - z niemiec...
Waldelfen, Bretonen, Hexenjäger, Tiermenschen, Khemri, Soritas wird es nicht mehr geben! - Wood Elves, Bretonia, Witch hunters, Beastmen, Tomb Kings and Sisters of Battle will be discontinued completly
Wycinają Siostry i Część Inwizycji do 40k..... #-o #-o
Bzdra totalna ten rumor. Siostry to teraz Adeptas Sororitas, dostały nowy codex jakies 2 miesiące temu ;) Coś mi sie wydaje że na kanwie tego spadku na giełdzie pojawią się jeszcze dziesiątki plotek rodem z końca świata. Bzdury Panie i Paniowie :) Ja się relaksuję i zaczynam sobie malować Border Patrol bretki.

ODPOWIEDZ