Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WoodenBrony
Plewa

Nowy generał do kolekcji

Post autor: WoodenBrony »

Witam wszystkich !

Jestem nowy na forum i chciałem się przywitać oraz znaleźć swoje miejsce :) Mam 16 lat i niedawno zacząłem nową przygodę ze Skavenami. Już poczytałem część postów i mniej więcej się orientuje w tej armii. Tiaaa... I co dalej ? Grałem już 2 bitwy na 2000pkt (i wygrałem 11:9) i naprawdę spodobały mi się szczury. Od razu pisze, że mam polski podręcznik i mogę jeszcze nie łapać angielskich nazw
"Nadzieja jest matką głupich i swoich dzieci nie lubi." - Kazimierz Staszewski

"Choć z Nami, nie zwracaj uwagi na szalone wyścigi."
- Kazimierz Staszewski

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

fajnie.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Może zadasz jakies konkretniejsze pytanie, albo cuś, bo to co napisałeś w sumie nic nie wnosi. I chyba niekoniecznie musiałeś nowy temat zakładać, by się przywitać. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
WoodenBrony
Plewa

Post autor: WoodenBrony »

W sumie zastanawiam się jaką rozpiskę stworzyć na 700pkt vs Kraśką. Niedługo będę grać małą bitwę i nie wiem czy postawić na niewolników czy clanraty, no i na morowy wiatr.
"Nadzieja jest matką głupich i swoich dzieci nie lubi." - Kazimierz Staszewski

"Choć z Nami, nie zwracaj uwagi na szalone wyścigi."
- Kazimierz Staszewski

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Wiesz od takich pytań jest temat "początkujący genarł", tam je zadaj, już nie będziemy robić, takiego bałaganu na forum i tak już tym tematem mocno moda wkurzyliśmy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Nie ma co zaczynać od zniechęcania i tradycyjnego biadolenia pod tytułem biedny mod...
Witam, miło poznać, cieszymy się bardzo, że ludzie jeszcze wybierają tą po malutku, głównie za sprawą ETC, wymierającą armię.
Co do zakładania nowego tematu to zdecydowanie lepiej napisać w już istniejących, zwłaszcza, że może nawet już ktoś kiedyś o coś podobnego pytał. Mod da radę, ale pamiętaj, że jakby każdy zakładał nowy wątek to spam byłby przeokrutny.
Jeśli masz pytania co do taktyki, zakupów, czy jakichkolwiek innych kwestii to pytaj śmiało, ale przy jednoczesnym zachowaniu netykiety.
Jakbyś na forum nie znalazł odpowiedzi na nurtujące Cię pytania to możesz uderzyć do mnie na PM. Do weteranów nie należę, ale z początkami bez wątpienia mogę pomóc ;)
(btw spoko avatar... :P )
Pozdrawiam i życzę przyjemnego korzystania z forum :)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

(btw spoko avatar... :P )
No ba :mrgreen: . Z takim panem w avku to raczej byś pasował do demonów chaosu, choć, jako ze to Discord, to Celestia jedna wie co on planuje :wink: .
na niewolników czy clanraty, no i na morowy wiatr.
Niewolnicy, to co tu dużo gadać, podstawa tej armii ( i ichniego łańcucha żywieniowego też, taki los :P ). Są wręcz śmiesznie tani, możesz ich wystawiać wielkie klocki które potrafią sporo ustać, a w razie czego bezkarnie strzelać w kombaty z nimi. Że walczą tragicznie ( choć z tym bym się nieco nie zgadzał, stosunek cena-jakość jest tu naprawdę zacny ) ? Kogo to obchodzi :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

jak czytam te wasze posty o slavach to sam sie sobie nie moge nadziwic ze mam tylko dwa unity po 29 :(
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Kratos
Wałkarz

Post autor: Kratos »

Który z tych "szefów" byłby najlepszy w obstawie 2xStormvermins :

-Queek Headtaker

-Deathmaster Snikch

-Vermin Lord

-Ikit Claw

Pytam na poważnie i wiem,pytałem w innych tematach o inne armie ale rozglądam się póki co :)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

A koniecznie, musi to być bohater imienny z tych wymienionych czy może być jakiś inny? Bo jeśli z obecnych to fajnym wyjsciem byłby Queek Headtaker z gwardią przyboczną ulepszonych stormów :)
Obrazek

Kratos
Wałkarz

Deus pisze:A koniecznie, musi to być bohater imienny z tych wymienionych czy może być jakiś inny? Bo jeśli z obecnych to fajnym wyjsciem byłby Queek Headtaker z gwardią przyboczną ulepszonych stormów :)
Nie musi być imienny,podałem modele które mi najbardziej się podobają xd

Kas
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kas »

Vermin Lord chyba nie jest imienny, ale nie da się go władować do innych jednostek, więc "obstawy" raczej mieć nie będzie. Queek z wyżej wymienionych jest chyba najbardziej wspierający Stormów, chociaż ja osobiście najbardziej lubię Ikit'a 8)

Kratos
Wałkarz

Kas pisze:Vermin Lord chyba nie jest imienny, ale nie da się go władować do innych jednostek, więc "obstawy" raczej mieć nie będzie. Queek z wyżej wymienionych jest chyba najbardziej wspierający Stormów, chociaż ja osobiście najbardziej lubię Ikit'a 8)
Mi tez Ikit najbardziej się podoba ;p a mówiąc "obstawa" chodzi mi o to że zaczynam grać,zastanawiam się między WoChem, DE a Skavenami i po prostu szukam zestawu startowego i to że Hero będzie latał wolno to jeszcze lepiej nawet xd

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Czary z jakiej domeny zwykle losujecie na Seerze? Pewnie zależy od przeciwnika, więc na którego, co najlepiej?;)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Ja często jak gram mam łącznie 5 czarów na elektrykach, więc Seer losuje raczej plagę. Wszędzie tam gdzie jest niski T plaga jest super (poisony i minus do T są zawsze spoko), ale ruina jest imo bardziej uniwersalna.

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Zależy jak chcesz grać tak naprawdę. Czasem warto mieć 3 błyskawice. Ale generalnie na armie, gdzie masz T3 plaga jest fajna. :)
Zazwyczaj u mnie wygląda to tak, że na BRE, HE, DE, WE, SK, EMP, LIZ biorę plagę (ale nie zawsze). Pozostałe raczej bardziej podatne są na ruinę. I prawie zawsze warto mieć teleport z ruiny. :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
daszkowy10
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: daszkowy10 »

Jak wygląda sytuacja z zasadą "str in numbers"?
W jednym poście ktoś napisał, że max bonus to 3+LD. W AB PL/ANG nie wspominają o ograniczeniu względem szeregów.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Wspominają.

Awatar użytkownika
daszkowy10
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: daszkowy10 »

Dzięki za odpowiedz. Chyba podświadomie omijałem "Rank Bonus" i nastawiłem się na +1LD za KAŻDY szereg ^^

kolejne pytanie...
Czy jest sens wystawiać w klocku ok 35/40 Sztormów Kolesia na łamignacie + tarcza + feelblade np na Treekiny / Drzewca (np. w obstawie 40 slavów i wielkich ratów)? Wczoraj grałem przeciwko WE i 6 treekinów przeleciała przez abomkę i reszte armii jak pociąg towarowy :/
WLC niestety padł w 2 turze.

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Zawsze jest sens takiego wystawiać. Zwłaszcza przeciwko armiom nie mającym dział i katapult.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

ODPOWIEDZ