RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
Fajne fotki wrzucone. Chaos ogryn z górnej foty czeka u mnie w kolejce do malowania:P ...
Mroczny Warhammer to coś, co chyba zostało wymyślone niedawno. Tu nie chodzi o to, czy WH ma być mroczny, czy nie, istotne jest, żeby fajnie oddać malowaniem charakter samych figsów. A że bajkowych, pieknych figsów już nikt w GW nie potrafi wyprodukować, zaczęła się moda na mroczność i klonowatość . A że mroczne i klonowate figsy najlepiej wyglądają we wielkich hordach, bo tam nikną w tłumie, to zaczęła się moda na hordowość ...
Mroczny Warhammer to coś, co chyba zostało wymyślone niedawno. Tu nie chodzi o to, czy WH ma być mroczny, czy nie, istotne jest, żeby fajnie oddać malowaniem charakter samych figsów. A że bajkowych, pieknych figsów już nikt w GW nie potrafi wyprodukować, zaczęła się moda na mroczność i klonowatość . A że mroczne i klonowate figsy najlepiej wyglądają we wielkich hordach, bo tam nikną w tłumie, to zaczęła się moda na hordowość ...
Odkąd pamiętam, to mi się klony podobały, zwłaszcza na starych fotkach. Wygląda to jak wojsko w szeregu. Nie wiem, coś takiego jest, że lubię widok oddziału np. 20-tu figurek z włóczniami równo w pionie
O to to!smiejagreg pisze:Tu nie chodzi o to, czy WH ma być mroczny, czy nie, istotne jest, żeby fajnie oddać malowaniem charakter samych figsów.
Po raz pierwszy nowe wzory dorównują (a w przypadku Belegara przewyższają) tym z 6 edycji. Wcześniejsze figurki wyglądają zbyt karykaturalnie.
Co do mrocznego klimatu, to pojawił się dopiero w 6ed. wcześniej zarówno rysunki jak i modele były raczej pocieszne. Nowe figurki wyglądają na zrobione bardziej dokładnie i z pewnością ilość detali sprawi, że dadzą dużo radości przy malowaniu. Kupię na pewno.
Jeżeli zaś chodzi o zapis "full rules for the dwarven king", o którym ktoś wspominał, to będzie to tak samo jak z zasadami to niektórych modeli, które pojawiały się tylko w WD, jak np. Grombrindal, czy parę innych rzeczy.
Co do mrocznego klimatu, to pojawił się dopiero w 6ed. wcześniej zarówno rysunki jak i modele były raczej pocieszne. Nowe figurki wyglądają na zrobione bardziej dokładnie i z pewnością ilość detali sprawi, że dadzą dużo radości przy malowaniu. Kupię na pewno.
Jeżeli zaś chodzi o zapis "full rules for the dwarven king", o którym ktoś wspominał, to będzie to tak samo jak z zasadami to niektórych modeli, które pojawiały się tylko w WD, jak np. Grombrindal, czy parę innych rzeczy.
Właśnie m.in. by nie było przecieków powstała opcja premier oraz WD tygodniowych.Adrac pisze:Dziwi mnie, że już tyle czasu minęło, premiera za rogiem, a mało co wiemy o zasadach nowych krasi.
Z tego co pamiętam z DE było zupełnie inaczej.
Lub też booka wydadzą później, a skoro nie ma w starym booku tego króla to zasady muszą wydać w WD.Adrac pisze:Jeżeli zaś chodzi o zapis "full rules for the dwarven king", o którym ktoś wspominał, to będzie to tak samo jak z zasadami to niektórych modeli, które pojawiały się tylko w WD, jak np. Grombrindal, czy parę innych rzeczy.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
W WoCH i Demonach zrobili inne zasady w WD i później w booku inne...Grichalk pisze:Raczej podadzą zasady z nowego AB. Nic ich to nie kosztuje, a jednak podniosą napięcie.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Po tym zapisku na okładce WD to można wnioskować, że AB pojawi się w późniejszym terminie. W sumie co by to było za podnoszenie napięcia i hamowanie przecieków, skoro w pierwszy weekend wydaliby AB gdzie są zdjęcia wszystkich nowych figsów? Kurde, a miałem dopiero po przeczytaniu kodeksu zdecydować co kupię...
Dokladnie toto...
Najpierw AB, potem decyzja czy cos kupic.
Zupelnie bez sensu.
Zupelnie bez sensu.
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
Tego też się muszą naumiećFilup pisze:Dokladnie toto...
Zupelnie bez sensu.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Mam tylko nadzieje, ze nie beda z tym AB zwlekac zbyt dlugo. BO jak dla mnie to nowy AB ogarnia okolo 90% zainteresowania na nastepny miesiac
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
To tylko nasze domysły, oparte na nowym modelu wydawania nowości made by GW. No nigdy nie było takiej sytuacji, ale przecież GW pierwszy raz wydaje nowości w ratach co weekend. Motywują to chęcią zlikwidowania przecieków. Więc skoro chcą zachować taką tajemnicę, to jaki sens ma ukrywanie informacji co ukaże się za dwa tygodnie, skoro masz już w ręce AB i widzisz w nim wszystkie nowe figurki łącznie z zasadami? I nie tylko ta osoba ktora ma kodeks, bo zdjęcia będą momentalnie w sieci.Theo pisze:skąd macie info, że AB będzie później niż pierwsze modele? ja czytałem na warseerze, że 1 fala to LB, book i cośtam jeszcze. nie przypominam sobie też, by wypuścili kiedyś kodeks z opóźnieniem co do modeli których zasady są w tym AB.
No i druga sprawa. Na okładce WD jest jasno napisane, że znajdziemy w nim zasady dla Belegara. Byłoby to niezywkle dziwne, aby nie pojawił się w AB. A skoro byłby AB już w pierwszym rzucie, to jaki sens dawać zasady do WD?
Wiem że to dość czarna wizja i mam ogromną nadzieję, że to tylko moje wydumane myśli, a GW pójdzie tą drogą. Na dniach się coś dowiemy, jak sklepy będą mogły zamawiać nowości to pewnie się pojawią konkretne informacje.
Mi się wydaje że AB będzie teraz. Przecież z DE też tak było że drugi rzut nowych modeli można było obejrzeć po raz pierwszy w AB, który wyszedł w pierwszej partii.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
WD będzie tydzień wcześniej niż AB.
A kto powiedział. że te nowości w WD będą dotyczyć krasi. Może i podadzą coś dla krasi, ale bardziej prawdopodobne, że będą daswać nowe wzory innych modeli z pozostałych armii.
Może być to też tylko poradnik, jak malować nowe modele , tak jak jest na okładce odnośnie nowych wzorów dziadków.
A kto powiedział. że te nowości w WD będą dotyczyć krasi. Może i podadzą coś dla krasi, ale bardziej prawdopodobne, że będą daswać nowe wzory innych modeli z pozostałych armii.
Może być to też tylko poradnik, jak malować nowe modele , tak jak jest na okładce odnośnie nowych wzorów dziadków.
No to po raz kolejny: BYŁA! Nowe jednostki do WoCHu i Demonów zostały wydane kilka miesięcy PRZED nowymi bookami, a zasady miały w WD! Później w bookach statystyki i koszt pktowy tych jednostek został zmieniony. Z pamięci: juggernałty, lekka kawaleria na wężach w WoCHu, działo, rydwany demonetek w Demonach.Bjouy pisze:No nigdy nie było takiej sytuacji [...].
Edit:
dlaczego wg mnie nie będzie od razu booka? porównajcie okładki od DE i obecnego:
Rzuca się Wam w oczy DUŻY napis "WARHAMMER DARK ELVES" ? W nadchodzącym napisu nie ma... jest za to duży napis "w środku zasady do figurki".
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Czy dobrze pamiętam, że ta wkładka z nowymi jednostkami do WOCH była więcej niż miesiąc przed premierą AB? To byłaby więc inna sytuacja, niż wydawanie bohatera ze statami dwa-trzy tygodnie przed premierą AB. No może, że wrócą do dawnych obyczajów i będzie tylko w WD. dziwne...Smh pisze:No to po raz kolejny: BYŁA! Nowe jednostki do WoCHu i Demonów zostały wydane kilka miesięcy PRZED nowymi bookami, a zasady miały w WD! Później w bookach statystyki i koszt pktowy tych jednostek został zmieniony. Z pamięci: juggernałty, lekka kawaleria na wężach w WoCHu, działo, rydwany demonetek w Demonach.
I tydzień wcześniej niż pojawi się w sklepach figurka samego Belegara.Grichalk pisze:WD będzie tydzień wcześniej niż AB.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Wkładka była w listopadzie 2012 a podręcznik wyszedł w lutym 2013.
EDIT
OMG!!!!!! O YEAH!!! YES!!!YES!!!YES!!!
http://www.youtube.com/watch?v=56Kd-A1R ... r_embedded
EDIT
OMG!!!!!! O YEAH!!! YES!!!YES!!!YES!!!
http://www.youtube.com/watch?v=56Kd-A1R ... r_embedded
Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, o 11:03 przez Grand Admiral Thrawn, łącznie zmieniany 1 raz.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.