RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: smiejagreg »

Fajne fotki wrzucone. Chaos ogryn z górnej foty czeka u mnie w kolejce do malowania:P ...
Mroczny Warhammer to coś, co chyba zostało wymyślone niedawno. Tu nie chodzi o to, czy WH ma być mroczny, czy nie, istotne jest, żeby fajnie oddać malowaniem charakter samych figsów. A że bajkowych, pieknych figsów już nikt w GW nie potrafi wyprodukować, zaczęła się moda na mroczność :mrgreen: i klonowatość :mrgreen: . A że mroczne i klonowate figsy najlepiej wyglądają we wielkich hordach, bo tam nikną w tłumie, to zaczęła się moda na hordowość :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Odkąd pamiętam, to mi się klony podobały, zwłaszcza na starych fotkach. Wygląda to jak wojsko w szeregu. Nie wiem, coś takiego jest, że lubię widok oddziału np. 20-tu figurek z włóczniami równo w pionie :)
smiejagreg pisze:Tu nie chodzi o to, czy WH ma być mroczny, czy nie, istotne jest, żeby fajnie oddać malowaniem charakter samych figsów.
O to to!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Adrac
Plewa

Post autor: Adrac »

Dziwi mnie, że już tyle czasu minęło, premiera za rogiem, a mało co wiemy o zasadach nowych krasi.
Z tego co pamiętam z DE było zupełnie inaczej.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Po raz pierwszy nowe wzory dorównują (a w przypadku Belegara przewyższają) tym z 6 edycji. Wcześniejsze figurki wyglądają zbyt karykaturalnie.

Co do mrocznego klimatu, to pojawił się dopiero w 6ed. wcześniej zarówno rysunki jak i modele były raczej pocieszne. Nowe figurki wyglądają na zrobione bardziej dokładnie i z pewnością ilość detali sprawi, że dadzą dużo radości przy malowaniu. Kupię na pewno.

Jeżeli zaś chodzi o zapis "full rules for the dwarven king", o którym ktoś wspominał, to będzie to tak samo jak z zasadami to niektórych modeli, które pojawiały się tylko w WD, jak np. Grombrindal, czy parę innych rzeczy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Adrac pisze:Dziwi mnie, że już tyle czasu minęło, premiera za rogiem, a mało co wiemy o zasadach nowych krasi.
Z tego co pamiętam z DE było zupełnie inaczej.
Właśnie m.in. by nie było przecieków powstała opcja premier oraz WD tygodniowych.
Adrac pisze:Jeżeli zaś chodzi o zapis "full rules for the dwarven king", o którym ktoś wspominał, to będzie to tak samo jak z zasadami to niektórych modeli, które pojawiały się tylko w WD, jak np. Grombrindal, czy parę innych rzeczy.
Lub też booka wydadzą później, a skoro nie ma w starym booku tego króla to zasady muszą wydać w WD.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Raczej podadzą zasady z nowego AB. Nic ich to nie kosztuje, a jednak podniosą napięcie.

Theo
Falubaz

Post autor: Theo »

jak na moje oko, chodzi tu o belegara zasady, inaczej to by nie miało sensu, jeszcze nigdy nie było kupowania wd po zasady 1 modelu jaki jest nieumienny albo nie jest jakaś dziwną armią z kampanii

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Grichalk pisze:Raczej podadzą zasady z nowego AB. Nic ich to nie kosztuje, a jednak podniosą napięcie.
W WoCH i Demonach zrobili inne zasady w WD i później w booku inne...

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Bjouy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Bjouy »

Po tym zapisku na okładce WD to można wnioskować, że AB pojawi się w późniejszym terminie. W sumie co by to było za podnoszenie napięcia i hamowanie przecieków, skoro w pierwszy weekend wydaliby AB gdzie są zdjęcia wszystkich nowych figsów? Kurde, a miałem dopiero po przeczytaniu kodeksu zdecydować co kupię...

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Dokladnie toto...

Najpierw AB, potem decyzja czy cos kupic.

Zupelnie bez sensu.
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Filup pisze:Dokladnie toto...

Najpierw AB, potem decyzja czy cos kupic.

Zupelnie bez sensu.
Tego też się muszą naumieć ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Mam tylko nadzieje, ze nie beda z tym AB zwlekac zbyt dlugo. BO jak dla mnie to nowy AB ogarnia okolo 90% zainteresowania na nastepny miesiac ;)
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Theo
Falubaz

Post autor: Theo »

skąd macie info, że AB będzie później niż pierwsze modele? ja czytałem na warseerze, że 1 fala to LB, book i cośtam jeszcze. nie przypominam sobie też, by wypuścili kiedyś kodeks z opóźnieniem co do modeli których zasady są w tym AB.

Bjouy
Kontakt:

Theo pisze:skąd macie info, że AB będzie później niż pierwsze modele? ja czytałem na warseerze, że 1 fala to LB, book i cośtam jeszcze. nie przypominam sobie też, by wypuścili kiedyś kodeks z opóźnieniem co do modeli których zasady są w tym AB.
To tylko nasze domysły, oparte na nowym modelu wydawania nowości made by GW. No nigdy nie było takiej sytuacji, ale przecież GW pierwszy raz wydaje nowości w ratach co weekend. Motywują to chęcią zlikwidowania przecieków. Więc skoro chcą zachować taką tajemnicę, to jaki sens ma ukrywanie informacji co ukaże się za dwa tygodnie, skoro masz już w ręce AB i widzisz w nim wszystkie nowe figurki łącznie z zasadami? I nie tylko ta osoba ktora ma kodeks, bo zdjęcia będą momentalnie w sieci.
No i druga sprawa. Na okładce WD jest jasno napisane, że znajdziemy w nim zasady dla Belegara. Byłoby to niezywkle dziwne, aby nie pojawił się w AB. A skoro byłby AB już w pierwszym rzucie, to jaki sens dawać zasady do WD?
Wiem że to dość czarna wizja i mam ogromną nadzieję, że to tylko moje wydumane myśli, a GW pójdzie tą drogą. Na dniach się coś dowiemy, jak sklepy będą mogły zamawiać nowości to pewnie się pojawią konkretne informacje.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Mi się wydaje że AB będzie teraz. Przecież z DE też tak było że drugi rzut nowych modeli można było obejrzeć po raz pierwszy w AB, który wyszedł w pierwszej partii.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

WD będzie tydzień wcześniej niż AB.
A kto powiedział. że te nowości w WD będą dotyczyć krasi. Może i podadzą coś dla krasi, ale bardziej prawdopodobne, że będą daswać nowe wzory innych modeli z pozostałych armii.
Może być to też tylko poradnik, jak malować nowe modele , tak jak jest na okładce odnośnie nowych wzorów dziadków.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Bjouy pisze:No nigdy nie było takiej sytuacji [...].
No to po raz kolejny: BYŁA! Nowe jednostki do WoCHu i Demonów zostały wydane kilka miesięcy PRZED nowymi bookami, a zasady miały w WD! Później w bookach statystyki i koszt pktowy tych jednostek został zmieniony. Z pamięci: juggernałty, lekka kawaleria na wężach w WoCHu, działo, rydwany demonetek w Demonach.

Edit:

dlaczego wg mnie nie będzie od razu booka? porównajcie okładki od DE i obecnego:

Obrazek

Rzuca się Wam w oczy DUŻY napis "WARHAMMER DARK ELVES" ? W nadchodzącym napisu nie ma... jest za to duży napis "w środku zasady do figurki".

- Ulegasz stereotypom.

Bjouy
Kontakt:

Smh pisze:No to po raz kolejny: BYŁA! Nowe jednostki do WoCHu i Demonów zostały wydane kilka miesięcy PRZED nowymi bookami, a zasady miały w WD! Później w bookach statystyki i koszt pktowy tych jednostek został zmieniony. Z pamięci: juggernałty, lekka kawaleria na wężach w WoCHu, działo, rydwany demonetek w Demonach.
Czy dobrze pamiętam, że ta wkładka z nowymi jednostkami do WOCH była więcej niż miesiąc przed premierą AB? To byłaby więc inna sytuacja, niż wydawanie bohatera ze statami dwa-trzy tygodnie przed premierą AB. No może, że wrócą do dawnych obyczajów i będzie tylko w WD. dziwne...
Grichalk pisze:WD będzie tydzień wcześniej niż AB.
I tydzień wcześniej niż pojawi się w sklepach figurka samego Belegara.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Wkładka była w listopadzie 2012 a podręcznik wyszedł w lutym 2013.

EDIT

OMG!!!!!! O YEAH!!! YES!!!YES!!!YES!!! :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=56Kd-A1R ... r_embedded
Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, o 11:03 przez Grand Admiral Thrawn, łącznie zmieniany 1 raz.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Niedziel

Post autor: Niedziel »

Warhammer był esencją mroku, rpg, oczywiście w pierwszej edycji, bitweniak zawsze pełna radość.
Zasady do pojedynczych modeli były WD w 5tce.
Prawdziwy Legionista nie ma kaca...

ODPOWIEDZ