Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Ars_alit_artificiem
- Wałkarz
Re: Figurki Ignis & Rakso - 22.11.13 - trolle WIP
Rany... tak jak potrafię ogarnąć nawet najlepsze malowanie, tzn wyobrazić sobie jak ktoś krok po kroku wykonywał swoje dzieło , tak nie potrafię pojąć swym ograniczonym umysłem jak możliwe jest wyrzeźbienie figurki... Mega. Jak rozumiem wszystko rzeźbiłeś z niczego, tzn od zera, tzn nie korzystałeś z żadnych gotowych elementów? Nie pomyśl, że to z mojej strony jakaś wazelinka, ale ja nie przyczepiłabym się niczego... Brawo
No Rakso od czasu popiersia kraśka to widzę przyrost umki o jakieś 300%
Trole zajebiste.
musze powiedzieć że to co widzę mocno minie mobilizuje by znowu wziąć sie za rzeźbę
Podsumowując:
Trole zajebiste.
musze powiedzieć że to co widzę mocno minie mobilizuje by znowu wziąć sie za rzeźbę
Podsumowując:
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Dzięki za wszystkie miłe słowa i wszystkie uwagi.
Sławol - baba z FW nie była dla mnie inspiracją, już wcześniej chciałem zrobić trollową wiedźmę, a że się akurat tak zbiegło...
Aha, i nie ma koziej bródki. Środkowy model ma włosy na klacie, chociaż może mu faktycznie dodam jakąś brodę. Model po prawej ma np. lannisterskie bokobrody a la lord Tywin (książkowy)
No i uszy oczywiście będą poprawione, dzisiaj do nich siadam. Znajdowały się w tym 1% rzeczy niedokończonych
Ars - dzięki. Tak, modele są rzeźbione od podstaw. Dokładnie to od spinacza do papieru
Lobo - i bardzo się cieszę, że Cię mobilizuje, czekam na efekty tego i jakieś zacne rzeźby
Sławol - baba z FW nie była dla mnie inspiracją, już wcześniej chciałem zrobić trollową wiedźmę, a że się akurat tak zbiegło...
Aha, i nie ma koziej bródki. Środkowy model ma włosy na klacie, chociaż może mu faktycznie dodam jakąś brodę. Model po prawej ma np. lannisterskie bokobrody a la lord Tywin (książkowy)
No i uszy oczywiście będą poprawione, dzisiaj do nich siadam. Znajdowały się w tym 1% rzeczy niedokończonych
Ars - dzięki. Tak, modele są rzeźbione od podstaw. Dokładnie to od spinacza do papieru
Lobo - i bardzo się cieszę, że Cię mobilizuje, czekam na efekty tego i jakieś zacne rzeźby
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Super te podstawki, mają w sobie klimat
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
- Ars_alit_artificiem
- Wałkarz
Podstawki wywołujące uśmiech na twarzy Bombowe
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Piękne rzeczy Panie, aż miło popatrzeć Niebieski prześliczny, efekt popękania póki co dla mnie jeszcze nie osiągalny
Ile czasu zajęło Tobie malowanie tego modelu ? Jeśli to była praca na rozgrzewkę to z niecierpliwością czekam na następne
Ile czasu zajęło Tobie malowanie tego modelu ? Jeśli to była praca na rozgrzewkę to z niecierpliwością czekam na następne
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetnie wyszło , szkoda tylko, że nie do WFB ...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ale cukierkowy Jedyna rzecz która mi sie średnio podoba to linia dzieląca wypuklizne z tylu na tym czymś rogopodobnym na prawym barku. Trochę za gruba ale i tak trudno to w sumie zauważyć. Podstawka miażdży zarówno jak i reszta. Naprawdę jedna z najciekawszych galerii na tym forum!
Pan Mamikon
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Pięknie pomalowany figs. Jedna rzecz, która niezbyt mi pasuje, to element miecza pomalowany ciepłymi kolorami. Cały figs utrzymany jest w zimnej tonacji, ale jest dość kolorowy. Wprowadzenie jeszcze dodatkowo ciepłych odcieni imho trochę zakłóca odbiór całości...
Petarda... Przy czym tak, jak Deus zauważyłem na zdjęciu od tyłu, że ostrze na ramieniu ma jedną białą kreskę chyba za grubą(?).