Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
Ołowiu było kiedyś więcej, modele były twardsze, cięższe i miały inny kolor metalu (taki Terminator Chaosu był naprawdę ciężkim modelem, staruchy z czasów 4/5. edycji WFB pewnie pamiętają). Ale ołów był bardzo szkodliwy, więc zmienili nieco proporcje. Teraz modele łatwo się wyginają we wszystkie strony, ale to wcale nie szkodzi
Ważne, że formy jakoś trzymają. Nawet Skrolka ostatnio widziałem w tej jasnej, błyszczącej mieszance - dawał radę z detalami.

Trzeba by sobie ładować te figurki do ust albo pocierać nimi skórę przez miesiąc, ew, mielić na kawałki i to wdychać zeby sie tym zatruć...Wieszkto pisze:No i wszystko jasne ,skończyli z owocem Marchewkowym, to się zajęli zabawkami.Jacobs pisze:Mylisz się, figurki GW to głownie stopy cyny z domieszkami ołowiu
I faktycznie szkoda, ze UE tak brzydko wjebało nam się w hobby
W sumie mieli rację , niektóre metale takie jak ołów skracają życie i to dość radykalnie . Czas po jakim zapada się na Ołowice < zakażenie tlenkiem ołowiu> to 2-3 lata i zgon.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Dobra dobra ale to jest przykład szkodliwe jest i tyle . Przyjmiesz swoją dawkę i kaplica a jak ktoś jest weteranem i ciągle dotyka takowych figurek to lipa nie .Szczur22 pisze:Trzeba by sobie ładować te figurki do ust albo pocierać nimi skórę przez miesiąc, ew, mielić na kawałki i to wdychać zeby sie tym zatruć..
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
jak ktoś ciągle dotyka ołowianych figurek to do lekarza, jak jeszcze osiąga się przy tym podniecenie to już dewiacja na maksa
unia rządzi, unia radzi, unia nigdy cie nie zdradzi
parafrazując polskie kino
a powaznie to świat i tak się robi absurdalny, bo jak nie napisane na kubku do kawy, ze kawa jest goraca to mozna sie procesowac w razie oparzenia
unia rządzi, unia radzi, unia nigdy cie nie zdradzi

a powaznie to świat i tak się robi absurdalny, bo jak nie napisane na kubku do kawy, ze kawa jest goraca to mozna sie procesowac w razie oparzenia
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Niestety takie czasy, ludzi traktuje się jak idiotów wiec się jak idioci zachowują. Dawniej tymi faktycznie głupim zajmowała się selekcja naturalna, dziś nie można sobie na to pozwolić bo to przecież potencjalny konsument.
Ale co tam, nie trzeba będzie długo czekać aż państwo srodka to zakończy po swojemu
Będziemy cisnąć w chinczyka wtedy i nikt nie bedzie narzekał na balans albo modele 
Ale co tam, nie trzeba będzie długo czekać aż państwo srodka to zakończy po swojemu

Papierowe wersje premierę mają jutro, więc pdfy jeśli będą to również wtedy 

recenzja nowych pisemek
http://www.youtube.com/watch?v=4cqFbTa5qOI
wd wyglada faktycznie slabo, ledwie kilka kartek za taka cene ;(
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
[quote="Jacobs]Mylisz się, figurki GW to głownie stopy cyny z domieszkami ołowiu
[/quote]
Muszę sprawdzić jak znajdę jakiś stary blister. Jak jest ołów to powinno być ostrzeżenie.

Muszę sprawdzić jak znajdę jakiś stary blister. Jak jest ołów to powinno być ostrzeżenie.
Łolaboga! Ale masakra. Przyznam się, że nie śledziłem dokładnie zapowiedzi co będzie w którym piśmie, ale liczyłem, że o ile WD to będzie taka mała gazetka reklamowa, to Visions to będzie wypasione typowo hobbystyczne pismo, z pro poradami malarskimi, taktykami, battle raportami (ale tym razem robionymi przez ludzi, którzy znają zasady...), poradnikami odnośnie konwertowania, rzeczami typu "tale of 4 gamers", relacjami z turniejów i innymi fajnymi rzeczami, które pozwolą mi poczuć się częścią jakiejś społeczności i poczuć, że to jest prawdziwe hobby. Zamiast tego obydwie publikacje sprawiają, że czuję się jak dojna krowa :/Afro pisze:recenzja nowych pisemek
Sorry, ale zdjęcia to ja mam za darmo w necie. W tym numerze nie ma zdjęcia żadnej z moich 4 armii, więc jako źródło inspiracji średnio się nadaje, natomiast dobre, konkretne porady na wysokim poziomie niby też są w necie, ale często nie tak profesjonalnie przygotowane jak GW mogłoby to zrobić. Poza tym wielu pro painterów nie chce zdradzać swoich sztuczek - byłby super sposób by z jednej strony nauczyć ludzi czegoś, a z drugiej reklamować swoje produkty w nienachalny sposób. A każdy wie, że najlepsza reklama jest wtedy, gdy ludzie nie wiedzą, że to reklama.
Ucieszyłem się, gdy zapowiedzieli zmianę i rozbicie na dwie odmienne gazety, ale nie tędy droga. Miałem jedną gazetę, którą kiedyś nawet lubiłem (od pewnego czasu coraz mniej), a teraz mam dwie z których nie będę lubił i kupował żadnej. Good job, GW!
gdyby choć odrobinę tytanu dodali do tego znalu...Fluffy pisze:Kiedyś był to ołów czcionkowy, obecnie stosuje się stop cynku, antymonu i manganu lub znale.
A pisemko istotnie wyjątkowo marnie wygląda :/
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Oraz pisać czyli , dla mne wlasne blu blu blu.Duderson pisze:Warhammer: Visions to pisemko dla nowego targetu GW - takiego, co jeszcze nie umie czytać

](./images/smilies/eusa_wall.gif)

-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Duderson pisze:Warhammer: Visions to pisemko dla nowego targetu GW - takiego, co jeszcze nie umie czytać
No przecież facet powiedział, że jest tekst w aż 3 językach. Dla poliglotów jak znalazł

Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Z całego pisemka w sumie 1 strona A4 tekstu.Grand Admiral Thrawn pisze:No przecież facet powiedział, że jest tekst w aż 3 językach. Dla poliglotów jak znalazłDuderson pisze:Warhammer: Visions to pisemko dla nowego targetu GW - takiego, co jeszcze nie umie czytać
Choć być może egzemplarz tego pisemka będzie za kilkaset lat odpowiednikiem kamienia z Rosetty

Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first