Rozpiski
Moderator: Kołata
Re: Rozpiski
I żeby nie było że komentuję na sucho to moja rozpa na ten sezon:
Savage Orc Warboss @ 241.0 Pts
General; Great Weapon;
Armour of Silvered Steel [45.0]
Luckstone [5.0]
Crown of Command [35.0]
Savage Orc Great Shaman @ 295.0 Pts
Magic Level 4;
Fencer's Blades [35.0]
Obsidian Amulet [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
Savage Orc Shaman @ 155.0 Pts
Magic Level 2;
Lucky Shrunken Head [50.0]
Black Orc Big Boss @ 165.0 Pts
Battle Standard
Charmed Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Orc Big Boss on War Boar @ 108.0 Pts
Light Armour; Shield
Sword of Might [20.0]
Dragonhelm [10.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
36 Savage Orc Big 'Uns @ 431.0 Pts
Normal Bow; FCG
3x 5 Goblin Wolf Riders @ 3x 65.0 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour; Shield
8 Trolls @ 280.0 Pts
2x Goblin Wolf Chariot @ 2x 50.0 Pts
2x Spear Chukka @ 2x 35.0 Pts
2x Doom Diver @ 2x 80.0 Pts
2x Goblin Rock Lobber @ 2x 85.0 Pts
2x Mangler Squig @ 2x 65.0 Pts
Animozje na fastach niestety przegrywają gry (trampolinka dla przeciwnika) ale nic na to nie poradzę.
Savage Orc Warboss @ 241.0 Pts
General; Great Weapon;
Armour of Silvered Steel [45.0]
Luckstone [5.0]
Crown of Command [35.0]
Savage Orc Great Shaman @ 295.0 Pts
Magic Level 4;
Fencer's Blades [35.0]
Obsidian Amulet [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
Savage Orc Shaman @ 155.0 Pts
Magic Level 2;
Black Orc Big Boss @ 165.0 Pts
Battle Standard
Charmed Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Orc Big Boss on War Boar @ 108.0 Pts
Light Armour; Shield
Sword of Might [20.0]
Dragonhelm [10.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
36 Savage Orc Big 'Uns @ 431.0 Pts
Normal Bow; FCG
3x 5 Goblin Wolf Riders @ 3x 65.0 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour; Shield
8 Trolls @ 280.0 Pts
2x Goblin Wolf Chariot @ 2x 50.0 Pts
2x Spear Chukka @ 2x 35.0 Pts
2x Doom Diver @ 2x 80.0 Pts
2x Goblin Rock Lobber @ 2x 85.0 Pts
2x Mangler Squig @ 2x 65.0 Pts
Animozje na fastach niestety przegrywają gry (trampolinka dla przeciwnika) ale nic na to nie poradzę.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
No taki bardzo mocny standard i jedyne co bym zamienił to wrzucił enchanted shielda albo na bsb żeby mieć jakiegoś save albo na warbosa na dziki żeby był sv większy i chyba nic poza tym bo no rozpa jest no turbo mocno tylko no mega oklepana xD ale zadanie swoje wszystko będzie spełniać jest wszystko co być powinno
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
Warboss na dziku nie BO ma mieć większego sejwa niż 2+. No jak to zrobisz to jesteś Mork a może nawet Gork.kevinior pisze:No taki bardzo mocny standard i jedyne co bym zamienił to wrzucił enchanted shielda albo na bsb żeby mieć jakiegoś save albo na warbosa na dziki żeby był sv większy i chyba nic poza tym bo no rozpa jest no turbo mocno tylko no mega oklepana xD ale zadanie swoje wszystko będzie spełniać jest wszystko co być powinno
Ork Boss nie może mieć Heavy Armour, niby to takie oczywiste, ale warto o tym pamiętać
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Tylko że hełm i tarcza są z Magic Armour, a tych nie możesz mieć dwóch na raz
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Bieda w tym dziale orkowym. Jak sie gra takimi rozpami to nic dziwnego ze wyników tez nie ma. Manfred jest Manfredem więc na razie ma luck w chuj, ale pojedzie na mastera i dostanie lanie.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
Jak już cokolwiek orkami zdobędziesz to nie zapomnij się pochwalićTrubas pisze:Bieda w tym dziale orkowym. Jak sie gra takimi rozpami to nic dziwnego ze wyników tez nie ma. Manfred jest Manfredem więc na razie ma luck w chuj, ale pojedzie na mastera i dostanie lanie.
Tylko żeby potem się nie okazało że pająki szarżują przez impasy
Jeżus pisze:nie leży mi ta rozpa.
1. Prezes dostaje w kombacie od wszystkiego. (5+ ward to o jeden za mało jak na najważniejszy model w armii, a też bałbym się jednego niezdanego look'outa) Sam też nic nie klepie.
2. 20 gobosów z fanolami? słaby deal, zrobiłbym dwa tanie fasty (gołe wilki x2). Tracisz oddział do trzymania great shamana nocnikowego co prawda, ale dostajesz większą kontrolę nad polem (nawet jeśli bolą Cię animozje).
3. dlaczego takie podziały unitów z SO? 29 to IMO trochę za mało, nie mówiąc o 19. Mógłbyś ściągnąć wyżej wspomniany klocek gobosów i zrobić jednego fasta, a zamiast drugiego doładować duży kloc.
4. 10 trolli to dla mnie o jednego za dużo. odjąłbym jednego za cenę 4 lv na arcyGoblinie.
"Tak bym to widział" - jeśli czegoś nie zauważyłem albo psuję w ślepy sposób koncepcję, to z góry przepraszam.
Edit: aż szkoda żeby nie poszukac 5 ptk. na magiczny mieczyk dla drugiego wilka.
1&3 Generał nie walczy, dlatego właśnie mam 2 oddziały savagy, w małym siedzi kadra łącznie z NG.
2 Gobosy z fanolami słaby deal ? ciekawe nawet bardzo , żałuję jedynie że nie mam 3 fanola. Od fastów dużo lepsi są big bossi na wilkach. Nie mają animozji nie giną od pocisków i są tańsi.
4 10 troli to zajebisty oddział nie rozumiem w czym 9 miała by być lepsza ? 4 levelu nie potrzebuję zawsze mam 2 użyteczne czary, zdecydowanie mi to wystarcza z 5 czarami z orkowej magii.
Po co magiczna kosa na drugim wilku ? z kim miałby niby waczyć ? Wystawialni eterycy to obecnie banshee i hexwraithy, a z samą magiczną kosą nie ma szans dobrać się któregokolwiek z tych eteryków.
@ Trubas, to że Tobie nie idzie, to nie znaczy że ja mam farta
Dam znać. Wiadomo, że armia nie jest najmocniejsza, ale jak się gra na dziwnych patentach to jest jeszcze trudniej. Co kto lubi.Grolshek pisze:Jak już cokolwiek orkami zdobędziesz to nie zapomnij się pochwalićTrubas pisze:Bieda w tym dziale orkowym. Jak sie gra takimi rozpami to nic dziwnego ze wyników tez nie ma. Manfred jest Manfredem więc na razie ma luck w chuj, ale pojedzie na mastera i dostanie lanie.
Tylko żeby potem się nie okazało że pająki szarżują przez impasy
@Manfredi
Zobaczymy. Jak zjebiesz kilka animozji, głupot a stopa nie będzie skakać. Trzy gry to chyba słaby punkt odniesienia.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
10tke troli jak puszczacie 5x2 czy 4+4+2 ? jasne, że zalezy jak sie przyceiwnik ustawi czy ma horde czy nie, ale ogolnie jaka sie formacja bardziej sprawdza
narazie gralem 8+6 troli albo 6+6
narazie gralem 8+6 troli albo 6+6
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
@ Manfred
oczywiście, że lepsze odginacze to Bossowie. Tylko nimi nie zapełnisz corów. 2 fanole i 20 goblinów jest słabym dealem, właśnie brakuje trzeciego albo jeszcze kilku w drugim unicie. 2d6 S5 IMO nie jest takie zajebiste jak na wydanie 120 punktów.
4 lv po co? większa szansa na optymalne czary, zawsze to +1 do casta. (ale to i tak nie ma znaczenia bo nie policzyłem punktów w lordach)
wilk z magiczną kosą, ma szansę przytrzymać na turę hexy np.
nie wiem co zmienia ten jeden troll więcej.
muszę zobaczyć jak tym grasz koniecznie.
Pozdr.
oczywiście, że lepsze odginacze to Bossowie. Tylko nimi nie zapełnisz corów. 2 fanole i 20 goblinów jest słabym dealem, właśnie brakuje trzeciego albo jeszcze kilku w drugim unicie. 2d6 S5 IMO nie jest takie zajebiste jak na wydanie 120 punktów.
4 lv po co? większa szansa na optymalne czary, zawsze to +1 do casta. (ale to i tak nie ma znaczenia bo nie policzyłem punktów w lordach)
wilk z magiczną kosą, ma szansę przytrzymać na turę hexy np.
nie wiem co zmienia ten jeden troll więcej.
muszę zobaczyć jak tym grasz koniecznie.
Pozdr.
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.
- Aron_Banalny
- Masakrator
ropza Manfreda jest na moim patencie, musi byc dobra
Poprzednio 3, a dzisiaj 4 na lokalach w Warszawie.
Wyniki 1 turniej:
WE 10:10
VC 16:4
CHD 12:8 (w 1 turze wysadziłem dużego maga orka)
2 turniej :
Lizaki 20:0
WOCh 8-12 (1 tura sadzam dużego maga na dysku potem nie mogę zabić już nic prócz troli w 1 turę)
DoCh 14:6
Wyniki 1 turniej:
WE 10:10
VC 16:4
CHD 12:8 (w 1 turze wysadziłem dużego maga orka)
2 turniej :
Lizaki 20:0
WOCh 8-12 (1 tura sadzam dużego maga na dysku potem nie mogę zabić już nic prócz troli w 1 turę)
DoCh 14:6
Manfred pisze:Unnamed2500 Pts - Orcs & Goblins Army
(...)
1 Savage Orc Shaman @ 120.0 Pts
Frenzy; Magic Level 1; Big Waagh; Warpaint
(...)
To moja rozpa na Euro
Manfred a jak radzisz sobie z ochroną tego Pana ? chyba dość łatwo go pozbawić żywota - snajperki, itp.