[Katowice; 02.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE
Re: [Katowice; 02.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE
Tak jak Lidder napisał w poście mastera o Krakowie:
Nie powinniśmy myśleć o wysokości kary, ponieważ tak na prawdę nie powinna być nigdy wcielana w życie. Poprawna rozpiska i akcesoria do gry to nie jest wiele, template można sobie za darmo odrysować w tekturze, to są podstawy bez których powinno być nam głupio wyjść na turniej.
Nie powinniśmy myśleć o wysokości kary, ponieważ tak na prawdę nie powinna być nigdy wcielana w życie. Poprawna rozpiska i akcesoria do gry to nie jest wiele, template można sobie za darmo odrysować w tekturze, to są podstawy bez których powinno być nam głupio wyjść na turniej.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Ja sam mam pisaną rozpiskę, ale jest tam wszystko ładnie wyszczególnione. Wszystko jest czytelne. Nigdy żaden z przeciwników nie zarzucił mi, że jest coś dla niego niezrozumiałe.Marek B. pisze:Zgadzam się z Robertem, że rozpiski pisane na kartkach powinny być w istotny sposób karane.
Andrzej sceny robi, ktoś, kto nie przynosi podstaw ze sobą. Kometarz Liddera jest dla mnie przekonujący.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Wiesz, to nie jest dla mnie problem, wiadomo że będę miał wszystko ze sobą, żeby nie stracić pkt. Problem w tym, ze uderzy to zapewne tylko w młodych i nowych graczy, którzy zapomną/nie doczytają regulaminu. Warto ich bezsensownie karać i zniechęcać do turniejów?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ja tam długo robiłem rozpiski na kartce z zeszytu, nie widzę w tym problemu. Wszystko ładnie wypisane, przedmioty, koszty podsumowane, prawie jak Army Builder. Da się.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
+1Andrzej pisze:Wiesz, to nie jest dla mnie problem, wiadomo że będę miał wszystko ze sobą, żeby nie stracić pkt. Problem w tym, ze uderzy to zapewne tylko w młodych i nowych graczy, którzy zapomną/nie doczytają regulaminu. Warto ich bezsensownie karać i zniechęcać do turniejów?
Wątpię czy minus 5 pkt zniechęci ich mniej. Czy w ogóle to, że ktoś nie dopełnił swojego obowiązku może być traktowane jako okrucieństwo ze strony organizatora? Każdy kto zapisuje się na turniej widzi zasady, które na nim obowiązują. Mają na celu poprawienie profesjonalizmu w podejściu. O młodych się nie martw.
Oczywiście, że się da. Trzeba tylko chcieć, a nie mieć pretensje, że ja zapomniałęm, ja nie doczytałem. To właśnie ma na celu, żeby doczytywać i nie zapominać.
Oczywiście, że się da. Trzeba tylko chcieć, a nie mieć pretensje, że ja zapomniałęm, ja nie doczytałem. To właśnie ma na celu, żeby doczytywać i nie zapominać.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
mnie troche zniechecaHeretic pisze:Wątpię czy minus 5 pkt zniechęci ich mniej. Czy w ogóle to, że ktoś nie dopełnił swojego obowiązku może być traktowane jako okrucieństwo ze strony organizatora? Każdy kto zapisuje się na turniej widzi zasady, które na nim obowiązują. Mają na celu poprawienie profesjonalizmu w podejściu. O młodych się nie martw.

wiekszosć graczy narazie jest za poluzowaniem tego co wymyśliłesHeretic pisze:ale większości graczy, którzy nawet w tym momencie piszą do mnie Pm-ki, tak. Jako organizator chcę uwzględniać zdanie większości.
Grzegorz jak Ci brakuje czegoś to Ci pożyczę.
Ty, Marek i Andrzej.
Tylko na forum wypowiedzialo się więcej osób za + Pm-ki
Ty, Marek i Andrzej.
Tylko na forum wypowiedzialo się więcej osób za + Pm-ki
Dobra, w sumie mam to gdzieś, co się będę produkował. Ja na pewno będę miał wszystko, a może komuś się powinie noga i będzie łatwiej wygrać.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Niech będzie, up zasad:
W razie braku:
- czytelnej rozpiski( przez czytelność rozumiem mozliwość jej odczytania oraz zaznaczenie każdej rzeczy, którą dany unit posiada wraz z kosztem punktowym) -3pkt.
- movement trayów(których brak utrudnia grę np. pod hordę 30 orków) lub podręcznika armii - 2pkt
- miarki lub kości(przynajmniej 10-ciu) lub wzorników(tych, które mogą być użyte) -1pkt
W razie braku:
- czytelnej rozpiski( przez czytelność rozumiem mozliwość jej odczytania oraz zaznaczenie każdej rzeczy, którą dany unit posiada wraz z kosztem punktowym) -3pkt.
- movement trayów(których brak utrudnia grę np. pod hordę 30 orków) lub podręcznika armii - 2pkt
- miarki lub kości(przynajmniej 10-ciu) lub wzorników(tych, które mogą być użyte) -1pkt
Akurat Andrzej jesteś ekspertem jeśli chodzi o błędy w rozpie, braki lorow itp;p
Fajny regulamin Robert, szacun:)
Odnosząc się jeszcze do wcześniejszych postów, rozpa na kartce jest spoko, o ile wszystko jest ładnie napisane. Nawet ostatnio nie miałem jak wydrukować i zmodyfikowałem starą rozpe, ale wszystkie zmiany wypisałem i mam nadzieje, że nie było problemu:)
Fajny regulamin Robert, szacun:)
Odnosząc się jeszcze do wcześniejszych postów, rozpa na kartce jest spoko, o ile wszystko jest ładnie napisane. Nawet ostatnio nie miałem jak wydrukować i zmodyfikowałem starą rozpe, ale wszystkie zmiany wypisałem i mam nadzieje, że nie było problemu:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Słyszałem że w warszawie pojawił się nowy ekspert od magicznie pojawiających się na stole nieobecnych w rozpisce sztandarów
Robert - jak Ty pisałeś rozpiskę to miałeś dwa arcane na magu
rozpiska powinna byc drukowana bo są wtedy czytelne statystyki i skrocony opis zasad - psane rozpy na śmietnik
Robert - jak Ty pisałeś rozpiskę to miałeś dwa arcane na magu

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Zdarzyło mi się popełnić błąd. Teraz zwracam na to większą uwagę. Nie ma problemu.
Dajcie spokoj z tymi odrecznymi rozpami. Drukarka kosztuje 150 zl, a uzywana mozna miec za darmo. To juz nie te czasy, gdy dwie osoby we wsi mialy komputery, a jedna nawet drukarke iglowa.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
w takim przypadku postuluje o dopisanie do regulaminuJankiel pisze:Drukarka kosztuje 150 zl, a uzywana mozna miec za darmo. To juz nie te czasy, gdy dwie osoby we wsi mialy komputery, a jedna nawet drukarke iglowa.
-1p za nie posiadanie drukarki na turnieju

Umarlem;)
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
U mnie problem pojawia sie na braku ABJankiel pisze:Dajcie spokoj z tymi odrecznymi rozpami. Drukarka kosztuje 150 zl, a uzywana mozna miec za darmo. To juz nie te czasy, gdy dwie osoby we wsi mialy komputery, a jedna nawet drukarke iglowa.