Zsyp z RUMorsów...

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: Fluffy »

nie wiem czy skumałeś po co jest slowness w tym zestawianiu ;)
Nie wiem czy skumałeś że r.of slowness jest w booku i działa na niemalże identycznych zasadach, jakos nie robi furory.
Ponadto kiepsko idzie spowolnienie słoneczków :mrgreen:
Być może ta zasada zniknie? W każdym bądź razie trzymasz drugi klocek na boku do kontry, wytrzymujesz jedną turę i wpadasz z kontrą.
Pamiętając o armor piercing z runesmith'ów - potencjalnie możesz przywalić dużą ilością ataków z WS5, S7 AP.
Cóż za hurraoptymizm :mrgreen:

Gejmbrejków nie ma. Jest piechota z wygarem która nigdzie nie dojdzie i oslabione maszyny (w sensie na chwilę obecną nie d6 ino d3.) Żyrki fajne, ale to bedzie pierwszy target do odstrzału. Pojedynki arty z ogrami, imperium czy demonami będą ciężkie. Na chwile obecną wyglada na to ze wynik lepszy niż remis przeciwko wiekszosci armii bedzie sukcesem (albo przestrzelają/wymagują albo nie podejdą/wymagują). Podejrzewam ze Dwarfy szybko stana sie armią dla klimaciarzy, podobnie jak TK czy myszy które nagle wyparowały ze stołów. Obadamy jak wyjdzie ksiómżka. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, o 14:30 przez Fluffy, łącznie zmieniany 1 raz.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Bierzesz Ironów, boostujesz im save'a z kowadła (albo wciskasz 2D6 S4 w fasta), potencjalnie masz jednostkę która przeciwko rydwanom WoCHu ma 4+ save'a. Od zwykłych ataków masz wtedy 4+ i 5++. Pokaż mi inną armię, która ma duże ilości impaktów? Ogry to inna sprawa, T4 z save'm 5+ nie jest problemem do rozmontowania nawet dla gyrobomerów. Dodatkowo organki z +1 do siły i +1 do trafienia konkretnie masakrują takie oddziały. A kwestia Rune of Slowness jest zależna od kosztu. Póki co runa jest średnio grywalna, bo nie ma aż takiego bonusu za szarżowanie. W momencie kiedy to nasze modele będą miały +1 do siły a dodatkowo zabierać będą impakty przeciwnikom - wartość takiej runy rośnie.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Panter, cały czas liczysz na jednostki które będą w walce i zamordzą. Otóż problemem tej armii będzie to, że do walk będzie dochodzić sporadycznie, i to nie na naszych warunkach. Poza tym mamy pogorszony dispel, pogorszoną arty pod względem pojedynków artyleryjskich i brak popychaczki/chonotu. Sad but true.

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Fluffy pisze:
nie wiem czy skumałeś po co jest slowness w tym zestawianiu ;)
Nie wiem czy skumałeś że r.of slowness jest w booku i działa na niemalże identycznych zasadach, jakos nie robi furory.
@Fluffy - nie wiem czy skumałeś, ale w nowym booku runy działają kumulatywnie (nowy poziom nie wyłącza poprzedniego)...
Więc przemyśl to co napisałeś jeszcze raz... :wink:

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Dlatego ten typ z Ulthuan.net dobrze gadal. Jak jeszcze grałem to był już trend w kraśkach - olewanie maxowania herosów kosztem jednostek. Wszystko i tak rozbije się o pestkowanie śmieci i ganianie przeciwnika, bo o ile mnie pamięć nie myli to krasnale jednak z monsterami mają jak sobie poradzić, a głupiego thana (jak to opisano) da się poskładać tak by trzymał w challange co większe brzydactwa i nadal był ekonomiczny.

Fajnie, że jednostki podpakowali, ale wydaje mi się, że niestety największą bolączką pozostanie problem z kosztem punktowym. Bo hamek za 14/15 pts .... to sporo, jesli klocuszek ma być wsparty przez coś co strzela (bo o maxowaniu herosow to mozna zapomniec).

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Fluffy - nie wiem czy skumałeś, ale w nowym booku runy działają kumulatywnie
2x r.of slowness w obecnym booku jest stackowany, rzucasz dwa razy wybierasz lepszy wynik. W nowych bedzie tak samo.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Juz widze ten klocek za 1000 pkt. z napisem "ciągle iść w stronę słońca" na sztandarze.

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

@Fluffy - nie "będzie tak samo" tylko tak jest.
strona ze zdjęciem tej strony booka już jest w sieci...

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Nie lubię się zgadzac z Fluffim ale niestety po przeczytaniu dzisiaj tych wszystkich plot które już raczej są prawdziwe mam takie same odczucia. Jedyne na co liczyłem od nowej edycji krasiów to zwiększenie mobilności, tymczasem jeszcze bardziej ją ograniczyli.
Fajne mobilne odginaczki nie zrekompensują utraty popychaczki i chonotu.
Sad :(

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Juz widze ten klocek za 1000 pkt. z napisem "ciągle iść w stronę słońca" na sztandarze.
Ale z zestackowanym slownessem :mrgreen: Wstrzymają słońce, ruszą ziemię, czy co...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Jak to armia zlozona z gyrosow i irondrake'ow nie bedzie mobilna?

Theo
Falubaz

Post autor: Theo »

takie skarbonki są wporzo, bo są nie do zdobycia. jeszcze zobaczycie, że słonko nie będzie takim mega problemem, każdy nim straszy a nie padnie ifa, poleci spelleater i 50% szans, że już słonka nie będzie. podoba mi się też ifa z magiem do warpa, jaki koniecznie chce doturlać słońce zabijając mi mi jakieś 15 meatwall modeli :)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Jak to armia zlozona z gyrosow i irondrake'ow nie bedzie mobilna?
A co irondrejki maja do tego wszystkiego? Nie dosc ze paskudne ludki, z mechanicznym dildasem, to jeszcze beda trafiac na jakichs absurdalnych wynikach.. Juz wole gobasy z poisonem :mrgreen:

Hymn nowych dwarfów:

KLIK
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, o 15:02 przez Fluffy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Fluffy pisze:
Ale z zestackowanym slownessem :mrgreen: Wstrzymają słońce, ruszą ziemię, czy co...
ja bym użył określenia - niedojdy

ani ja nie dojdę
ani ty nie dojdziesz

:)

p.s. poza tym runy niestety kumulują się.
np. rune of sanctuary daje:
1runa - MR:1
2runa - MR:2
3runa - MR:3 i coś tam ucięte na zdjęciu

to co 3 runa miała by dawać MR:6 ?

p.s. ciekawe czy mały żyrek będzie mógł ziać po marszu?
bo normalnie ziać po marszu nie można, prawda ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Fluffacz nie marudz kurde panie. Kupuj booka i dzialaj z rozpami !!

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Dawniej topory były ostrzejsze, działa zadawały dwa razy więcej obrażeń, rune of flight nie był runem masterskim, gobliny były bardziej zielone, ożywieńcy straszniejsi a piwo mocniejsze. Nie to co dzisiaj....
I młodzież szanowała starszych, o! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

A po calonocnej imprezie czlowiek wstawal, plukal zeby i szedl dalej pic, a dzisiaj umiera 3 dni! ot takie zmiany ;)

Ale ponoc idzie ku lepszemu ;)

Szkod tych longow, bo przy tych plotkach nie widze dla nich sensu... a szkoda, bo te modele akurat mi pasuja :wink:
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Dopiero dziś miałem czas przeczytać cały ten temat. Aleście naspamowali.. :shock:
Nowe figsy piechoty mi się podobają, za to żwirobombery wywołały u mnie szok - ale trzeba zobaczyć, jak będą się prezentować w lapszym malowaniu.
Czekam aż booka dostanę do ręki - wtedy dopiero zacznę marudzić :P

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Barbarossa pisze:Juz widze ten klocek za 1000 pkt. z napisem "ciągle iść w stronę słońca" na sztandarze.
Walking right into the sun
Don't fear of the ending
Find new beginning
Over another lonely star
Brighter than who you are
Walking right into the sun

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

White Lion pisze:bo normalnie ziać po marszu nie można, prawda ?
można się zziajać.

a ty flaf nie sraj żarem ,boisz się tego słońca jak warzyw na stole albo wody bez chmielu.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

ODPOWIEDZ