Graj tak by trafić!Kalesoner pisze:Co jeśli przez 5 bitew nie trafisz na stół z budynkiem? Przy mapkach euro jest to całkiem możliwe, wtedy karta "pana" jest po prostu bezużyteczna.
Master w Poznaniu 15-16 marca
Re: Master w Poznaniu 15-16 marca
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Używasz 5, a tam już czeka na Ciebie domek.Kalesoner pisze:Co jeśli przez 5 bitew nie trafisz na stół z budynkiem? Przy mapkach euro jest to całkiem możliwe, wtedy karta "pana" jest po prostu bezużyteczna.
Kudłaty, proponuję, abyś karę za oszukiwanie przy scenariuszach wpisał oficjalnie do regulaminu. Karniaki ludzie by wzięli, ale mięso mało kto poświęci.
bo na "Pana" trzeba zasłużyć i nie każdemu to pisaneKalesoner pisze:Co jeśli przez 5 bitew nie trafisz na stół z budynkiem? Przy mapkach euro jest to całkiem możliwe, wtedy karta "pana" jest po prostu bezużyteczna.
Skoro jest probletyczny scenariusz walnąć "It's a birch!" i dać 1DP za strącenie jakiegoś latacza
Macie błąd w progach punktowych. Faworyzują remis.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Macie tu error.W temacie maila wpisujemy: "[Rozpiski] Nazwa drużyny", natomiast w treści: "Imię Nick Nazwisko ID_gracza", dodajemy rozpiskę jako załącznik o nazwie "ID_gracza". Rozpiski przyjmowane będą tylko w formacie umożliwiającym otwarcie ich na normalnym komputerze (polecamy formaty txt, html i pdf)
A mi się te modyfikacje nie podobają
Wisła Kraków.
Drugi scenariusz fajny.
Pierwszy scenariusz - 3 cale bliżej, pole bitwy węższym na wstępie o 18 cali, w każdej bitwie – jest imba – promuje ofensy. To złamanie też modyfikuje wynik bitwy, niby więc mamy zasady euro a jednak trzeba dać tych bannerów więcej niż zwykle (niektóre armie będzie zaczynała z -300 na starcie).
Pierwszy scenariusz - 3 cale bliżej, pole bitwy węższym na wstępie o 18 cali, w każdej bitwie – jest imba – promuje ofensy. To złamanie też modyfikuje wynik bitwy, niby więc mamy zasady euro a jednak trzeba dać tych bannerów więcej niż zwykle (niektóre armie będzie zaczynała z -300 na starcie).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Masz rację, niektóre jednostki w czasie 1. fazy ruchu dostają niesamowity boost wartości Mv. To aż 1,5 wartości Mv! Dodatkowo armie defensywne będą musiały iść w bok przez pierwsze dwie tury, a nie stać w miejscu. Jeszcze ten wymóg sztandarów... ludzie nie są na to gotowi.Laik pisze:Pierwszy scenariusz - 3 cale bliżej, pole bitwy węższym na wstępie o 18 cali, w każdej bitwie – jest imba – promuje ofensy. To złamanie też modyfikuje wynik bitwy, niby więc mamy zasady euro a jednak trzeba dać tych bannerów więcej niż zwykle (niektóre armie będzie zaczynała z -300 na starcie).
Przeciwnik nie wie. Kartę oznaczamy w sposób wykluczający celową lub przypadkową pomyłkę - np. chowamy jedną do walizki z figurkami czy cokolwiek.oczko pisze:Mega pomysł ze scenariuszami. Czy przeciwnik musi wiedzieć którą misję wykonujemy przed grą, czy też kladziemy gdzieś zakrytą kartę i odkrywamy po grze?
Nie nie - rozstawiamy się tak jak na battleline. 12" od krawędzi - a NIE tak jak w BnG.Laik pisze:Drugi scenariusz fajny.
Bywa. Dlatego masz 6 scenariuszy i Ty wybierasz w której bitwie zagrasz który.Kalesoner pisze:Co jeśli przez 5 bitew nie trafisz na stół z budynkiem? Przy mapkach euro jest to całkiem możliwe, wtedy karta "pana" jest po prostu bezużyteczna.
Tak, przed każdą bitwą, tak żeby przeciwnik nie wiedział.Dydu pisze:Fajne te modyfikacje. Kiedy wybieramy scenariusz? Rozumiem, ze przed bitwa.
Nie trzeba wybierać Generalnie to chcemy oba te pomysły wrzucić na mastera, konsultowaliśmy to wspólnie z Kudłatym, ale w gruncie rzeczy to turniej organizujemy dla Was, dla graczy i naszych gości a nie dla samych siebie, dlatego cenimy sobie Wasze sugestie i preferencje i weźmiemy to pod uwagę. Jeszcze parę dni na zebranie feedbacku i podejmiemy decyzję na jakie modyfikacje i w jakim wymiarze gramy.Eltharion pisze:Ja bym grał obie wersje (mega pomysł)ale jak trza wybrać to wybieram opcje nr 1
Celem tych scenariuszy jest delikatne urozmaicenie rozgrywki. Nie robimy rewolucji, tylko wprowadzamy delikatny powiew świeżości - w ostatnich edycjach byli specjalni bohaterowie, a teraz próbujemy pójść w tą stronę.
pozdrawiam
Furion
Pierwsze opcja ani trochę mnie nie przekonuje. Wolałbym mieć rozpiskę jak na ETC, bez sztucznie pompowanych sztandarów, do tego obowiązuje to w każdej bitwie więc bardzo faworyzuje armie z dużą ilością bannerów, to już nie jest jeden scenariusz. Ja np. mam w rozpie cały jeden banner i będę musiał je teraz ładować na wszelkie możliwe śmieci.
mniej bannerów jest zwykle w ofensywnych buildach - dostają one po jajach za ich brak zaczynając bitwę za -300. Żeby to zrekompensować, można zrobić deployment jak w BnG !
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Przed.Grichalk pisze:Sprecyzujcie. Przed wylosowaniem stron i rozstawianiem czy poTak, przed każdą bitwą, tak żeby przeciwnik nie wiedział.
każdy gracz będzie miał wydrukowane 6 kart. po grze kartę wyrzucasz, a jeśli bardzo chcesz jązatrzymać, to przekreślasz. Będzie okEdit. Rozumiem, że gramy tylko raz dany scenariusz w czasie turnieju? Jak chcecie tego pilnować?
Wprowadzamy deliikatne przetasowania w rozpach uwzględniając blood and glory. Urozmaicenie a'la bohaterowie specjalni.diuk pisze:Mnie się podoba opcja numer 2.
Moglibyście uzasadnić dlaczego zaproponowaliście opcję numer 1 ? Jakie są zalety tego rozwiązania dla graczy ?
Właśnie dlatego chcemy ten scenariusz wprowadzić.Domino pisze:Pierwsze opcja ani trochę mnie nie przekonuje. Wolałbym mieć rozpiskę jak na ETC, bez sztucznie pompowanych sztandarów, do tego obowiązuje to w każdej bitwie więc bardzo faworyzuje armie z dużą ilością bannerów, to już nie jest jeden scenariusz. Ja np. mam w rozpie cały jeden banner i będę musiał je teraz ładować na wszelkie możliwe śmieci.
Podczas analizowania feedbacku weźmiemy pod uwagę, że każdy patrzy żeby jemu było dobrze
Słyszeliśmy. NieDymitr pisze:mniej bannerów jest zwykle w ofensywnych buildach - dostają one po jajach za ich brak zaczynając bitwę za -300. Żeby to zrekompensować, można zrobić deployment jak w BnG !
pozdrawiam
Furion