Master w Poznaniu 15-16 marca

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: Master w Poznaniu 15-16 marca

Post autor: Luc »

Kalesoner pisze:Co jeśli przez 5 bitew nie trafisz na stół z budynkiem? Przy mapkach euro jest to całkiem możliwe, wtedy karta "pana" jest po prostu bezużyteczna.
Graj tak by trafić! :twisted:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Kalesoner pisze:Co jeśli przez 5 bitew nie trafisz na stół z budynkiem? Przy mapkach euro jest to całkiem możliwe, wtedy karta "pana" jest po prostu bezużyteczna.
Używasz 5, a tam już czeka na Ciebie domek. ;)

Kudłaty, proponuję, abyś karę za oszukiwanie przy scenariuszach wpisał oficjalnie do regulaminu. Karniaki ludzie by wzięli, ale mięso mało kto poświęci. ;)

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

Mega pomysł ze scenariuszami. Czy przeciwnik musi wiedzieć którą misję wykonujemy przed grą, czy też kladziemy gdzieś zakrytą kartę i odkrywamy po grze?
Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

bo na "Pana" trzeba zasłużyć i nie każdemu to pisane :mrgreen:

Skoro jest probletyczny scenariusz walnąć "It's a birch!" i dać 1DP za strącenie jakiegoś latacza

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Macie błąd w progach punktowych. Faworyzują remis. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

W temacie maila wpisujemy: "[Rozpiski] Nazwa drużyny", natomiast w treści: "Imię Nick Nazwisko ID_gracza", dodajemy rozpiskę jako załącznik o nazwie "ID_gracza". Rozpiski przyjmowane będą tylko w formacie umożliwiającym otwarcie ich na normalnym komputerze (polecamy formaty txt, html i pdf)
Macie tu error.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

A mi się te modyfikacje nie podobają :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Drugi scenariusz fajny.
Pierwszy scenariusz - 3 cale bliżej, pole bitwy węższym na wstępie o 18 cali, w każdej bitwie – jest imba – promuje ofensy. To złamanie też modyfikuje wynik bitwy, niby więc mamy zasady euro a jednak trzeba dać tych bannerów więcej niż zwykle (niektóre armie będzie zaczynała z -300 na starcie).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Laik pisze:Pierwszy scenariusz - 3 cale bliżej, pole bitwy węższym na wstępie o 18 cali, w każdej bitwie – jest imba – promuje ofensy. To złamanie też modyfikuje wynik bitwy, niby więc mamy zasady euro a jednak trzeba dać tych bannerów więcej niż zwykle (niektóre armie będzie zaczynała z -300 na starcie).
Masz rację, niektóre jednostki w czasie 1. fazy ruchu dostają niesamowity boost wartości Mv. To aż 1,5 wartości Mv! Dodatkowo armie defensywne będą musiały iść w bok przez pierwsze dwie tury, a nie stać w miejscu. Jeszcze ten wymóg sztandarów... ludzie nie są na to gotowi.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

oczko pisze:Mega pomysł ze scenariuszami. Czy przeciwnik musi wiedzieć którą misję wykonujemy przed grą, czy też kladziemy gdzieś zakrytą kartę i odkrywamy po grze?
Przeciwnik nie wie. Kartę oznaczamy w sposób wykluczający celową lub przypadkową pomyłkę - np. chowamy jedną do walizki z figurkami czy cokolwiek.
Laik pisze:Drugi scenariusz fajny.
Pierwszy scenariusz - 3 cale bliżej, pole bitwy węższym na wstępie o 18 cali, w każdej bitwie – jest imba – promuje ofensy. To złamanie też modyfikuje wynik bitwy, niby więc mamy zasady euro a jednak trzeba dać tych bannerów więcej niż zwykle (niektóre armie będzie zaczynała z -300 na starcie).
Nie nie - rozstawiamy się tak jak na battleline. 12" od krawędzi - a NIE tak jak w BnG.

Bywa. Dlatego masz 6 scenariuszy i Ty wybierasz w której bitwie zagrasz który.
Dydu pisze:Fajne te modyfikacje. Kiedy wybieramy scenariusz? Rozumiem, ze przed bitwa.
Tak, przed każdą bitwą, tak żeby przeciwnik nie wiedział.
Eltharion pisze:Ja bym grał obie wersje (mega pomysł)ale jak trza wybrać to wybieram opcje nr 1 :wink:
Nie trzeba wybierać :) Generalnie to chcemy oba te pomysły wrzucić na mastera, konsultowaliśmy to wspólnie z Kudłatym, ale w gruncie rzeczy to turniej organizujemy dla Was, dla graczy i naszych gości a nie dla samych siebie, dlatego cenimy sobie Wasze sugestie i preferencje i weźmiemy to pod uwagę. Jeszcze parę dni na zebranie feedbacku i podejmiemy decyzję na jakie modyfikacje i w jakim wymiarze gramy.

Celem tych scenariuszy jest delikatne urozmaicenie rozgrywki. Nie robimy rewolucji, tylko wprowadzamy delikatny powiew świeżości - w ostatnich edycjach byli specjalni bohaterowie, a teraz próbujemy pójść w tą stronę.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

1 NIE
2 TAK, wprowadza to dodatkowy element taktyczny. Możecie wymyślić jeszcze kilka.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

2x TAK :D
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Sprecyzujcie. Przed wylosowaniem stron i rozstawianiem czy po :)

Edit. Rozumiem, że gramy tylko raz dany scenariusz w czasie turnieju? Jak chcecie tego pilnować?

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Mnie się podoba opcja numer 2.

Moglibyście uzasadnić dlaczego zaproponowaliście opcję numer 1 ? Jakie są zalety tego rozwiązania dla graczy ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

zróbmy deployment jak w BnG!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Pierwsze opcja ani trochę mnie nie przekonuje. Wolałbym mieć rozpiskę jak na ETC, bez sztucznie pompowanych sztandarów, do tego obowiązuje to w każdej bitwie więc bardzo faworyzuje armie z dużą ilością bannerów, to już nie jest jeden scenariusz. Ja np. mam w rozpie cały jeden banner i będę musiał je teraz ładować na wszelkie możliwe śmieci.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

mniej bannerów jest zwykle w ofensywnych buildach - dostają one po jajach za ich brak zaczynając bitwę za -300. Żeby to zrekompensować, można zrobić deployment jak w BnG !
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Grichalk pisze:
Sprecyzujcie. Przed wylosowaniem stron i rozstawianiem czy po :)
Przed.
Edit. Rozumiem, że gramy tylko raz dany scenariusz w czasie turnieju? Jak chcecie tego pilnować?
każdy gracz będzie miał wydrukowane 6 kart. po grze kartę wyrzucasz, a jeśli bardzo chcesz jązatrzymać, to przekreślasz. Będzie ok :)
diuk pisze:Mnie się podoba opcja numer 2.

Moglibyście uzasadnić dlaczego zaproponowaliście opcję numer 1 ? Jakie są zalety tego rozwiązania dla graczy ?
Wprowadzamy deliikatne przetasowania w rozpach uwzględniając blood and glory. Urozmaicenie a'la bohaterowie specjalni.

Domino pisze:Pierwsze opcja ani trochę mnie nie przekonuje. Wolałbym mieć rozpiskę jak na ETC, bez sztucznie pompowanych sztandarów, do tego obowiązuje to w każdej bitwie więc bardzo faworyzuje armie z dużą ilością bannerów, to już nie jest jeden scenariusz. Ja np. mam w rozpie cały jeden banner i będę musiał je teraz ładować na wszelkie możliwe śmieci.
Właśnie dlatego chcemy ten scenariusz wprowadzić.
Podczas analizowania feedbacku weźmiemy pod uwagę, że każdy patrzy żeby jemu było dobrze :D
Dymitr pisze:mniej bannerów jest zwykle w ofensywnych buildach - dostają one po jajach za ich brak zaczynając bitwę za -300. Żeby to zrekompensować, można zrobić deployment jak w BnG !
Słyszeliśmy. Nie :D

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
d00mdiver
Wałkarz

Post autor: d00mdiver »

scenariusze nie, rozkazy tak :)

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Przyznam, że nie rozumiem.
Chcecie wprowadzić zasady z pełną świadomością, że części armii to bardzo na rękę, a część ma z tym pod górkę? No to urozmaiciliście...

ODPOWIEDZ