RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Scisca
Wałkarz

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: Scisca »

Bocian pisze:Dziwne, im bliżej premiery, tym mniej plotek... :/ Żadnych nowych przecieków?
Myślę, że to raczej kwestia tego, że emocje zupełnie opadły po tym, co do tej pory usłyszeliśmy i teraz to już w sumie nikt tego booka nie wyczekuje...

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Bocian pisze:Dziwne, im bliżej premiery, tym mniej plotek... :/ Żadnych nowych przecieków?
Jakich tam przecieków jak niektóre sklepy już książkę mają ale oczywiście jeszcze nie sprzedają :) (ale czytać zawsze mozna :D )

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

jakie plotki? już wszystko wiadomo

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

No w sumie jak tak poczytałem, zobaczyłem zdjęcia figurek, to booka pewnie kupię, tak dla porządku raczej. Ale chyba nic poza tym. Nie jestem zbyt zadowolony. Nowe modele mi kompletnie nie podchodzą, zasady pewnie zobaczę tak czy inaczej, ale niczego ciekawego się po nich nie spodziewam.

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Czy ktoś ma już plik do army buildera a nowymi dwqarfami na bazie wycieków?

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Organki faktycznie mają teraz 30" zasięgu?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

tak
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

ss-sly pisze:tak
Yeee.. zawsze mi brakowało cala.. jeee :D Jedna z lepszych wiadomości :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

wallace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wallace »

okurdemol pisze:No w sumie jak tak poczytałem, zobaczyłem zdjęcia figurek, to booka pewnie kupię, tak dla porządku raczej. Ale chyba nic poza tym. Nie jestem zbyt zadowolony. Nowe modele mi kompletnie nie podchodzą, zasady pewnie zobaczę tak czy inaczej, ale niczego ciekawego się po nich nie spodziewam.
Mam podobne zdanie i postąpię podobnie. Book'a mam kupionego, a co do figurek to raczej nic GW na mnie nie zarobi. W pierwszej kolejności zamówię Dwarfy od Ścibora, potem AoW, Gamezone i Reaper, a na końcu GW. Skoncentruję się na dokończeniu kolekcji O&G oraz Vampirów i tym będę grywał. Dwarfy będą ładnie prezentowały się w gablocie ...

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Ja też raczej zaatakuję tylko booka i jednego gyrobombera, i na tym się skonczy. Jeżeli będę chciał rozbudowywać flotę powietrzną to pewnie o stare żyrki i bomberokonwersje. A armia raczej do gabloty niż na stoły :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Morog pisze:dwarf-crafted +1 to hit przy staniu i strzelaniu
to jest bardzo dobra informacja. tak mi sie zdawalo wlasnie, ze tak bedzie.
inżynier przerzuca kostkę w 3'' nawet dla organek
tego mozna sie bylo domyslac ;) ale tez informacja na +
boli zas obnizenie BS'a.
młocierze mają dwa ataki stuborn sami z siebie i kosztują 14 +1 za tarczę
wprawdzie podwyzszenie kosztu o 2 boli aczkolwiek wydaje mi sie, ze 2A to w zupelnosci rekompensuja. jesli jeszcze kazdy bedzie mogl przyjmowac challenge to bedzie bosko. mozna olac championa. do tego wczesniejsze plotki mowily o obnizeniu ceny za championa i sztandarowego do 10. ok nie powinno byc tragicznie z tym wyzszym kosztem.
wiadomo czy mloty hammerersow maja zasade dwarf-crafted? :D jesli tak to miazga.
ironi mają dodatkowe +1 do AS z tarczy jak są szarżowani, mogą wykupić bomby i bazuki i tez 14 kosztuja
kurcze, ironi mnie jakos nie przekonuja (nie mowie o tych strzelajacych). samo parry na 5+ nie wydaje sie jakies super.
chociaz moze z runepriestem i jakims fajnym sztandarem S4 wystarczy. bedzie trzeba pokombinowac.

znacie koszt lordow i herosow?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

tylko, że strzelają w oparciu o BS (bazowo 3)
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

ss-sly pisze:tylko, że strzelają w oparciu o BS (bazowo 3)
Czyli tyle że maja runy, 2k6 na ilość ran, 30 cali i za pomocą bs strzelają ? Ciekawe czy jest runa która daje większy bs ;P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

jest, strzelają 2 x artyleryjka. przy 1 x niewypał -1 to hit
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

ss-sly pisze:jest, strzelają 2 x artyleryjka. przy 1 x niewypał -1 to hit
Czyli losowa... no i must have na organka będą runy z bs. Ale myślę że jak przypierdzieli to będzie uhuhu .. :D

wallace

Fuxiorr pisze:
ss-sly pisze:jest, strzelają 2 x artyleryjka. przy 1 x niewypał -1 to hit
Czyli losowa... no i must have na organka będą runy z bs. Ale myślę że jak przypierdzieli to będzie uhuhu .. :D
Tylko ile takie organki będą kosztować... runa +1 hit, inżynier ... to ponad 160 pktów. Fakt, jak wejdzie sporo hitów to będzie bolało, ale kosztować będzie zacnie.

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

organki 120, runa 25, inżynier 70
Oya, Oya, Oya !!!

wallace

ss-sly pisze:organki 120, runa 25, inżynier 70
Przy takim koszcie to kompletny bezsens ... jedynie to z samą runą jeszcze daje radę.

Awatar użytkownika
Kenpachi

Post autor: Kenpachi »

czy wam aż tak zależy na zmiażdzeniu przeciwnika że interesuje was tylko power game? myślałem że są tu ludzie z pasją, którzy lubią sobie nalać piwa do kufla przysiąść nad ładną armią i pograć dla przyjemności z kumplami, ale nie trzeba mieć taką rozpiske żeby przeciwnika zmiażdzyć a jak będzie leżał to jeszcze opluć i poskakać dla pewności, już mnie trochę irytuje te narzekanie na zupełnie wszystko. Dobra skończyłem się żalić możecie już po mnie jeździć :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

Pixel pisze:Organki faktycznie mają teraz 30" zasięgu?
tak, mają, z siłą 5 AP i inżynierem to podstawa
Morsereg pisze: znacie koszt lordow i herosow?
goły lord 145p thane 65p rune lord 120p rune smiith 60p master engineer 70p
Ostatnio zmieniony 13 lut 2014, o 00:14 przez Morog, łącznie zmieniany 2 razy.
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

ODPOWIEDZ