Myślę, że to raczej kwestia tego, że emocje zupełnie opadły po tym, co do tej pory usłyszeliśmy i teraz to już w sumie nikt tego booka nie wyczekuje...Bocian pisze:Dziwne, im bliżej premiery, tym mniej plotek... :/ Żadnych nowych przecieków?
RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
jakie plotki? już wszystko wiadomo
No w sumie jak tak poczytałem, zobaczyłem zdjęcia figurek, to booka pewnie kupię, tak dla porządku raczej. Ale chyba nic poza tym. Nie jestem zbyt zadowolony. Nowe modele mi kompletnie nie podchodzą, zasady pewnie zobaczę tak czy inaczej, ale niczego ciekawego się po nich nie spodziewam.
Mam podobne zdanie i postąpię podobnie. Book'a mam kupionego, a co do figurek to raczej nic GW na mnie nie zarobi. W pierwszej kolejności zamówię Dwarfy od Ścibora, potem AoW, Gamezone i Reaper, a na końcu GW. Skoncentruję się na dokończeniu kolekcji O&G oraz Vampirów i tym będę grywał. Dwarfy będą ładnie prezentowały się w gablocie ...okurdemol pisze:No w sumie jak tak poczytałem, zobaczyłem zdjęcia figurek, to booka pewnie kupię, tak dla porządku raczej. Ale chyba nic poza tym. Nie jestem zbyt zadowolony. Nowe modele mi kompletnie nie podchodzą, zasady pewnie zobaczę tak czy inaczej, ale niczego ciekawego się po nich nie spodziewam.
to jest bardzo dobra informacja. tak mi sie zdawalo wlasnie, ze tak bedzie.Morog pisze:dwarf-crafted +1 to hit przy staniu i strzelaniu
tego mozna sie bylo domyslacinżynier przerzuca kostkę w 3'' nawet dla organek

boli zas obnizenie BS'a.
wprawdzie podwyzszenie kosztu o 2 boli aczkolwiek wydaje mi sie, ze 2A to w zupelnosci rekompensuja. jesli jeszcze kazdy bedzie mogl przyjmowac challenge to bedzie bosko. mozna olac championa. do tego wczesniejsze plotki mowily o obnizeniu ceny za championa i sztandarowego do 10. ok nie powinno byc tragicznie z tym wyzszym kosztem.młocierze mają dwa ataki stuborn sami z siebie i kosztują 14 +1 za tarczę
wiadomo czy mloty hammerersow maja zasade dwarf-crafted?

kurcze, ironi mnie jakos nie przekonuja (nie mowie o tych strzelajacych). samo parry na 5+ nie wydaje sie jakies super.ironi mają dodatkowe +1 do AS z tarczy jak są szarżowani, mogą wykupić bomby i bazuki i tez 14 kosztuja
chociaz moze z runepriestem i jakims fajnym sztandarem S4 wystarczy. bedzie trzeba pokombinowac.
znacie koszt lordow i herosow?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Czyli tyle że maja runy, 2k6 na ilość ran, 30 cali i za pomocą bs strzelają ? Ciekawe czy jest runa która daje większy bs ;Pss-sly pisze:tylko, że strzelają w oparciu o BS (bazowo 3)
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Czyli losowa... no i must have na organka będą runy z bs. Ale myślę że jak przypierdzieli to będzie uhuhu ..ss-sly pisze:jest, strzelają 2 x artyleryjka. przy 1 x niewypał -1 to hit

misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Tylko ile takie organki będą kosztować... runa +1 hit, inżynier ... to ponad 160 pktów. Fakt, jak wejdzie sporo hitów to będzie bolało, ale kosztować będzie zacnie.Fuxiorr pisze:Czyli losowa... no i must have na organka będą runy z bs. Ale myślę że jak przypierdzieli to będzie uhuhu ..ss-sly pisze:jest, strzelają 2 x artyleryjka. przy 1 x niewypał -1 to hit
czy wam aż tak zależy na zmiażdzeniu przeciwnika że interesuje was tylko power game? myślałem że są tu ludzie z pasją, którzy lubią sobie nalać piwa do kufla przysiąść nad ładną armią i pograć dla przyjemności z kumplami, ale nie trzeba mieć taką rozpiske żeby przeciwnika zmiażdzyć a jak będzie leżał to jeszcze opluć i poskakać dla pewności, już mnie trochę irytuje te narzekanie na zupełnie wszystko. Dobra skończyłem się żalić możecie już po mnie jeździć 

tak, mają, z siłą 5 AP i inżynierem to podstawaPixel pisze:Organki faktycznie mają teraz 30" zasięgu?
goły lord 145p thane 65p rune lord 120p rune smiith 60p master engineer 70pMorsereg pisze: znacie koszt lordow i herosow?
Ostatnio zmieniony 13 lut 2014, o 00:14 przez Morog, łącznie zmieniany 2 razy.
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"