Moje pierdoły
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
noo te są super
jak to moj jeden kolega zwykl mowic - hematikiem to se mozna otwor w .... zatkacKerim pisze:do dragona można użyć mieszanki hematiku z GSem - świetna na kości, a po wyschnięciu mozna spokojnie je doszlifowywać skalpelem albo papierem ściernym
no fajne te pierdoly ]:->
naprawde godne podziwu pomaluj tylko pieknie i dawaj do galerii
naprawde godne podziwu pomaluj tylko pieknie i dawaj do galerii
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
to teraz prosze malarzy o pomoc, mam do dyspozycji nastepujace citadelki:
skull white
chaos black
sunburst yellow
fiery orange
blood red
red gore
dwarf flesh
scorched brown
dwarf bronze
burnished gold
boltgun metal
chainmail
I teraz prosba do was - jak pomalowac Rykatha przy uzyciu tych farb (chodz o kolorystyke )
skull white
chaos black
sunburst yellow
fiery orange
blood red
red gore
dwarf flesh
scorched brown
dwarf bronze
burnished gold
boltgun metal
chainmail
I teraz prosba do was - jak pomalowac Rykatha przy uzyciu tych farb (chodz o kolorystyke )
Wyślij go, to Ci pomalujęskejwen pisze:to teraz prosze malarzy o pomoc, mam do dyspozycji nastepujace citadelki:
skull white
chaos black
sunburst yellow
fiery orange
blood red
red gore
dwarf flesh
scorched brown
dwarf bronze
burnished gold
boltgun metal
chainmail
Ja zrobiłbym tak (z normalnym zakresem farb):
Metaliki - hm, może jednak poćwiczyłbym na nim dalej NNM
A jeżeli metaliki to (pamiętaj o rozcieńczaniu farb metalicznych wodą, muszą być naprawdę cienkie warstwy i ładnie rozchodzący się kolor).
Zbroja, topór itp:
Tin Bitz -> Branzen Brass -> Boltgun Metal -> pierwszy wash Brown Inkiem -> Chainmail -> wyciąganie Mithril Silver -> kolejny wash, tym razem Brown Ink + Green Ink, mieszanka mocno rozwodniona -> same krawędzie Mithril Silver.
Ikona na plecach:
Tin Bitz -> Branzen Brass -> Shining Gold -> washujemy Flesh Wash -> Shining Gold + Burnished Gold -> Burnished Gold + Mithril Silver -> kolejny flesh wash -> Green Ink mocno rozrzedzony -> Mithril po krawędziach.
Skóra:
Bestial Brown +Red Gore + Dwarf Flesh -> Kolejno wyciągamy, dodając coraz więcej dwarf flesha -> w ostatniej fazie rozjaśniania na samych krawędziach twarzy dodajemy nieco Bleached Bone.
Nos:
Po skończeniu twarzy malujemy go Blood Red i rozjaśniamy dodając stopniowo Dwarf Flesh.
Broda:
Chaos Blach + Komando Khaki (proporcje 75%/25%) -> dodajemy stopniowo Komando Khak -> w końcowych rozjaśnieniach dokładamy Skull White do mieszanki.
Drewno na toporze:
Scorched Brown + CHaos Black -> rozjaśniany dodając coraz więcej Scoched -> w końcowych fazach dodajemy Bestial Brown
Oplotka na toporze:
Bestial Brown -> dodajemy Snakebite Leather -> w końcowych fazach również Bubonic Brown -> na koniec do mieszanki dokładamy Komando Khaki.
Płaszcz:
Dwie-trzy warstwy rozcieńczonego Scab Red, dla jednolitego koloru -> dodajemy stopniowo Blood Red do rozjaśnień -> w końcowych warstwach Blazing Orange -> sam Blazing po najbardziej widocznych krawędziach.
Cóż, to chyba tyle.
Ja mam, ale to dopiero jutro jeżeli Ci pasuje, to chętnie pomogę
Odezwij się na PW albo GG.
Odezwij się na PW albo GG.
Szacunek! Mantycora jest swietna - dynamiczna i wogole! Nie myslales o jakis konkursach? swietnie rzezbisz w GSie!
Zdjęcie woła o pomstę (jak w opisie tematu napisano zresztą ;/ ) Ale postawa ciekawa