Smoki to my zabijamyClark pisze:Może dojdzie jakieś spieszone rycerstwo albo jakies monstra moze nawet smoki
Pogłoski
Re: Pogłoski
''If you show your teeth, bite''
- Duke of Mousillon
- "Nie jestem powergamerem"
Dobrze Waszmosc prawisz, smoki pod topor.Gniewko pisze:Żadnych smoków i innych maszkar, takie rzeczy wiesza się nad kominkiem na zamku. Pod siodło jest kuń, dla bogaczy pegaz, ewentualnie hipogryf. I kropka.
Tak z innej beczki, jak gralem w 6ed. to zawsze mialem problem ze smokami czy innymi grubymi lataczami, nasze flanki sa dlugie i przyciagaja wszelkie mobilne monstery jak magnes. Macie na to jkakies sposoby?
- Duke of Mousillon
W takim razie polecam ImperiumClark pisze:Ale przydałaby sie jakaś wyjątkowa jednostka albo inne monstrum chociażby dla samego klimatu bo sama piechota i kunie mogą się znudzić po pewnym czasie
- Duke of Mousillon
To graj figurkami bretonii a uzywaj booka z imperiumClark pisze:Ale imperium nie ma takiego klimatu jak dla mnie jest słabe
Zniszczyło by tylko jej klimat. Precz z dziwnymi potworami!!!Clark pisze:Oj nie o to chodzi po prostu myślałem smok albo inne monstrum mogło by trochę ożywić Bretkę
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
To mamy różne pojęcia klimatu bo ja tam o królu Arturze latającym na smoku nie słyszałemClark pisze:A taki smok mógłby dodać trochę klimatu, a tak wgl jak myślicie jakie inne monstrum pasowało by do Bretoni?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Z monstrów mają być koniki morskie. I jednostka Marines knights . Albo kawaleria desantowa na delfinach (jak jeden z wynalazców epoki proponował - przez poparcie niefrasobliwe marszałka Dovout'a - Napoleonowi) .
Myślę, że hipogryfy to maks co może być. Ale przesunąłbym je do potworne kawalerii i dodał arbitralnie tratowanie.
Może być również, że pegazy otrzymałyby zasadę hit and run (jak u WE).
A chamstwo dostanie zasadę śmierdzące onucki i będą mieli poison ataki.
Myślę, że hipogryfy to maks co może być. Ale przesunąłbym je do potworne kawalerii i dodał arbitralnie tratowanie.
Może być również, że pegazy otrzymałyby zasadę hit and run (jak u WE).
A chamstwo dostanie zasadę śmierdzące onucki i będą mieli poison ataki.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2014, o 19:32 przez Gorrador, łącznie zmieniany 1 raz.
Gaude Mater Bretonnia
Hipogryfy nie mogą latać w oddziałach. Jest to wyjaśnione w podręczniku do RPG. Są samotnikami i zaatakują każdego innego hipogryfa, który wejdzie na ich teren, albo za bardzo się zbliży.
Do tego oswajanie hipogryfa trwa od urodzenia i musi to robić rycerz, który później będzie na nim latał.
Do tego oswajanie hipogryfa trwa od urodzenia i musi to robić rycerz, który później będzie na nim latał.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Royal pegaz też nie może latać w oddziale. A o przesunięciu mówiłem w ramach kwalifikacji typu jednostek a nie łączenia w oddziały. Dowcip polega na tym, że takie gryfy czy demigryfy otrzymały (np w imperium) rydwanowe podstawki. Kto wie czy to nie spotka hipogryfa.
Oddzielną sprawą jest to, że jednak royal pegazy mogłyby jednak latać z oddziałem - ale zagadnienie poruszane było wiele razy i chyba trudno tu cokolwiek więcej dodać.
Oddzielną sprawą jest to, że jednak royal pegazy mogłyby jednak latać z oddziałem - ale zagadnienie poruszane było wiele razy i chyba trudno tu cokolwiek więcej dodać.
Gaude Mater Bretonnia
- Infernal Puppet
- Masakrator
Demigrysie mają trochę mniejsze, 75x50, podobnie jak większość monster cawy obecnie ( juggery, morufangi i td. ).ryfy czy demigryfy otrzymały (np w imperium) rydwanowe podstawki.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Duke of Mousillon
Tak jakby to byla jakas przeszkoda dla panow piszacych ABooki...Matis pisze:Hipogryfy nie mogą latać w oddziałach. Jest to wyjaśnione w podręczniku do RPG.