Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Azurix »

Jeśli pytasz i Impacty, to losujesz, bo są "Distributed As Shooting" :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Tank szarżuje w bok oddziału. Oddział robi Make My Way. Styka się z 4 bohaterami impakty idą w herosów czy w oddział ? I jak jest z najeżdżaniem ?.
1 Losuje się parę potem jest ruch czołgu czy deklaracja szarż ?? Według mnie Para deklaracje szarży a czołg dochodzi do walki z radom mova ??
Usłyszałem od przeciwnika ze 1 para i ruch czołgu a potem szarżę.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Kopyt napisz to jakoś po ludzku bo nie wiem o co pytasz. :lol2: Impacty zawsze idą w oddział nawet jak się z nim nie stykasz . Jeśli jest mniej niż 5 modeli w oddziale to losujesz w co trafiły.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Ruch czołgu jest po szarżach, doczytaj random movement.
Impacty idą zawsze w oddział.
Czołg nie szarżuje, tylko wpada w oddział w ramach ruchu, jest to o tyle istotne, że nie można deklarować reakcji na szarżę typu flee/s&s.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Thx za odpowiedz.
No to zostałem zwałowany :( chciałem wlecieć w fasta wroga czołgiem po ruchu modeli, ale wmówiono mi ze jest odwrotnie. (czołg rusza się przed szarżami) No nic to turniej i tak dla przyjemności. Człowiek uczy się na błędach.

No dokładnie mi o to chodziło PiotrB. Czyli tylko jak jest mniej niż 5 modeli losuje w co idą hity.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Czytałem ostatnie posty i się bałem,że może ja jakimś cudem Cię Kopyt zwałowałem ale raczej nie zwłaszcza,że nie miałem fastów.
Przecież mówiłeś,że to Twój pierwszy turniej...Chamy.
Jakoś ciężko mi zgodzić się z tym losowaniem hitów przy strzelaniu,tudzież impaktach.Wydawało mi się,że to właściciel oddziału w który idą hity przydziela je po kolei po modelach jakie w nim są.
Doczytam...
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

PiotrB pisze:Jeśli jest mniej niż 5 modeli w oddziale to losujesz w co trafiły.
nie wprowadzaj w błąd
Fanatic pisze: Wydawało mi się,że to właściciel oddziału w który idą hity przydziela je po kolei po modelach jakie w nim są.
Tak. Hity rozdzielane są po równo na każdy model, a jeśli to niemożliwe to nadmiarowe rozdziela właściciel modeli.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Z1gU
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: Z1gU »

Czesc mialem pewien problem na bitwie. Nie bylem pewny czy te 2 czary z lighta -10I+10 Ws, i +1A AFS Podwojenie ruchu
dzialają tez na demi i konie?

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Działają :), ale w przypadku kawalerii ruch jest podwajany tylko do wartości 10.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
bayer
Mudżahedin

Post autor: bayer »

Co do czołgu jeszcze, warto pamiętać, że deklaracja punktów pary i sprawdzenie czy wsio ok, jest na początku tury, przed fazą ruchu więc i przed szarżami itp., a ruch jest po szarżach (random movement czy jakoś tak).
Grejt Puzon of de Empajer

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Ja tam nie płacze ale przy grze z Fanatic podał mi inne zasady poruszania czołgiem (te które stosowałem) był to 1 turniej i takie obycie w środowisko graczy całkiem możliwe ze nieświadomie powiedział to mój 1 przeciwnik. No i w sumie to moja wina bo to ja powinienem znać zasady swojej armii a nie ktoś za mnie. Ale turniej bardzo udany ;). I pomimo mojej przegranej z Fanatic był to bardzo ciśnieniowy mecz*

*jego koledzy uporczywie mu przeszkadzali zagadując go ;P
Obrazek

Awatar użytkownika
Z1gU
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: Z1gU »

Siemka jest tu na forum cos o turniejach? moze bym sobie na jakis skoczyl

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Post autor: medzik »

Może to dziwne pytanie ale jak mam alchlectora i priesta to każdy z nich rzuca swoje modlitwy, czy tylko jedną można rzucić?
Swoją drogą próbował ktoś grać na alch i priescie w jednym oddziale, jeżeli dobrze rozumiem mamy wówczas podwójne bound spele?

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Każdy z nich może rzucać swoje modlitwy, ale efekt się nie kumuluje. ;) Np. nie można mieć bardziej płonących ataków niż za pierwszym razem itd. ;)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Post autor: medzik »

To fakt, ale przynajmniej można mieć te płonące ataki, bo szansa na to dwukrotna, widzę że muszę przetestować te opcje.

Awatar użytkownika
bott
Mudżahedin

Post autor: bott »

co sądzicie o gołębiej bombie na inżynierze?
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Masz tylko 1/3 szansy że cokolwiek zrobi, przy czym 1/6 szansy że zrani inżyniera. IMO nie warto. Zwłaszcza, że jak inżynier stoi i pilnuje maszyn to nie może korzystać z gołębi.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Macias pisze:
PiotrB pisze:Jeśli jest mniej niż 5 modeli w oddziale to losujesz w co trafiły.
nie wprowadzaj w błąd
Fanatic pisze: Wydawało mi się,że to właściciel oddziału w który idą hity przydziela je po kolei po modelach jakie w nim są.
Tak. Hity rozdzielane są po równo na każdy model, a jeśli to niemożliwe to nadmiarowe rozdziela właściciel modeli.
ty tez nie. przydziela tylko jesli jest mnie niz 5 modeli r&f w oddziale (lub 3 jesli jest lookout gnoblar na oddziale). w innym wypadku impacty tak jak strzelanie ida w zwyklasow.

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Witam.
Mam pytanie odnośnie kupna modelu.
Czy model czołgu można kupić tylko przez stronę GW?
Żaden znani mi sklep nie ma tego modelu w ofercie.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

ODPOWIEDZ