Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Pytania i odpowiedzi
Jeśli pytasz i Impacty, to losujesz, bo są "Distributed As Shooting"
Tank szarżuje w bok oddziału. Oddział robi Make My Way. Styka się z 4 bohaterami impakty idą w herosów czy w oddział ? I jak jest z najeżdżaniem ?.
1 Losuje się parę potem jest ruch czołgu czy deklaracja szarż ?? Według mnie Para deklaracje szarży a czołg dochodzi do walki z radom mova ??
Usłyszałem od przeciwnika ze 1 para i ruch czołgu a potem szarżę.
1 Losuje się parę potem jest ruch czołgu czy deklaracja szarż ?? Według mnie Para deklaracje szarży a czołg dochodzi do walki z radom mova ??
Usłyszałem od przeciwnika ze 1 para i ruch czołgu a potem szarżę.
Thx za odpowiedz.
No to zostałem zwałowany chciałem wlecieć w fasta wroga czołgiem po ruchu modeli, ale wmówiono mi ze jest odwrotnie. (czołg rusza się przed szarżami) No nic to turniej i tak dla przyjemności. Człowiek uczy się na błędach.
No dokładnie mi o to chodziło PiotrB. Czyli tylko jak jest mniej niż 5 modeli losuje w co idą hity.
No to zostałem zwałowany chciałem wlecieć w fasta wroga czołgiem po ruchu modeli, ale wmówiono mi ze jest odwrotnie. (czołg rusza się przed szarżami) No nic to turniej i tak dla przyjemności. Człowiek uczy się na błędach.
No dokładnie mi o to chodziło PiotrB. Czyli tylko jak jest mniej niż 5 modeli losuje w co idą hity.
Czytałem ostatnie posty i się bałem,że może ja jakimś cudem Cię Kopyt zwałowałem ale raczej nie zwłaszcza,że nie miałem fastów.
Przecież mówiłeś,że to Twój pierwszy turniej...Chamy.
Jakoś ciężko mi zgodzić się z tym losowaniem hitów przy strzelaniu,tudzież impaktach.Wydawało mi się,że to właściciel oddziału w który idą hity przydziela je po kolei po modelach jakie w nim są.
Doczytam...
Przecież mówiłeś,że to Twój pierwszy turniej...Chamy.
Jakoś ciężko mi zgodzić się z tym losowaniem hitów przy strzelaniu,tudzież impaktach.Wydawało mi się,że to właściciel oddziału w który idą hity przydziela je po kolei po modelach jakie w nim są.
Doczytam...
nie wprowadzaj w błądPiotrB pisze:Jeśli jest mniej niż 5 modeli w oddziale to losujesz w co trafiły.
Tak. Hity rozdzielane są po równo na każdy model, a jeśli to niemożliwe to nadmiarowe rozdziela właściciel modeli.Fanatic pisze: Wydawało mi się,że to właściciel oddziału w który idą hity przydziela je po kolei po modelach jakie w nim są.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Czesc mialem pewien problem na bitwie. Nie bylem pewny czy te 2 czary z lighta -10I+10 Ws, i +1A AFS Podwojenie ruchu
dzialają tez na demi i konie?
dzialają tez na demi i konie?
Działają , ale w przypadku kawalerii ruch jest podwajany tylko do wartości 10.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Co do czołgu jeszcze, warto pamiętać, że deklaracja punktów pary i sprawdzenie czy wsio ok, jest na początku tury, przed fazą ruchu więc i przed szarżami itp., a ruch jest po szarżach (random movement czy jakoś tak).
Grejt Puzon of de Empajer
Ja tam nie płacze ale przy grze z Fanatic podał mi inne zasady poruszania czołgiem (te które stosowałem) był to 1 turniej i takie obycie w środowisko graczy całkiem możliwe ze nieświadomie powiedział to mój 1 przeciwnik. No i w sumie to moja wina bo to ja powinienem znać zasady swojej armii a nie ktoś za mnie. Ale turniej bardzo udany . I pomimo mojej przegranej z Fanatic był to bardzo ciśnieniowy mecz*
*jego koledzy uporczywie mu przeszkadzali zagadując go ;P
*jego koledzy uporczywie mu przeszkadzali zagadując go ;P
Siemka jest tu na forum cos o turniejach? moze bym sobie na jakis skoczyl
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Może to dziwne pytanie ale jak mam alchlectora i priesta to każdy z nich rzuca swoje modlitwy, czy tylko jedną można rzucić?
Swoją drogą próbował ktoś grać na alch i priescie w jednym oddziale, jeżeli dobrze rozumiem mamy wówczas podwójne bound spele?
Swoją drogą próbował ktoś grać na alch i priescie w jednym oddziale, jeżeli dobrze rozumiem mamy wówczas podwójne bound spele?
Każdy z nich może rzucać swoje modlitwy, ale efekt się nie kumuluje. Np. nie można mieć bardziej płonących ataków niż za pierwszym razem itd.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
ty tez nie. przydziela tylko jesli jest mnie niz 5 modeli r&f w oddziale (lub 3 jesli jest lookout gnoblar na oddziale). w innym wypadku impacty tak jak strzelanie ida w zwyklasow.Macias pisze:nie wprowadzaj w błądPiotrB pisze:Jeśli jest mniej niż 5 modeli w oddziale to losujesz w co trafiły.Tak. Hity rozdzielane są po równo na każdy model, a jeśli to niemożliwe to nadmiarowe rozdziela właściciel modeli.Fanatic pisze: Wydawało mi się,że to właściciel oddziału w który idą hity przydziela je po kolei po modelach jakie w nim są.
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Witam.
Mam pytanie odnośnie kupna modelu.
Czy model czołgu można kupić tylko przez stronę GW?
Żaden znani mi sklep nie ma tego modelu w ofercie.
Mam pytanie odnośnie kupna modelu.
Czy model czołgu można kupić tylko przez stronę GW?
Żaden znani mi sklep nie ma tego modelu w ofercie.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)