Dzikki'ego bolesne próby
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Dzikki'ego bolesne próby
Wiem i mam go. ;] Dokonam później transferu z regimentów.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Fajnie wyszedł. Szczególnie metaliki i gem z przodu (jest na nim lakier błyszczący?). Mógłbyś trochę skontrastować ogień. Od białego nawet przez pomarańcz do czerwieni.
W ogóle super model na szybkie malowanie - w 2-3h można go bardzo elegancko zrobić.
W ogóle super model na szybkie malowanie - w 2-3h można go bardzo elegancko zrobić.
Heh zapomniałem lakieru na gem położyć. Ogień ma kontrasty, ale mam mały problem przy robieniu zdjęć - kolory ciepłe czerwienie-pomarańcze-żółcienie zawsze zwalają mi się. Ot brak umiejętności. Szczególnie, że przy stali jest lekka kreska czerwieni, potem pomarańcz - stal jest żółta z białawym środkiem a ogień to mieszanka od żółtego z pasmami pomarańczy i lekko ciemną czerwienią linie skrajne (ale tylko niektóre).Wojteq pisze:Fajnie wyszedł. Szczególnie metaliki i gem z przodu (jest na nim lakier błyszczący?). Mógłbyś trochę skontrastować ogień. Od białego nawet przez pomarańcz do czerwieni.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Gem w dolnej części powinien być bardzo ciemny, prawie czarny i stamtąd powinieneś zacząć rozjaśnianie. Jakoś mi on nie leży. Ogień mi przypomina jajecznicę nieco... Za to broda i metaliki wyglądają fajnie, płaszczyk też nie najgorszy...
Z gemem racja choć prawdę prawi Siemiejagreg o jajcznicy runicznej. Niestety element jest słaby, przy całym naprawdę bardzo dobrze maźniętym modelu rzuca się to w oczy. Wiem że może być to wina fotek choć chyba niecała. To czego brakuje to wyraźnego odcięcia runy od płomienia, zlewa się całość we wspomnianą jajecznicę. Drobny mankament a jednak w takim modelu jest bardzo widoczny.
I spam na koniec: kowadło+nauszniki=dziwaczny kask
I spam na koniec: kowadło+nauszniki=dziwaczny kask
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Macie rację co do gema - pisząc w pośpiechu odwróciłem wszystko. Jasne, że jasne na dole Sorki za wprowadzenie w błąd - kompletny dureń ze mnie... Chodziło mi głównie o to, żeby wyjść z prawie czarnego, potem rozjaśniając do czerwieni a kończąc na delikatnej żółci na przykład. A blik lub bliki na ciemnym ofc...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
I to jest to . Podejrzewam, że najbardziej zazdroszczę Ci tych modeli, których brakuje ...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślałem, że chcesz wpakować halabardników imperialnych do tego regimentu. Trochę się zdziwiłem, bo średnio by tu pasowali. Teraz już kumam, jak to ma wyglądać...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To tak, jak ja... Nie chcę robić regimentów pod konkretną broń - będę kompletował je tak, jak były wydawane przez Maraudera... Jedynie będę dodawał do tych regimentów pojedyncze figsy, np. adveturerów niektórych, bo ich jakoś mi się nie chce kompletować...dzikki pisze:Imperialnych dodaje do imperiali ...
Swoją drogą, fajny ten runelord, szczególnie podoba mi się broda, domyślam się że na żywo wygląda jeszcze lepiej.
Swoją drogą, może jakbyś zmienił tytuł wątku na "Dzikki'ego radosne próby" to by figsy były jeszcze ze 2 razy ładniejsze(klauzula: oczywiście, nic nie umniejszając Twojemu obecnemu poziomowi )?
Swoją drogą, może jakbyś zmienił tytuł wątku na "Dzikki'ego radosne próby" to by figsy były jeszcze ze 2 razy ładniejsze(klauzula: oczywiście, nic nie umniejszając Twojemu obecnemu poziomowi )?